Navigation
21
Ιούν
location
Αθήνα
31oC
Αραιή συννεφιά
11 Ιούλ 2018

Το… ακόντιο καρφώνει αλλά μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στα social media τη σκληρή δήλωση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτίνας Σοφίας Σακοράφα κατά του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου. Η κυρία Σακοράφα είχε εκλεγεί ευρωβουλευτίνα με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ για να… αλλάξει την Ευρώπη, αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ κατά το παρελθόν είχε εκλεγεί δύο φορές βουλευτίνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ. Για τον σοσιαλισμό!

Τι είπε η κυρία Σακοράφα για τον ένοικο του Μαξίμου; <<Με στεναχωρεί αφάνταστα και με θυμώνει πολύ το γεγονός ότι στήριξα αυτήν την κυβέρνηση, πιστεύοντας ότι πραγματικά μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα. Και με θυμώνει πολύ γιατί είπε πολλά, πάρα πολλά ψέματα. Δεν έχει κανένας δικαίωμα, όταν απέναντί του έχει μια ταλαιπωρημένη κοινωνία απλά και μόνο για να πάρει την εξουσία, να χρησιμοποιεί κάθε αθέμιτο μέσο για να την πάρει. Και έχω πει επανειλημμένως, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να λέει “δεν ξέραμε, τώρα μάθαμε”: Ήσουν δύο χρόνια στην αντιπολίτευση -θεωρητικά και πρακτικά προετοιμαζόσουν να γίνεις κυβέρνηση. Εάν πραγματικά δεν ήξερες, ήσουν απόλυτα επικίνδυνος και ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να το έχουμε αντιληφθεί όλοι εμείς>>.

Μετά από ακριβώς 4 χρόνια και 2 μήνες σιωπής, η κυρία Σακοράφα αποφάσισε να μιλήσει με πολύ σκληρά λόγια για τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου. Ή, αν θέλετε, τοποθετήθηκε με τόσο σκληρά λόγια 10 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές! Καλά είναι τα 5 χρόνια στις Βρυξέλλες. Με πολλά λεφτά και με πολλές γνωριμίες. Όλα αυτά σε συνθήκες αστικής δημοκρατίας και αριστοκρατίας ευρωπαϊκού τύπου. Η κονόμα όταν έχει μπόλικη αριστερή… σάλτσα είναι ευλογημένη. Κυρίως όταν διαπιστώνεις ότι το αριστερό… παραμύθι έχει τελειώσει προ πολλού, τότε αναζητείς τρόπους για να εξιλεωθείς και να μπεις στο επόμενο… τραίνο. Η ευρωβουλευτίνα δηλώνει… εξαπατημένη. Την ίδια στιγμή, προκύπτυν μια σειρά ερωτημάτων. Για παράδειγμα, η ίδια δεν κατάλαβε ότι όλα αυτά τα παραμύθια που ακούγονταν από τον ένοικο του Μαξίμου ήταν για την άνοδο στην εξουσία; Πώς πίστεψε όλες αυτές τις ανοησίες; Άραγε πώς μπορεί να αισθάνεται ένας πολιτικός που δηλώνει δημοσίως ότι εξαπατήθηκε όταν οι ρεαλιστές και οι νουνεχείς προειδοποιούσαν για το μέγεθος της απάτης; Πώς μπορείς να εμπιστευτείς έναν πολιτικό που την… πατάει και τι σκέφτεσαι όταν δεν παραιτείται από τη θέση του;

Η κυρία Σακοράφα διαισθάνεται ότι η πολιτική τελειώνει γι αυτήν γιατί πολύ απλά αυτός που τη βοήθησε να εκλεγεί έχει… τελειώσει. Τώρα, όπως φαίνεται, αναζητείται ο επόμενος… παραμυθατζής που θα εμπνεύσει κάθε Σακοράφα για να αποκτήσει και πάλι μια καλά αμειβόμενη θέση. Θεατής σε όλα αυτά ένας λαός που σε σημαντικό βαθμό νιώθει το ίδιο εξαπατημένος. Κι αυτός δεν ήξερε, αλλά δεν ήθελε και να ρωτήσει. “Κατάπιε” τα ψέματα, το ένα πίσω από το άλλο. Βέβαια, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που βολεύονται και δεν βγάζουν άχνα για τον τύπο που είπε τόσα πολλά ψέματα. Αυτοί θα τον ξαναψηφίσουν, ακόμη και αν τους τρυπήσεις τη μύτη με… σακοράφα! Οι περισσότεροι απλοί πολίτες αισθάνονται σχεδόν… τελειωμένοι, ωστόσο, πολιτικοί τύπου Σακοράφα ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους. Άλλωστε η πολιτική έχει εξελιχθεί σε ένα… ιδιαίτερο επάγγελμα. Δεν θέλει ιδιαίτερα προσόντα. Απλά ταλέντο στα ψέματα, στο παραμύθι και στον πόνο χρειάζεται. Εν ολίγοις πρέπει να είσαι ένας καλός ηθοποιός και να πουλάς το αριστερό “παραμύθι”. Ένας επαγγελματίας αριστερός!

Αυτό που μας έχει διδάξει η αριστερή ιδεολογία είναι ότι όσοι πουλάνε παραμύθι, διαφημίζοντας τους… αγώνες τους και μοστράροντας ως άλλοι… Τσε Γκεβάρα, ωφελούνται από αυτό που οι ίδιοι καταγγέλλουν! Άραγε πόσοι είναι εναντίον της ευρωπαϊκής ιδέας και βλέπουν την ίδια στιγμή τους λογαριασμούς τους να έχουν πολλά μηδενικά; Πόσοι δηλώνουν κομμουνιστές ή αριστεροί διαφημίζοντας την… αταξική κοινωνία και κατέχουν το μισό… Κτηματολόγιο της Ελλάδος; Πόσοι μιλάνε κατά του μεγάλου κεφαλαίου και έχουν τα σπίτια τους… μεσοτοιχία με βασικούς μετόχους μεγάλων εταιρειών; Αυτά είναι για τον… λαουτζίκο. Για τους αφελείς. Και σίγουρα αποτελούν ακραία ανήθικη συμπεριφορά. Η ουσία είναι να ξέρεις να ρίχνεις το… ακόντιο και να το καρφώνεις στο τεραίν πετυχαίνοντας σκορ! Όμως, καμιά φορά εκεί που παίρνεις φόρα για να το πετάξεις, μπορεί να παραπατήσεις και να σε καρφώσει σε κάποιο σημείο του σώματος. Σαν το μπούμεραγνκ…

 

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict