Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
23 Νοέ 2020

Τα απανωτά «μπαμ» της ΒΙΟΧΑΛΚΟ που… ζαλίζουν

ΒΙΟΧΑΛΚΟ Επιχειρήσεις

Ποτέ κατά το παρελθόν μέσα σε ελάχιστα 24ωρα δεν έλαβαν χώρα τόσες πολλές εξελίξεις στον Όμιλο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας, που αποτελεί από… μόνος του το 1% του ΑΕΠ, φαίνεται ότι προετοιμάζεται για την επόμενη… εκτίναξη. Κατ΄ αρχάς στο εγχώριο επιχειρείν και στους ανθρώπους των επιχειρήσεων που ξέρουν καλά πρόσωπα και πράγματα, έκανε εξαιρετική εντύπωση η τοποθέτηση του Ιπποκράτη Ιωάννη Στασινόπουλου, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον γιο του στυλοβάτη του Ομίλου, Νικολάου Στασινόπουλου και αδελφό του Μιχάλη Στασινόπουλου. Πρόκειται για έναν μάνατζερ της σύγχρονης εποχής, ο οποίος έλαβε τη στήριξη, σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου και με βάση τις ανακατατάξεις που προκάλεσε στις διοικητικές θέσεις ο θάνατος του μέχρι πρότινος εκτελεστικού αντιπροέδρου Jacques Moulaert.

Η εξέλιξη σε διοικητικό επίπεδο, ήρθε να “κουμπώσει” με μια σπουδαία κίνηση σε επίπεδο βιομηχανικών συνεργασιών με τις πληροφορίες για συζητήσεις της θυγατρικής Cynergy με τη NEXANS για τη διερεύνηση συμφωνίας σύμπραξης των δραστηριοτήτων στην παραγωγή καλωδίων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα κινητοποίησε και τις εποπτικές αρχές των κεφαλαιαγορών Ελλάδας και Βελγίου, καθώς οι μετοχές των Viohalco και Cynergy, διαπραγματεύονται και στα δόο χρηματιστήρια.

Στο… καπάκι, γίνεται γνωστή μια εξαιρετικής σημασίας συνεργασία του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ με τον πρόεδρο της ΤΕΜΕΣ, δηλαδή του Costa Navarino, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ δεν αποτελεί πλέον μόνο έναν βιομηχανικό όμιλο, αλλά μαζί με την ΤΕΜΕΣ θα αναβαθμίσουν τα γήπεδα του τένις στο ΟΑΚΑ, ώστε να δημιουργήσουν έναν υψηλού επιπέδου χώρο αθλητισμού στην Αθήνα. Τι περιμένουν; Απλά, την τελική έγκριση έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η κίνηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ να προχωρήσει σε μια τέτοια συνεργασία, εξυπηρετεί το πλάνο του Ομίλου για να προχωρήσει σε πολυσχιδείς δραστηριότητες με έμφαση στο Real Estate. Άλλωστε, πρόσφατα η Noval, η ναυαρχίδα του Ομιλου στα ακίνητα (είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στη χώρα στο Real Estate) απέκτησε και το υπόλοιπο ποσοστό της ΜΕΤΕΜ και έτσι έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του μεγαλου εμπορικού κέντρου West River και του ΙΚΕΑ. Και όλα αυτά, έρχονται και “δένουν” με το μεγάλο project της Οδού Πειραιώς, όπου θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο εμπορικό πολυκέντρο, που θα τα έχει… όλα. Σημειώνται ότι η Noval έχει δρομολογήσει την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όμως, “το κερασάκι στην τούρτα” ήρθε την Παρασκευή και… 13, αργά το βράδυ, με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης-Επενδύσεων και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Επιχειρηματικών Πάρκων Μεμονωμένων Μεγάλων Μονάδων. Η απόφαση σερνόταν επί δύο χρόνια καθώς την είχε αφήσει… μισή στο συρτάρι η προηγούμενη κυβέρνηση και σηματοδοτεί το μεγάλο deal του Ομίλου στη νέα υπό κατασκευή πρότυπη Βιομηχανική Περιοχή Οινοφύτων του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας. Εκεί ο Όμιλος διαθέτει βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε σχεδόν 700 στρέμματα δομημένης γης και φιλοδοξεί να γίνει ο βασικός μέτοχος στον υπό ίδρυση φορέα διαχείρισης. Εκτός αυτού, ο Όμιλος προχωρά και στην ίδρυση μονάδας παραγωγής ενέργειας, ενώ έχει δρομολογήσει αγορές όμορων αγροτεμαχίων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Καλώδια, ΣΥΜΕΤΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ και ΑΝΑΜΕΤ. Μιλάμε για μία υπό διαμόρφωση πρότυπη βιομηχανική περιοχή, έκτασης 11.300 στρεμμάτων, στην οποία περίπου 4.200 στρέμματα αποτελούν νέα οργανωμένη γη βιομηχανικών και συναφών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για μία έκταση όπου τα επόμενα χρόνια θα παρουσιάζει την εικόνα ενός νέου… Ελληνικού, φιλοξενώντας βέβαια δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα και όχι μόνο. Το 2021 θα είναι έτος μεγάλων εξελίξεων για τον μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο της χώρας. Και μην ξεχνάμε την πρόσφατη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής της ΕΛΒΑΛ στις εγκαταστάσεις των Οινοφύτων…

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»

 

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict