Navigation
29
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
6 Νοέ 2018

Συμβαίνουν στη χώρα της… ΣΥΡΙΖΑΝΕλικής πορτοκαλέας!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση διατείνεται ότι έρχονται επενδύσεις στη χώρα. Οι μόνες επενδύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή είναι όσες έχουν πρόθυμους χορηγούς για να ταΐσουν ένα φαύλο σύστημα εξουσίας το οποίο κονιορτοποιεί τις προοπτικές της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Μόνο στο μυαλό… κουτοφαντασμένων μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς μας βλέπει ο έξω κόσμος. Οι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο χρηματοοικονομικό σκέλος της οικονομίας στέλνουν το μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και επί της ουσίας στέλνουν το μήνυμα και στους επόμενους, οι οποίοι πρέπει να ανασυγκροτήσουν εκ βάθρων το κράτος.

Αλήθεια ποιος θα έρθει να επενδύσει σε αυτήν τη χώρα διαβάζοντας ότι από πλευράς επιχειρηματικότητας βρισκόμαστε στην 72η θέση παγκοσμίως, ενώ από πλευράς οικονομικής ελευθερίας στην 108η θέση; Ποιος θα έρθει σ΄ αυτήν τη χώρα που υπουργοί της “καίνε” με τις αποφάσεις τους το δημόσιο χρήμα; Για παράδειγμα στην περίπτωση της ΔΕΗ, αψυχολόγητες και ιδεοληπτικές αποφάσεις υπουργών έχουν προκαλέσει ζημία περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, τη ζημία αυτή θα την πληρώσουν οι καταναλωτές. Ή μήπως δεν είναι ανοησία και συμβαίνει κάτι άλλο; Ποιος επενδυτής θα έρθει σε μια χώρα όπου οι πρεσβείες ξένων χωρών γίνονται χώρος εκτόνωσης… ακτιβιστών; Ποιος μπορεί να πάρει στα σοβαρά μια χώρα όπου γίνεται επιδρομή στο Κοινοβούλιο και στου υπουργείο Εθνικής Αμύνης; Σε ποια χώρα πάνε επενδυτές όταν η κατάσταση στην κοινωνία θυμίζει Σικάγο; Σε ποια χώρα θα πάει να επενδύσει κάποιος όταν βλέπει ότι έχουν εισαχθεί νέα ήθη από τις στρατιές “φιλοξενούμενων (λαθρο)μεταναστών”;

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία να προαναγγέλλονται στημένες δίκες και ίσως συλλήψεις πολιτικών αντιπάλων. Αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Πώς ένας επενδυτής θα φέρει τα λεφτά του σε μια χώρα όπου αύριο το πρωί μια παρέα ανισόρροπων και παρανοϊκών μπορεί να του ακυρώσει ή να του καθυστερήσει την επένδυση ή να τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί επειδή έτσι του… κάπνισε; Σε ποια χώρα μπορεί να πάει ένας επενδυτής όταν οι θεσμοί έχουν υποστεί καταλυτικές αλλοιώσεις από τους μεταστατικούς όγκους της σημερινής διακυβέρνησης;

Σε κάθε χώρα του κόσμου, τα κεφάλαια κινητοποιούνται στη βάση συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Όταν συνυπάρχουν πολιτική και οικονομική σταθερότητα, ασφάλεια και κράτος δικαίου. Σε μια χώρα όπου τα “μυαλά” φεύγουν στο εξωτερικό, ο πληθυσμός γηράσκει και οι αθρόες εισροές λαθρομεταναστών οργιάζουν, είναι δεδομένο ότι βρίσκεται σε πορεία ελεύθερης πτώσης. Βεβαίως, κατανοούμε ότι όλα αυτά που γράφουμε αφορούν υπεύθυνους και σώφρονες ανθρώπους. Προφανώς κατανοούμε ότι είναι αντιπαθή στους παρανοϊκούς και τους ανισόρροπους. Όμως, αυτή είναι η αλήθεια. Εκτός αν κάποιος είναι “δηλητηριασμένος” από τον Μαρξ και… ψεκασμένος από τους Ελλοχίμ!

Η εφαρμογή ρηξικέλευθων μέτρων, η συντριβή της ανομίας με την εξάντληση της αυστηρότητας από τους μηχανισμούς του κράτους δικαίου, θα μας ξαναφέρουν στο προσκήνιο. Αρκεί να υπάρξουν σώφρονες ηγέτες που θα επιδεικνύουν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι απλά μια νέα κυβέρνηση που θα έρθει στην εξουσία για να διαχειριστεί μια αρρωστημένη κατάσταση. Θα είναι η κυβέρνηση που πρέπει να βάλει τέλος στον πάτο και θα ανασυγκροτήσει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν το καταφέρει, τότε πρέπει να χωνέψουμε ότι αυτή η χώρα θα πεθάνει οριστικά. Μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά για να καταλάβουν οι πάσης φύσεως οικονομικά αστοιχείωτοι και… μνημονιακοί Μαρξιστές, την καταστροφή που έσπειραν!

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ