Navigation
24
Ιούν
location
Αθήνα
37oC
Αίθριος - καθαρός
8 Ιούν 2016

Τα εγκαίνια του Μακεδονία Παλλάς ανοίγουν την όρεξη Σαββίδη

Μακεδονία Παλλάς Επιχειρήσεις | Οικονομία

Είναι από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια που όχι μόνο λαμβάνουν χώρα στην Θεσσαλονίκη αλλά αναμένεται να λειτουργήσουν κιόλας στην αναμενόμενη ώρα. Το Μακεδονία Παλλάς ετοιμάζεται να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες ανακαίνισης τον Απρίλιο του 2017 με τον Ι. Σαββίδη να δείχνει “πεινασμένος” να κάνει άνοιγμα και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, ενώ παράλληλα βολιδοσκοπεί και την υπόλοιπη Ελλάδα, με στόχο τις επενδύσεις στον τομέα των resorts.

Το επιτελείο του κ. Σαββίδη παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τα πλάνα για την ριζική ανανέωση του ιστορικού για την πόλη Μακεδονία Παλλάς, η οποία θα κοστίσει συνολικά 12,4 εκατ. ευρώ (ίδια, δανειακά κεφάλαια και επιχορήγηση σε ποσοστό 30%) και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2017, οπότε έχουν προγραμματισθεί και τα μεγάλα εγκαίνια της μονάδας, με ιστορία σχεδόν μισού αιώνα. Η ανακαίνιση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά- ήδη ολοκληρώνονται οι εργασίες στον όγδοο όροφο, ενώ το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό για τους τελευταίους τρεισήμιση μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017, οπότε θα πραγματοποιούνται και οι εργασίες στους κεντρικούς χώρους.

“Το Μακεδονία Παλλάς είναι ένα σύγχρονο μνημείο για την πόλη και η πρώτη μεγάλη επένδυση του ομίλου Σαββίδη στον κλάδο του τουρισμού”, ανέφερε η κ. Μαρία Γκοτζάροβα, managing director ξενοδοχείου. “Αναλάβαμε το 2013 τη διαχείριση του ξενοδοχείου κι έκτοτε, παρά την πολιτική αβεβαιότητα και τις φορολογικές επιβαρύνσεις επιτύχαμε πληρότητα 70% και λειτουργική κερδοφορία”.

“Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα ριζικής αναμόρφωσης, με στόχο το ξενοδοχείο να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης”, ανέφερε ο κ. Περικλής Βογιατζής, διευθυντής του ξενοδοχείου, προσθέτοντας ότι η απόσβεση εκτιμάται ότι θα γίνει εντός επταετίας. Στόχος είναι να αναδειχθεί ο τριπλός χαρακτήρας του Μακεδονία Παλλάς, ως ξενοδοχείο πόλης, συνεδρίων και τουρισμού και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους πελάτες από τη Ρωσία, τη Δυτική Ευρώπη, την Κίνα αλλά και τη Μέση Ανατολή: “Αυτές οι αγορές έχουν υψηλότερη αγοραστική δύναμη και εκφράζουν εσχάτως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Βόρεια Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκοτζάροβα.

Το νέο Μακεδονία Παλλάς, που περιλαμβάνει συνολικά 276 δωμάτια, θα απασχολεί κατά 33% περισσότερο προσωπικό, δεδομένης και της αύξησης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, με 70 επιπλέον εργαζομένους έναντι των 210 που απασχολούνται σήμερα

Τα πλάνα του ομίλου στον τουρισμό

Ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη πάντως έχει μεγαλεπήβολα πλάνα για τον κλάδο του τουρισμού όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο σχεδιασμό του ομίλου είναι η επέκταση και στην Αθήνα με στόχο τον επαγγελματικό τουρισμό αλλά και τους τουρίστες αναψυχής, ενώ βασικός άξονας επενδύσεων του ομίλου παραμένουν και τα resorts ανά την Ελλάδα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

 

Οσον αφορά την μικτή τουριστική επένδυση στο Παλιούρι Χαλκιδικής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γκοτζάροβα, “είναι ένα από τα έργα που προωθούμε, ωστόσο δεν μπορούμε να παρέχουμε επιπλέον λεπτομέρειες, δεδομένου ότι προσπαθούμε να λύσουμε κάποια νομοθετικά και γραφειοκρατικά προβλήματα”. Σημειώνεται ότι την αξιοποίηση της έκτασης του Παλιουρίου, με στόχο τη δημιουργία ενός health resort, έχει αναλάβει ο όμιλος του κ. Σαββίδη κατόπιν του σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Ο όμιλος έχει στα πλάνα και την αξιοποίηση των ακινήτων που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του στη Θεσσαλονίκη, όπως το Κόκκινο Σπίτι στην πλατεία Αγίας Σοφίας, το παλιό κτίριο Νάτο, τη γνωστή κατοικία Ζαρντινίδη. Ειδικά για το Κόκκινο Σπίτι, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Ερμού, οι αδειοδοτικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη με σκοπό να ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού, με τις εργασίες ανακαίνισης να ολοκληρώνονται σε διάστημα δωδεκαμήνου, ενώ “έκπληξη” για τους Θεσσαλονικείς αποτελεί η νέα χρήση της βίλας Ζαρντινίδη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ