Navigation
11
Νοέ
location
Αθήνα
25oC
Λίγα σύννεφα
25 Μαΐ 2018

Τα αποκαλυπτήρια των ψευτών και η υποχρέωση των πολιτών…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Αρκετοί εξεπλάγησαν με τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο! Δεν περίμεναν ίσως ότι αυτά που έχουν συμφωνηθεί πρέπει και να εφαρμοστούν. Πιθανόν να μην έχουν καταλάβει ότι για να βάλεις μπρος ένα αυτοκίνητο πρέπει να έχει… μηχανή! Κατά τρόπο εντελώς ανόητο από τα πολλά ψέματα που έχουν πει οι σημερινοί κυβερνώντες, προσπάθησαν να πείσουν το πόπολο για… άλλα κόλπα. Το επικαιροποιημένο μνημόνιο είναι ο οδικός χάρτης για να κλείσει αφενός το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης (το αχρείαστο μνημόνιο στο οποίο μας οδήγησαν εντελώς αδικαιολόγητα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και αφετέρου συνιστά τον μπούσουλα βάσει του οποίου θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια, όταν το χρήμα θα αντλείται από εκεί που το αντλούν όλες οι χώρες: από τις αγορές.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι γνωστά. Κάποιοι εδώ και πάρα πολύ καιρό προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προσδοκίες στους πολίτες. Έλεγαν ότι λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος… μπορεί να μην εφαρμοστεί  το μέτρο της μείωσης των συντάξεων ή να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ οι… μισοί σημερινοί υπόχρεοι για να πληρώσουν περισσότερα οι υπόλοιποι. Γενικώς… έλεγαν. Το χθεσινό Eurogroup ήρθε να προσγειώσει αυτούς που… νόμιζαν, αλλά ταυτόχρονα αποκάλυψε και αυτούς που… ήξεραν αλλά έλεγαν ψέματα.

Η μετατροπή της επικοινωνίας σε εργαλείο απάτης δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα της χώρας, αποστρέφει τους πολίτες και δεν αποτελεί χρήσιμο οδηγό για να πορευτούμε ορθολογικά. Η χώρα, με την ψήφο… εξαπατημένων πολιτών το 2015, καταδικάστηκε για πολλές δεκαετίες σε μια κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. Θα χρειαστεί ένα μεγάλο επενδυτικό σοκ προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Η ζημιά που έχει γίνει από το 2015 και μετά είναι τεράστια. Τώρα, το ζητούμενο είναι να περιοριστεί κατά το δυνατόν. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να ωριμάσουν οι Έλληνες πολίτες και να σταματήσουν να πιστεύουν τυχοδιώκτες δημαγωγούς, πολιτικάντηδες, αμόρφωτους και άχρηστους που διεκδικούν την ψήφο τους.

Τα αποκαλυπτήρια του ψεύδους στοιχίζουν σε πόντους αξιοπιστίας για τη χώρα και εν τέλει η αναξιοπιστία αποβαίνει εις βάρος των πολιτών και ιδίως των αδύναμων. Όποιος χτίζει πάνω σε ψέματα, σύντομα θα τα βρει μπροστά του. Αν μάλιστα έχει φτιάξει… βουνό με ψέματα, τότε θα πέσουν και θα τον καταπλακώσουν. Η χώρα και οι πολίτες πρέπει να πορευτούν με αλήθειες. Αρκετά πληρώσαμε το κόστος των ψευτών. Αν κάποιοι είναι τυχοδιώκτες και δεν έχουν αξίες, τότε είναι σαφές ότι τα θύματα είναι οι πολίτες.  Τα ψέματα στοιχίζουν σε απώλεια επενδύσεων, θέσεων εργασίας, εισοδημάτων, κοινωνικής γαλήνης και ισορροπίας.

Μετά τα συνεχή αποκαλυπτήρια ψεύδους, οι πολίτες δεν έχουν το περιθώριο νέου λάθους. Οφείλουν να στείλουν τους ψεύτες που “σκότωσαν” τα όνειρά τους στη λήθη της Ιστορίας. Κάθε επαναλαμβανόμενο λάθος συνιστά συνενοχή, βλακεία, αυτοκτονικό ιδεασμό. Δυστυχώς, τη μοίρα μιας χώρας την καθορίζουν απερίσκεπτοι που μαζί με τους τυχοδιώκτες φτιάχνουν τη συνταγή της αποτυχίας και της καταστροφής…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict

PolicePress