Navigation
6
Μαΐ
location
Αθήνα
30oC
Αραιή συννεφιά
14 Δεκ 2017

Το… drama story των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πραγματικό success story!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Κατά καιρούς όλοι έχουν αναφερθεί στις τεράστιες δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα προκειμένου να ανακάμψει. Το ίδιο συχνές είναι και οι αναφορές ότι ο λαϊκισμός, το ψέμα, η δημαγωγία, η πολιτική απάτη και οι ιδεοληψίες αποτελούν τροχοπέδη. Μέσα σε όλα αυτά έχει προστεθεί το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον και είναι να απορεί κάποιος με τους κυβερνώντες, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν σκεφτεί πως η συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα θα οδηγήσει μαθηματικά στην κατάρρευση.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο κομπλεξισμός που βγάζουν έναντι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ο οποίος μεταφράζεται σε νέες εξοντωτικές επιβαρύνσεις. Ταυτόχρονα, τα πράγματα στον δημόσιο τομέα, τη χρεοκοπία του οποίου πληρώνουμε όλοι, φαίνεται να πορεύονται σε μια κατάσταση σχετικής… κανονικότητας. Μιλάμε δηλαδή για ένα νεοκομμουνιστικό drama story που έρχεται ως αποτέλεσμα της “περήφανης διαπραγμάτευσης” του 2015 και του κομπλεξισμού που χαρακτηρίζει τους σημερινούς τυχοδιώκτες.

Κατά καιρούς ακούμε διάφορους… αερολόγους να μιλάνε για την ανάπτυξη, έχοντας τόση σχέση όση ο γράφων με την… αεροναυπηγική! Θεωρίες, σενάρια συνωμοσίας, δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας και ρητορική που δεν προσιδιάζει σε χρεοκοπημένη χώρα, η οποία πρέπει να βγει από το αδιέξοδο, αλλά σε κάποια όπου όλοι ζουν στην (αριστερή) κοσμάρα τους! Αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να… γυρίσουμε ένα χαμένο ματς είναι τόσο απλά που μόνο πολιτικά ιδεοληπτικοί τύποι και ανόητοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Η χώρα καλείται να πράξει ό,τι θα έπραττε ένας νοικοκύρης που βρίσκεται σε μια αντίστοιχη δύσκολη κατάσταση. Να βρει δηλαδή εισοδήματα και να μειώσει τα χρέη του αξιοποιώντας τα περιουσιακά του στοιχεία. Αρκεί να μην είναι κομπλεξικός και ανόητος…

    Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι γνωστά σε πολλούς, ωστόσο, αποτελούν άγνωστη λέξη για τους σημερινούς κυβερνώντες που διαπνένονται από την νοοτροπία του κρατισμού. Ο κρατισμός είναι αυτός που μας έφερε σε αδιέξοδο λόγω του υπερδανεισμού και είναι “αδελφάκια” με τον λαϊκισμό, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Και δικαιολογίες του τύπου “40 χρόνια που κυβερνούσαν οι άλλοι” δεν ευσταθούν γιατί ποτέ δεν είδαμε τους σημερινούς κυβερνώντες να διαμαρτύρονται στο παρελθόν για τον υπερδανεισμό, τα ελλείμματα, το ξεχείλωμα του ασφαλιστικού κ.ά.

Εν πάσει περιπτώσει, όταν η ελληνική παραγωγική μηχανή αρχίσει να ανεβάζει στροφές, τότε τα “μυαλά” θα σταματήσουν να μεταναστεύουν, οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν κατακόρυφα, η παραγωγικότητα θα εκτοξευτεί και οι μισθοί θα αυξάνουν σταθερά.  Παράλληλα το Κράτος θα είναι σε θέση να αυξήσει τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες και να δίνει προοπτική για κάτι καλύτερο.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν ένα… νεοφιλελεύθερο αφήγημα για τους αριστεροκομμουνιστές και τους λαϊκοδεξιούς του κρατισμού και της χρεοκοπίας, αλλά συνιστούν το πραγματικό growth story για την ελληνική οικονομία. Ταυτόχρονα αποτελούν και το μόνο αληθινό story, έτσι ώστε αυτή η χώρα να μπορέσει επιτέλους να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή όπως είναι σήμερα! Τα παραπάνω είνια τα αυτονόητα που θα πράξει η επόμενη κυβέρνηση. Ταυτόχρονα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν νομοτελειακά μετά το… drama story των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ