Navigation
26
Φεβ
location
Αθήνα
18oC
Αίθριος - καθαρός
22 Μαρ 2018

Το Κράτος χρειάζεται επειγόντως… ανοικοδόμηση!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η εμπειρία από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πανθομολογούμενο ότι δεν είναι η… καλύτερη δυνατή. Οι περισσότεροι από αυτούς που τους ψήφισαν για “να αλλάξουν την Ευρώπη”, καταλαβαίνουν πλέον ότι στην… καλύτερη των περιπτώσεων τους… άλλαξαν τα φώτα! Η… ελπίδα έγινε… λεπίδα και απειλεί να κόψει πολλούς. Τουλάχιστον 2.000.000 από τα 4.100.000 των οφειλετών της Εφορίας βλέπουν ή πρόκειται να δουν… εφιάλτες. Το ίδιο συμβαίνει ή θα συμβεί με περίπου 700.000 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Το ίδιο θα συμβεί και με περίπου 300.000 οφειλέτες των τραπεζών.

Η χώρα θα πληρώνει για πολλές δεκαετίες το τίμημα των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που “φόρτωσε” σε όλους μας η “περήφανη διαπραγμάτευση” του 2015. Ταυτόχρονα, η… μνημονιοποίηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτέλεσε και την πλέον εξευτελιστική διαδικασία για τη χώρα μας και τους… ψευτόμαγκες της, όταν οι εταίροι μας είπαν να εγκαταλείψουμε το ευρώ. Είναι γνωστό ότι ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου είχε μιλήσει ορθά κοφτά για διάλυση της χώρας και… Γουδή, στον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη, όταν ο τελευταίος έκανε την… πλάκα του παίζοντας τη χώρα στα ζάρια και λέγοντας επί καθημερινής βάσης, εντός και εκτός Ελλάδας τις γνωστές… ανοησίες του!

Το τεράστιο βάρος που θα κληθούμε να πληρώσουμε σε οικονομικό επίπεδο τις επόμενες δεκαετίες είναι κάτι που αλλάξει ακόμη περισσότερο τη ζωή όλων των πολιτών. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτή η τεράστια βλάβη που προκάλεσε η σημερινή κυβερνητική παρέα. Είναι η απαξίωση των θεσμών, το “στήσιμο” στη Δικαιοσύνη, η προκλητική επίδειξη ασέβειας προς τους φόρους των πολιτών οι οποίοι κατασπαταλιούνται για να προσλαμβάνονται πρώην… καταληψίες και αμόρφωτοι. Είναι η ασέβεια προς τους πολίτες όταν ακούνε ότι σταματάει η αξιολόγηση υπαλλήλων της διοίκησης ή των εκπαιδευτικών. Με τα δικά μας λεφτά οι σημερινοί κυβερνώντες το έχουν ρίξει στην… πλάκα, καθώς δεν δίνουν λογαριασμό σχετικά με το ποιος είναι άξιος και ικανός για να συμμετέχει στην άσκηση της διοίκησης ή να διδάσκει τα παιδιά μας στα σχολεία.

Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας παραληρηματικής και παραλυτικής διακυβέρνησης. Δεν έχουν την αίσθηση του τόπου και του χρόνου, δεν δίνουν λογαριασμό στους πολίτες, δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει και πώς, δεν αντιδρούν στα φαινόμενα ανομίας και αλητείας, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο σε θέματα αξιών, θεσμικής ισορροπίας και χρηστής διοίκησης. Επιδίδοονται σε ασκήσεις… νεοκομμουνιστικής γυμναστικής, αδιαφορούν και έχουν γίνει οι χρήσιμοι… ανόητοι για τους προκλητικούς γείτονες μας, των οποίων έχει ανοίξει η όρεξη!

Η χώρα παρουσιάζει σημάδια σήψης και παράλυσης. Η επόμενη κυβέρνηση καλείται να  επωμιστεί το τεράστιο βάρος της… ανοικοδόμησης του κράτους, της αλλαγής του κλίματος στο επιχειρηματικό περιβάλλον και της αντιμετώπισης των φαινομένων ανομίας και… αλητείας. Τα επόμενα λίγα χρόνια είναι καθοριστικά για το μέλλον των νέων ανθρώπων αλλά και όσων βρίσκονται στη μέση ηλικία. Αν οι πολίτες έχουν… μυαλό και δεν επαναλάβουν τα ίδια λάθη στην κάλπη, τότε έχουμε ελπίδες και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Σε διαφορετική περίπτωση, αν συνεχίσουμε τις… ανοησίες, τότε τα χρόνια που θα έρθουν θα είναι ακόμη δυσκολότερα και τα δεινά που θα μας βρουν, πολλαπλάσια….

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ