Navigation
23
Ιούλ
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
24 Νοέ 2017

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τα… θύματα!

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

Όσα βιώνουμε κατά τα τελευταία τρία μνημονιακά χρόνια δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επιτομή του λαϊκισμού και μάλιστα στην πιο χυδαία εκδοχή του. Από τη μία πλευρά ανεύθυνοι και τυχοδιώκτες πολιτικοί να υπόσχονται πράγματα που δεν συμβαίνουν στον πραγματικό και κανονικό κόσμο και από την άλλοι συγχυσμένοι, οργισμένοι και απογοητευμένοι πολίτες που πιστεύουν τον πρώτο τυχόντα…

Όσα βιώνουμε τα τελευταία 7 χρόνια και όσα έρχονται, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες πίστεψαν στα ψέματα, στον παρασιτισμό, στον κρατισμό, στην ανεμελιά, στην ανευθυνότητα, στη θρασύτητα, στη μικροπρέπεια, στο διχασμό, στην ανικανότητα και στη… βλακεία! Πολίτες σε σύγχυση και πολιτικοί σε… δράση για το ποιος θα πει τα περισσότερα ψέματα αγγίζοντας ευρύτερα ακροατήρια. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ειδικά κατά τα τελευταία 3 χρόνια ότι όσοι δεν έχουν αξιακό κώδικα και δεν σέβονται τις παραδόσεις και την ιστορία της πατρίδας μας, τότε όχι μόνο θα πούνε ψέματα, αλλά θα σε… ληστέψουν και θα πεις και ευχαριστώ που σου αφήνουν και μερικά… σεντς για να πάρεις το κλάσμα μιας φραντζόλας!

Η Ελλάδα στη σύγχρονη ιστορία της δυστύχησε να μην έχει πολιτικούς με κεφαλαία γράμματα. Ελάχιστοι τόλμησαν να πούνε την αλήθεια και να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Κάποιοι έγιναν πρωθυπουργοί, κάποιοι άλλοι εξαφανίστηκαν από την πολιτική. Γιατί πολύ απλά τόλμησαν να πράξουν ή να πουν τα αυτονόητα για να μην φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει. Τελικώς, ο Έλληνας δεν είναι τίποτα άλλο παρά το τελευταίο ανθρώπινο είδος στον πλανήτη που εξακολουθεί να πιστεύει σε ψέματα, να επιθυμεί υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά του, να αποθεώνει χυδαίους και ανάξιους πολιτικούς, να καταφέρεται κατά άξιων και εργατικών.

Είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια όσοι δεν ήξεραν κάτι έχουν μάθει. Ίσως αυτό το… κάτι να τους έχει βάλει μυαλό. Λέτε; Δεν ξέρουμε και αυτό θα φανεί προσεχώς. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η παρασιτική και κακή νοοτροπία του σύγχρονου Έλληνα συναντά πάντα τα ψέματα και τον λαϊκισμό αστείων ηγετίσκων που έχουν την… ικανότητα να κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη και το μήλο αντί να πέσει, θα φύγει στον ουρανό! Ας μην είμαστε γκρινιάρηδες. Είμαστε άξιοι της τύχης μας. Κυρίως πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε τις κακές επιλογές κάποιων που έπεσαν θύματα του πολιτικού ψεύδους και του λαϊκισμού. Κάθε αναγεννητική προσπάθεια πάντα ξεπηδάει μέσα από μια καταστροφή ή μια πλήρη διάψευση των προσδοκιών και των ελπίδων. Με ένα επικοινωνιακό πασπάλισμα περί ηθικού πλεονεκτήματος, το αποτέλεσμα στο τέλος είναι γνωστό: μαθαίνεις ότι τα ψέματα πληρώνονται. Μαζί με τις… ανοησίες! Το βραβείο της… ανοησίας είναι αυτό που πρέπει να απονεμηθεί τελικώς σε πάρα πολλούς σε αυτήν τη χώρα!

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict