Navigation
23
Σεπ
location
Αθήνα
26oC
Νεφοσκεπής
12 Ιούν 2018

Τα… αποχαιρετιστήρια “δώρα” της κυβέρνησης

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την προσεχή Παρασκευή το βράδυ κλείνει τον κύκλο του τρίτου μνημονίου που έφερε με αποκλειστική της ευθύνη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα μνημόνιο που οδήγησε στον μηδενισμό της αξίας των τραπεζών και την απώλεια 40 δισ. ευρώ, τη φυγή καταθέσεων ύψους 40 δισ. ευρώ, πρόσθετα και εν πολλοίς αχρείαστα μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ, απολεσθέν ΑΕΠ τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, απώλεια συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, capital controls και τόσα άλλα. Το τίμημα είναι βαρύ. Μάλιστα εκτός από την υποθήκευση της περιουσίας για 99 χρόνια, πρέπει να βάλουμε εχέγγυα και για επιπλέον περιουσία 25 δισ. ευρώ χωρίς να πάρουμε νέο δάνειο!

Το πολυνομοσχέδιο με το νέο “σφαγείο” για 4,5 εκατ. νοικοκυριά μειώνει συντάξεις και μισθούς και κάνει ακριβότερη τη χρήση της ιδιοκτησίας. Όσο για τις μεταρρυθμίσεις, ας ελπίσουμε ότι εκεί “μπήκε το νερό στ΄ αυλάκι”, αν και οι σημερινοί κυβερνώντες πάσχουν σε επίπεδο αποτελεσματικότητας στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς δεν είναι στο… DNA τους! Πλην της υπερφορολόγησης, όπου εκεί οι στόχοι επιτυγχάνονται. Μιλάμε για… λεία, η οποία σε κάποιο βαθμό διοχετεύεται σε ρουσφέτια και προκλητικό βόλεμα ημετέρων. Δυστυχώς όμως, χιλιάδες συμπολίτες μας θα δουν για ακόμη μία φορά τα όνειρα τους για να… τρυπώσουν στο Δημόσιο, να διαψεύδονται. Το Κράτος έχει ανάγκη από περισσότερους υπαλλήλους της διοίκησης, αλλά όχι από περισσότερους τεμπέληδες!

Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία εξόδου από το τρίτο μνημόνιο, στο οποίο μπήκαμε αναίτια με ευθύνη των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ λόγω της “περήφανης διαπραγμάτευσης”. Αυτήν την… περήφανη διαπραγμάτευση θα την πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες. Σε πρώτη φάση αυτό το “δώρο” του 2015 θα μας συνοδεύει στα χρόνια της αυστηρής εποπτείας, όπου θα δανειζόμαστε και πάλι από τις αγορές. Τα ψέματα τελείωσαν και από δω και πέρα τον λόγο έχει ο υπέρτατος κριτής. Μια επόμενη κυβέρνηση, έχοντας πλάνο και δρώντας με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα μπορεί να περιορίσει το τεράστιο κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου απαιτούνται δραστικές λύσεις. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που… κατάφερε το 2015. Φόρτωσε βάρος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στον ελληνικό λαό και στην οικονομία. Έστειλε το κόστος των… ψεμάτων και της απάτης του 2015 σε όλους μας. Και προφανώς σε όλους αυτούς τους… πανέξυπνους Έλληνες που δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν ή δεν ήθελαν να μάθουν. Τώρα έμαθαν. Ειδικά το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Παρασκευή, αποτελεί το καλύτερο… αποχαιρετιστήριο δώρο σε όλους αυτούς που πίστεψαν αφελώς σε υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση των αντικοινωνικών μέτρων κλπ. Τελικώς, το μόνο που διαπίστωσαν ήταν ότι η “περήφανη διαπραγμάτευση” έγινε στα… τέσσερα, τα μέτρα τους μας διαλύουν στα… δεκατέσσερα κομμάτια και γενικώς αποδείχθηκε τι παθαίνει όποιος δεν έχει τα μάτια του… δεκατέσσερα όταν ψηφίζει! Όπως και να ΄χει, το… αποχαιρετιστήριο δώρο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το κλείσιμο του τρίτου μνημονίου (του μνημονίου τους…) θα το θυμόμαστε για δεκαετίες. Θα ΄χουμε να λέμε στα παιδιά, στα εγγόνια και στα δισέγγονα μας…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ