Navigation
23
Ιούλ
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
16 Νοέ 2017

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η… Θεία δίκη!

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Για μια σειρά λόγους η χώρα παραμένει ακόμη κατά τρόπο… βλακώδη στη μη κανονικότητα των μνημονίων. Ο λαϊκισμός και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός των προηγούμενων ετών έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σωρευτικών ζημιών στην οικονομία και τους πολίτες τουλάχιστον έως το 2021. Θα συμπληρώσουμε 200 χρόνια ελευθερίας και ακόμη θα βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Και όλα αυτά γιατί δεν προνοήσαμε και έτσι… πάθαμε. Γιατί δεν είχαμε μυαλό να τελειώσουμε το γρηγορότερο δυνατό. Γιατί διάφοροι πολιτικοί απατεώνες πέτυχαν να πείσουν αφελείς όσο και απογοητευμένους πολίτες ότι υπάρχουν… μαγικά ραβδιά και άφθονο χρήμα! Το αποτέλεσμα βεβαίως είναι ένα: κάθε μέρα που δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, συσσωρεύει βαρύτατο κόστος το οποίο “φορτώνεται” και στις επόμενες δύο γενιές.

Ο Έλληνας επί πολλές δεκαετίες εκπαιδεύτηκε σε καταστάσεις πλασματικής ευημερίας και όταν έσκασε η “φούσκα”, τότε είπε να καταφύγει σε… σωτήρες που είχαν τις μαγικές λύσεις! Όμως, όχι μόνο λύσεις δεν βλέπει, αλλά διαπιστώνει καθημερινά ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα απλά θα είμαστε ένα επίπεδο υψηλότερα από αυτό που βρίσκονται σήμερα οι πολίτες της Βενεζουέλας! Την οποία βεβαίως, θεωρούν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα ως πρότυπο! Βέβαια, θα μπορούσαν να πάνε να κατοικήσουν μόνιμα εκεί για να ζήσουν τις ονειρώξεις και τον φανταστικό παράδεισο τους…

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αντιμνημονιακή “φούσκα” πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορούμε να φέρουμε τον χρόνο πίσω, ούτε μπορούμε να αποφύγουμε πολλά από αυτά που έρχονται. Το μόνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ένα: δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σαν… ανεγκέφαλοι. Η χώρα έχει ανάγκη από άμεσες παρεμβάσεις. Όσα πληρώνουμε αυτή τη στιγμή και όσα θα πληρώνουμε τα επόμενα χρόνια είναι απόρροια της πολιτικής αλλαγής του 2015 και των όσων ακαλούθησαν. Η πίεση που υφίστατο έως το 2014 η οικονομία και η κοινωνία ήταν αναμφίβολα μεγάλη, όσο και αναπόφευκτη λόγω της ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Ωστόσο, κάπου φαινόταν να υπάρχει μια αχτίδα φωτός και το πράγμα να έρχεται σε ισορροπία. Αυτή η αχτίδα φωτός δυστυχώς, χάθηκε το 2015, όπου προκλήθηκε νέα τεράστια ζημιά. Εάν έως το 2014 είχε χαθεί λίπος αλλά ήμασταν σε γενικές γραμμές όρθιοι, από το 2015 χάνουμε συνεχώς μυικό ιστό. Και είμαστε λίγο πριν μείνουμε με τα κόκαλα μας, όπως ο γάιδαρος του Χότζα!

Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν μας απομένει τίποτα άλλο από το να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Όσο… τεμπελιάζουμε ή βγάζουμε ιδεολογικά κόμπλεξ, τόσο το χειρότερο για όλους μας. Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη. Όταν δεν επιτυγχάνουμε το αποτέλεσμα που πρέπει, τότε κάθε επόμενη μέρα θα είναι και χειρότερη. Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι και απαιτείται η εφαρμογή συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων αλλά και επώδυνων αλλαγών. Διαφορετικά δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον και κάποια στιγμή -όχι και πολύ μακρινή- θα βρεθούμε και πάλι ενώπιον νέας απειλής χρεοκοπίας, αν δεν βάλουμε μυαλό.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… μάτωσε ακόμη περισσότερο κατά τα τελευταία 3 χρόνια τόσο την οικονομία όσο και τους πολίτες. Υποσχέθηκε και εξαπάτησε. Ψήφισε και δεν εφαρμόζει. Υποκρίνεται και διατηρεί τη χώρα σε τέλμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χρόνος δεν μπορεί να περιμένει. Όλοι πρέπει να ευχηθούμε ώστε η σημερινή κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να προωθήσει όλα όσα απομένουν για να ξαναγίνουμε αξιόπιστοι και σοβαροί. Καλείται να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για να πάρουμε τη ρύθμιση του χρέους. Αυτό το τελευταίο, θα είχε κλείσει με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους εδώ και 2-3 χρόνια, αν είχαμε μυαλό. Επειδή όμως, θέλαμε… πειράματα και παρασυρθήκαμε από τον λαϊκισμό και τα ψεύδη κάποιων, δυστυχώς θα πληρώσουμε το σχετικό τίμημα.

Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει ως πράξη μεταμέλειας να κάνει όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσε τους… άλλους. Κάτι τέτοιο κρίνεται ως επιβεβλημένο γιατί η χώρα πρέπει να ορθοποδήσει. Το σημαντικότερο όμως είναι να υπάρξει και η… Θεία δίκη που λειτουργεί τιμωρητικά για αυτούς που δεν σέβονται την πραγματικότητα αλλά και διδακτικά για όσους παρασύρονται σε μια εικονική πραγματικότητα και σε κάτι που δεν υπάρχει. Ευχόμαστε λοιπόν ταχεία ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων από τη σημερινή κυβέρνηση, τόσο για το καλό της χώρας όσο και για λόγους σεβασμού προς την ιστορία και τη… Θεία δίκη!

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict