Navigation
21
Ιαν
location
Αθήνα
14oC
Αίθριος - καθαρός
13 Νοέ 2017

Θέλουμε μαζικές ξένες επενδύσεις για να μη γίνουμε…Βενεζουέλα!  

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Μεγάλες επενδύσεις και αριστερός δογματισμός είναι έννοιες ασύμβατες. Ειδικά για την Ελλάδα της διαρκούς συμπίεσης των επενδύσεων και των εισοδημάτων, η προσέλκυση πακτωλού δισεκατομμυρίων από το εξωτερικό αποτελεί εθνική ανάγκη. Η χώρα μας βυθίζεται συνεχώς στον τομέα της ανταγωνιστικότητας λόγω των εγκληματικών πολιτικών που ακολουθούνται. Η αφερεγγυότητα, η ασυνέπεια και η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, τη γραφειοκρατία και τα… αριστερά κολλήματα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που όχι μόνο δεν προσελκύει επενδύσεις, αλλά διώχνει ή “παγώνει” ζωτικής σημασίας projects.

Ο αμετανόητος δογματισμός για τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές έχει ως αφήγηση το μότο “θέλουμε επενδύσεις με κανόνες”, αλλά φαίνεται να συνοδεύεται από την εκπλήρωση προεκλογικών γραμματίων προς όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους που εμπόδιζαν και εμποδίζουν τις δύο αυτές επενδύσεις. Κάποιοι θέλουν να γίνει η Ελλάδα Βενεζουέλα με εισοδήματα, συντάξεις και επιδόματα που θα μοιάζουν με ελεημοσύνη. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που φτασμένοι, σπουδασμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι αναζητούν την τύχη τους σε εταιρείες του εξωτερικού και κυρίως σε πολυεθνικές.

Δυστυχώς, στη μεταπολιτευτική Ελλάδα τα συνθήματα “Κάτω το Μεγάλο Κεφάλαιο”, “Έξω οι πολυεθνικές” και άλλες παρεμφερείς… ανοησίες συνέβαλαν μαζί με τον υπερδανεισμό και την υπερχρέωση σε μια χώρα με πλασματική ευμερία που όμως την έτρωγε το σαράκι της διαρκώς συρρικνωμένης ανταγωνιστικότητας. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι. Θέλουμε να τους χρωστάμε και χάρη για την αναδιανομή της φτώχειας, την υπερφορολόγηση και το βόλεμα ημετέρων, ενώ η οικονομία μετατρέπεται σε ένα κουφάρι με ολέθριες επιπτώσεις για την κοινωνία.

Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να μας κάνουν Βενεζουέλα, καλύτερα ας το βγάλουν από το μυαλό τους. Μετά τα… πειράματα και τις ανοησίες για κατάργηση των μνημονίων, κάθε πολίτης αυτής της χώρας έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα που την αποκλειστική ευθύνη φέρουν όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας από το 2015 και μετά. Όλα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα έχουν την αφετηρία τους στο 2015 και όχι νωρίτερα. Οι περικοπές των συντάξεων, η συμπίεση των μισθών,, η μερική απασχόληση που κάνει θραύση με τους μισθούς των 360 ευρώ, η υπερφορολόγηση, η εχθρική στάση στο επιχειρείν και οι κομμουνιστικές συμπεριφορές σε μια χώρα που δεν γνώρισε ποτέ τον κομμουνισμό, μας καθιστούν αξιολύπητους στην παγκόσμια κοινότητα. Τη στιγμή που γειτονικές μας, πρώην κομμουνιστικές χώρες καλπάζουν, εμείς είμαστε ανάξιοι της θέσης και της περίπου 40χρονης διαδρομής μας εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Είναι σίγουρο ότι η κατάσταση αυτή πλησιάζει προς το τέλος της. Το κόστος που καταβάλλουμε για τα δίδακτρα της… αριστερής αφήγησης είναι τεράστιο. Πρέπει να ξέρουν όμως κάποιοι ότι τα παραμύθια τελειώνουν. Μαζί θα τελειώσουν και οι φιλοδοξίες τους να κάνουν τη χώρα Βενεζουέλα. Η χώρα θα βρει τον δρόμο της μέσα από μια νέα διακυβέρνηση που θα εμπνέει σεβασμό και αξιοπιστία στα διεθνή φόρα και θα προκαλεί θετικό… γκελ στους επενδυτικούς κύκλους. Η προσέλκυση τεράστιων επενδύσεων τα επόμενα χρόνια είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε καλύτερους μισθούς, καλύτερες παροχές από το ασφαλιστικό σύστημα, καλύτερη υγεία, παιδεία και ασφάλεια, καλύτερες προοπτικές ευημερίας και κυρίως συγκράτηση της… αιμορραγίας “ανθρπίνων εγκεφάλων” στο εξωτερικό.

Είναι κρίμα να πληρώσουμε τις κομμουνιστικές εμμονές κάποιων σε μια χώρα που ποτέ δεν γνώρισε κομμουνισμό. Είναι κρίμα που κάποιοι επέτρεψαν την παγίωση κομμουνιστικών και χρεοκοπημένων συμπεριφορών οι οποίες μας οδήγησε στην τεράστια ζημιά του 2010. Και αυτοί που το έπραξαν ανήκουν σε αρκετά κόμματα… Γιατί αν ήμασταν μια κανονική χώρα δεν θα είχαμε υπερδανειστεί χωρίς μέτρο για την ικανοποίηση των ψηφοφόρων, θα είχαμε γίνει πόλος έλξης τεράστιων επενδύσεων και δεν θα φτάναμε στο σημερινό χάλι, της πλήρους απαξίσης των πάντων. Ποτέ δεν είναι αργά για να γυρίσουμε σελίδα. Και θα γυρίσουμε…

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict