Navigation
31
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
25 Φεβ 2016

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κερδών του ΟΤΕ

ΟΤΕ Επιχειρήσεις

Αύξηση 2% στα έσοδα εμφάνισε ο ΟΤΕ κατά το δ΄τρίμηνο του 2015, καθώς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, σημειώθηκε αύξηση 5,1% στα έσοδα σταθερής Ελλάδας χάρη σε Broadband, TV και ICT, ενίσχυση Εσόδων σε όλες τις αγορές, όπως Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία, υγιής κερδοφορία EBITDA, ενώ το περιθώριο EBITDA σταθερής Ελλάδας: σημείωσε άυξηση 40,2% στο έτος. Αντίστοιχα, το περιθώριο EBITDA κινητής Ελλάδας ήταν ανθεκτικό στο 35,7% για το έτος, ενώ οι ελεύθερες Ταμειακές Ροές διαμορφώθηκαν σε €507 εκατ., εντός στόχου, παρά τα επιπλέον κόστη για έκδοση και επαναγορά ομολόγων και τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες.
Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε σε €0,9 δισ. (0,6 φορές το EBITDA), παρά την αύξηση 2,3% των επενδύσεων, στα €570 εκατ. για το έτος.

apott

Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη δωδεκαμήνου διαμορφώθηκαν σε 151,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 43,2% σε σχέση με πέρυσι, λόγω της μειωμένης κερδοφορίας EBITDA, των €100 εκατ. (προ φόρων) έκτακτων χρεώσεων που σχετίζονται με τα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης το 2015, και των υψηλότερων αποσβέσεων, κυρίως από το αυξημένο κόστος τηλεοπτικού περιεχομένου.

Το δ’ τρίμηνο του 2015, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε €36,8 εκατ.

Το δ’ τρίμηνο, τα προσαρμοσμένα Καθαρά Κέρδη μειώθηκαν κατά 22,7% και ανήλθαν σε €72,3 εκατ.

Ως αποτέλεσμα της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα €0,10 ανά μετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων τον Ιούνιο του 2016, σε σχέση με €0,08 ανά μετοχή που διανεμήθηκε πέρυσι. Το συνολικό ποσό του μερίσματος προς πληρωμή εκτιμάται σε περίπου €49 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Δ’ τριμήνου 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε:

«Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι επιδόσεις μας στο κλείσιμο της χρονιάς, ειδικά στην Ελλάδα, ήταν ισχυρές. Τα έσοδα της σταθερής Ελλάδας ενισχύθηκαν σημαντικά χάρη στην ανταπόκριση που γνωρίζουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες, την τεχνογνωσία μας στο ICTκαι την επιτυχία του OTE TV, που αναπτύχθηκε εντυπωσιακά έχοντας ήδη κάνει breakeven. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, τα έσοδα από υπηρεσίες βελτιώθηκαν περαιτέρω. Πετυχαίνουμε τους στόχους μας γιατί επενδύουμε συνεχώς στα καλύτερα δίκτυα, προϊόντα και υπηρεσίες. Ήδη, η ανταπόκριση στη νέα ενιαία εμπορική μάρκα Cosmote είναι θετική. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε για να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Η Ρουμανία παραμένει μια δύσκολη αγορά, αλλά εκτιμούμε ότι οι επενδύσεις μας σε συνδυαστικές υπηρεσίες σταθερής και κινητής, σε τηλεοπτικό περιεχόμενο, στην ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών και στη βελτιωμένη κάλυψη 4G, θα αποδώσουν μεσοπρόθεσμα.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Όπως αναμέναμε, οι ταμειακές μας ροές βελτιώθηκαν σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο και πετύχαμε το στόχο μας για το τέλος του 2015. Συνολικά είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Το 2016, αναμένουμε οι συνθήκες να παραμείνουν δύσκολες, αλλά οι συνεχείς επενδύσεις και οι προηγμένες τεχνολογίες μας, σε συνδυασμό με τη σκληρήδουλειά και αφοσίωση όλων των ομάδων μας, θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε τη θέση μας σε κάθε αγορά που έχουμε παρουσία.»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict