Navigation
23
Οκτ
location
Αθήνα
26oC
Αίθριος - καθαρός
2 Μαΐ 2016

Το αλληλεγγύη-Solidarity Now στηρίζει την Τέχνη που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες και μιλά ανοιχτά για την ανθρωπιστική κρίση

INST_1080X1080 Brand News

Στηρίζοντας έμπρακτα τις ανάγκες των μετακινούμενων πληθυσμών -με περισσότερα από 25 προγράμματα και τη διάθεση από το 2013 μέχρι σήμερα, πάνω από 15 εκατομμυρίων ευρώμέσω δωρεών ειδικά για την ανακούφισή τους-, το αλληλεγγύη-SolidarityNow συνεχίζει να δημιουργεί και να ενισχύει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας.Μέσα από τρεις σημαντικές πολιτιστικές εκθέσεις που υλοποιούνται στην Αθήνα και είναι εστιασμένες στην προσφυγική/μεταναστευτική κρίση,αλλά και με τη συνεργασία σημαντικών φορέων και σύγχρονων δημιουργών, δίνει φωνή στους πιο ευάλωτους. Και στέφει το δημόσιο ενδιαφέρον στις ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν οι άνθρωποι αυτοί. Για να μας αφυπνίσουν.

 Οργανώνουμε

 «Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί»

Το αλληλεγγύη-SolidarityNow και το Μουσείο Μπενάκη συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Το Ταξίδι. Μετακινούμενοι Πληθυσμοί», από 19-29 Μαΐου, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου) με δωρεάν είσοδο για το κοινό. 8 κορυφαίοι φωτογράφοι-φωτορεπόρτερ, αποτυπώνουν με το φακό τους τον τελευταίο χρόνο, το ταξίδι, τη διαδρομή που ακολουθούν οι άνθρωποι οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.
140 φωτογραφίες ιχνογραφούν την πορεία τους από την Τουρκία στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό τα βαλκανικά σύνορα αλλά και την ελπίδα τους να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο, σε κάποια χώρα της Ευρώπης.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των φωτογράφων: Γιάννη Μπεχράκη, Άλκη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Μουτάφη, Άγγελου Τζωρτζίνη, EnriCanaj, Μυρτούς Παπαδοπούλου, Ορέστη Σεφέρογλου, Χλόης Κριθαρά-Devienne.
Στην έκθεση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “RefugeeHighway”, του Χρόνη Πεχλιβανίδη.

 Στηρίζουμε ως Κοινωνικοί Εταίροι

 «Η Διαδρομή»

Η Υπηρεσία Ασύλου διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Διαδρομή» από 4–8 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι (αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού», ώρες λειτουργίας 11:00-23:00), με αφορμή τη διοργάνωση της ημερίδας «Το Μέλλον του Ασύλου στην Ευρώπη» στις 9 Μαΐου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στην έκθεση φωτογραφίας μετέχουν 11 Έλληνες και ξένοι φωτογράφοι- φωτορεπόρτερ που αποτυπώνουν τη διαδρομή των πληθυσμών στην αναζήτηση μιας νέας- με ασφάλεια-ζωής. Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: MilosBicanski, AndreaBonetti, ΛουίζαΓκουλιαμάκη, Γιάννης Κολεσίδης, Γιάννης Λιάκος, Δημήτρης Μπούρας, Μενέλαος Μυρίλλας, Νίκος Παλαιολόγος, Άννα Παντελιά, Φώτης Πλέγας, Ορέστης Σεφέρογλου.

Η έκθεση φωτογραφίας υλοποιείται με την υποστήριξη του αλληλεγγύη-SolidarityNow.

 

«AiWeiweiatCycladic»

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί την έκθεση «AiWeiweiatCycladic» από 20 Μαΐου – 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείοπαγκοσμίως μέχρι σήμερα. Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του καλλιτέχνη, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα. Ο AiWeiwei θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο έργο, εμπνευσμένο από την συλλογή του μουσείου.

Το μουσείο προσκάλεσε τον AiWeiwei να παρουσιάσει μια σειρά έργων που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική του προσέγγιση, την έμφαση του έργου του στην ιστορία και την πολιτισμική κληρονομιά καθώς και την κριτική του ματιά στα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

To αλληλεγγύη-SolidarityNow στηρίζει την υλοποίηση της έκθεσης.

Το αλληλεγγύη-SolidarityNowείναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations(και την υποστήριξη των EEAGrants, της Πρεσβείας της Νορβηγίας και άλλων φορέων), με κύριο σκοπό να βοηθήσει τους πληθυσμούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» υποστηρίζει οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για να υλοποιήσουν προγράμματα. Λειτουργεί δύο Κέντρα Αλληλεγγύης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά.

Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε πρόγραμμα φιλοξενίας προσφέροντας στέγη και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε 700 ανθρώπους και με την CARE για την υλοποίηση προγράμματος που απαντά στις πιο ζωτικές διατροφικές ανάγκες των πληθυσμών. Συνεργάζεται με την UNICEF σε πρόγραμμα ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των πιο ευάλωτων – όπως τα ασυνόδευτα παιδιά.

Από το 2013 μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε προγράμματα που αφορούν αποκλειστικά τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict