Navigation
10
Μαΐ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
20 Μαΐ 2019

Θέσεις εργασίας και όχι επιδόματα φτώχειας

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Οι χώρες του δυτικού κόσμου κατάφεραν να πάνε μπροστά διαμορφώνοντας ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές για να ενισχυθούν οι δεσμοί κοινωνικής συνοχής. Αυτός είναι ο στόχος κάθε σοβαρής χώρας που έχει οικοδομήσει την οικονομία της στις αρχές της ελεύθερης αγοράς και του ισχυρού κοινωνικού κράτους.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου μέσα από τον υπερδανεισμό και την παραγωγική απαξίωση έφτασε στο σημείο μηδέν. Σήμερα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία καυχιέται ότι είναι δίπλα στην κοινωνία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα υπήρχαν οι μισοί εργαζόμενοι με αποδοχές έως 500 ευρώ και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Ούτε θα υπήρχαν 4.100.000 «κόκκινοι» οφειλέτες προς την Εφορία, 700.000 στα ασφαλιστικά ταμεία, 500.000 στις τράπεζες, 2.000.000 στη ΔΕΗ και στους δήμους. Η διαμόρφωση ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα σηματοδοτούσε την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας που σε συνδυασμό με μια λογική φορολογία θα αύξαναν το διαθέσιμο εισόδημα. Έτσι, θα ήταν αισθητά μικρότερος ο αριθμός αυτών που βρίσκονται σήμερα σε αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεών τους.

Από πολιτικής απόψεως, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης αποτελούν «εχθρούς» για τους ιδεολόγους της κομμουνιστικής Αριστεράς. Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, αφού «μάτωσε» τους πολίτες με την υπερφορολόγηση και προκάλεσε νέα μεγάλη βλάβη στον παραγωγικό ιστό της χώρας, έρχεται τώρα να διαχειριστεί τη μιζέρια της ελληνικής κοινωνίας. Δίνει βοηθήματα σε αυτούς που τους πήρε το δεκαπλάσιο. Παρέχει επιδόματα σε αυτούς που στέρησε να έχουν μια πιο αξιοπρεπή εργασία στον ιδιωτικό τομέα με υψηλότερες αποδοχές. Οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι είναι οι μετακλητοί και οι ημέτεροι, οι οποίοι λαμβάνουν, πέρα των μισθών τους, μεγάλα ποσά για υπερωρίες, εκτός έδρας κ.λπ. Αυτοί πραγματικά είναι οι μόνοι κερδισμένοι από το άθλιο συνονθύλευμα που κυβερνά τη χώρα.

Στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν αρκεί να βγουν οι καλύτεροι για να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή, στις περιφέρειες ή στους δήμους. Οι ψηφοφόροι οφείλουν διά των επιλογών τους να στείλουν μήνυμα καταδίκης προς αυτούς που μοιράζουν βοηθήματα ή επιδόματα μιζέριας και κοροϊδεύουν μια ολόκληρη κοινωνία την οποία ζημίωσαν με τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ λόγω της… ανόητης διαπραγμάτευσης του 2015. Βρισκόμαστε σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας λόγω των εγκληματικών λαθών της σημερινής κυβέρνησης. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι καθηλωμένοι και προκύπτουν κυρίως λόγω της υπερφορολόγησης, ενώ δεν γίνονται επενδύσεις. Μέσα σε όλα αυτά, ο λόγος χρέους/ΑΕΠ βρίσκεται στο 180%. Αν οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν στοιχειώδη οικονομική παιδεία και ελάχιστο… μυαλό, δεν θα υπήρχε καν περίπτωση να βρεθούν στην εξουσία οι σημερινοί τυχοδιώκτες.

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ