Navigation
13
Ιούν
location
Αθήνα
28oC
Ασθενής Βροχή
8 Ιαν 2019

Της Δικαιοσύνης Ήλιε… ανόητε!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Στην Ελληνική Δικαιοσύνη συμβαίνουν… πράματα και θάματα. Κάποιοι κάνουν λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα που είναι εντεταλμένο να χτυπάει “όσους δεν είναι μαζί μας”. Κάποιοι μιλάνε για εκβιασμούς σε πρόσωπα ώστε να καταθέσουν ότι έδιναν λεφτά σε δεσμίδες σε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα. Άλλοι μιλάνε για… τροχήλατες βαλίτσες γεμάτες χρήμα που πήγαιναν σε πολιτικά πρόσωπα σε κοινή θέα. Για όλα απαιτούνται αποδείξεις και τότε κάθε κατεργάρης να πάει στον… πάγκο του!

Οι καταθέσεις των… αξιόπιστων μαρτύρων σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος κρίθηκαν ως… ιδιαιτέρως σοβαρές και στη συνέχεια άρχισε να λειτουργεί το σύστημα των προστατευόμενων μαρτύρων. Ο στόχος ήταν ένας: μπόλικο αίμα στην αρένα. Πάνω απ΄ όλα πρέπει να βγουν στη… σέντρα όλοι αυτοί που το 2014 είχαν φέρει τη χώρα ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση ενός επώδυνου προγράμματος, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι τα είχαν καταγγείλει και ταυτόχρονα έφερναν τα δικά τους αχρείαστα μνημόνια! Όλα αυτά συμβαίνουν σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφους-“παπαγαλάκια” ή “γκρουπιέρηδες” της… πράσινης τσόχας όπου μοιράζονται οι μάρκες της κρατικής διαφήμισης από διάφορους… παπατζήδες. Και φυσικά όλα αυτά, παραβλέπουν τα εγκλήματα του 2015 που οδήγησαν τη χώρα σε ζημιά πολλών δεκάδων δισ. ευρώ και μάλιστα χωρίς λόγο.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά, βλέπουμε με αγωνία την… αξονική τομογραφία της ελληνικής οικονομίας, η οποία αντανακλάται πρωτίστως στα επιτόκια δανεισμού των κρατικών τίτλων και στο σχεδόν κονιορτοποιημένο ελληνικό χρηματιστήριο. Την ίδια ώρα, που η Ελλάδα θεωρείται “μη επενδύσιμη χώρα”. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στην οικονομία και αναζητούμε εναγωνίως επενδύσεις, έρχονται και τα… εκτρώματα της Δικαιοσύνης για να αποτελειώσουν την εικόνα και τη θέση της χώρας στο διεθνές επενδυτικό στερέωμα.

Αλήθεια, μέσα στις σημερινές συνθήκες, ποιος… ανόητος επενδυτής θα φέρει τα λεφτά του σε μια χώρα όπου αύριο το πρωί μπορεί να του την πέσουν δικαστές οι οποίοι έχουν πάρει εντολή από… ψηλά για να χτυπήσουν στο… ψαχνό; Ποιος θα φέρει τα λεφτά του, όταν κινδυνεύει την επομένη να βρεθεί μεταξύ Συμβουλίου Επικρατείας και Αρείου Πάγου; Ποιος θα φέρει κεφάλαια σ΄ αυτήν τη δύσμοιρη χώρα, όταν θα αισθανθεί στο ελάχιστο ότι θα τον εκβιάσουν κάποιοι ή ότι η επένδυση του πρέπει να περάσει μέσα από ένα φαύλο σύστημα κρατισμού με κομμουνιστικές απολήξεις; Κανένας. Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Ζούμε σε μια χώρα όπου κάποιοι θέλουν να τη μετατρέψουν σε μία εκδοχή που θα κινείται στην πλατφόρμα Βενεζουέλας-Κολομβίας-Αφγανιστάν. Μια χώρα οικονομικά απαξιωμένη, κοινωνικά διαλυμένη και εκτεθειμένη σε ζητήματα ασφάλειας και έννομης τάξης. Ας δούμε τις επιδόσεις της σημερινής κυβέρνησης σε όλους τους τομείς με βάση την παγκόσμια λίστα ανταγωνιστικότητας. Ας δούμε τις πρακτικές υπουργών της και τη ρητορική που χρησιμοποιούν. Δεν είμαστε μια κανονική χώρα. Και δεν είμαστε όχι μόνο γιατί οι άνθρωποι αυτοί θέλησαν να κάνουν την… πρακτική τους στο χρεοκοπημένο ιδεολόγημα που πρεσβεύουν.

Είμαστε μια χώρα που συνεχώς ξεφτιλίζεται σε όλα τα επίπεδα. Μια χώρα όπου ξηλώνεται ακόμη και το… πουλόβερ στον χώρο της Δικαιοσύνης. Αυτός που αν τον ελέγχεις, ουσιαστικά αποκτάς και τον πλήρη έλεγχο σε όλα, επιστρατεύοντας και μεθόδους παρασκηνίου ή επαφές πίσω από κλειστές πόρτες. Κάποιοι δεν γνωρίζουν και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν τη διάκριση των εξουσιών. Δυστυχώς, με τα καμώματα τους εκθέτουν και τη χώρα. Ίσως να το κάνουν και σκόπιμα. Γιατί αν είναι να έρθουν επενδύσεις σε μια χώρα ώστε να βελτιωθούν οι δείκτες ευημερίας, πώς θα ευδοκιμήσει το αφήγημα της νεοκομμουνιστικής αριστεράς μέσω της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης των πολιτών;

Το θέμα της Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά σοβαρά και συναρτάται άμεσα με το επενδυτικό περιβάλλον σε μια χώρα. Κανείς δεν πάει τα λεφτά του εκεί όπου κάποιοι κακούργοι πολιτικοί προσπαθούν να διαμορφώσουν με πυρήνες της Δικαιοσύνης κάτι διαφορετικό από αυτό που ονομάζεται κράτος δικαίου. Της Δικαιοσύνης Ήλιε… ανόητε!

Λουκάς Γεωργιάδης  

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict