Navigation
16
Ιούν
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
19 Ιούλ 2017

Το Κράτος μοιράζει μπόνους σε υπαλλήλους του επειδή κάνουν τη δουλειά τους.

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Δεν είναι το ύψος της επιπλέον αμοιβής. Δεν είναι το συνολικό κόστος της επιπλέον δαπάνης. Είναι η πρόκληση. Η βάναυση, χονδροειδής, προσβλητική, κατά πρόσωπο πρόκληση σε κάθε έναν άνεργο πολίτη αυτής της χώρας.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ «ενέκρινε» την «πρωτοποριακή πρόταση» να δοθεί «επίδομα παραγωγικότητας», επιπλέον αμοιβή στους 2.500 υπαλλήλους του, οι οποίοι θα αναλάβουν το βαρύ και δύσκολο έργο της εκκαθάρισης δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους και την έκδοσή τους στους δικαιούχους…

Με λίγα λόγια, το Κράτος θα δώσει επιπλέον bonus, επίδομα αποδοτικότητας, στους υπαλλήλους του για να κάνουν… τη δουλειά τους.

Δεν είναι μεγάλο το ποσό. Οι εργαζόμενοι αυτοί, θα εισπράξουν επιπλέον το γλίσχρο επίδομα 250 Ευρώ, μετά τους φόρους περίπου 190 Ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι το bonus αυτό χορηγείται στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ για να κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν προσληφθεί !!

Η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτή της χώρας δικαιολογείται και δηλώνει ότι αυτό το «κίνητρο απόδοσης» θα χορηγείται σε υπαλλήλους οι οποίοι θα εργάζονται πέραν του ωραρίου τους.

  • Η κατανομή ωστόσο του εργασιακού χρόνου, ο τρόπος με τον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες, οι ευθύνες, οι στόχοι και τα τελικά αποτελέσματα των υπηρεσιών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης κάθε κρατικού φορέα.

Υπάρχουν περισσότερες από 120.000 οικογένειες που περιμένουν από 1 έως και 4 ολόκληρα χρόνια, με πραγματική αγωνία και επείγουσα ανάγκη, την επιμέτρηση και την έκδοση συντάξεων και εφάπαξ. Με τις συντάξεις αυτές θα επιβιώσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που συντηρούνται από τους συνταξιούχους.

  • Σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, μια τέτοιου είδους επείγουσα υποχρέωση προς 120.000 «πελάτες», αυτομάτως συνεπάγεται ανάκληση αδειών, επιπλέον εργασία για όλους –των διευθυντών και προϊσταμένων συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς- και σαφή απειλή απόλυσης των διοικούντων σε περίπτωση μη επίτευξης των στόχων.

Για το Ελληνικό Δημόσιο ωστόσο, η κάλυψη του 50% του στόχου, αποτελεί αφορμή για ένα ακόμη «δωράκι» προς ημετέρους το οποίο εγκρίνεται προκαταβολικά κι αυτό σημαίνει ότι θα δοθεί σε κάθε περίπτωση.

Χαρούμενοι και υπερήφανοι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα εγκρίνουν την εκταμίευση του ποσού που αντιστοιχεί στο «κίνητρο απόδοσης» την στιγμή που οι 120.000 οικογένειες φυτοζωούν χρόνια τώρα περιμένοντας από το Κράτος να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει επιλέξει το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται εκλογικά.

Όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα αυτοί που «προκόβουν» και εισπράττουν περισσότερα από 25.000 Ευρώ το χρόνο, θα τιμωρούνται αυστηρά με αυξημένους φόρους, χαράτσια και εισφορές.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ωστόσο ανήκουν στο πολιτικό «πελατολόγιο» αυτής της φαύλης και ανίκανης κυβέρνησης. Θα τους χαϊδεύει όσο μπορεί. Για να κρατήσει ότι προλαβαίνει από την διαρκώς συρρικνούμενη εκλογική της επιρροή…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict