Navigation
21
Ιαν
location
Αθήνα
14oC
Αίθριος - καθαρός
6 Αυγ 2018

Στο… Μάτι της… φωτιάς η «καθαρή έξοδος»!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η τρίτη μεγαλύτερη τραγωδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που χτύπησε την Ελλάδα μάς σημαδεύει για πάντα. Κυρίως τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και αυτούς που έδωσαν μάχη με τον θάνατο και την κέρδισαν. Η χώρα έχει στιγματιστεί, πλέον, από ένα πλαίσιο όπου από τη μία υπάρχουν τα θύματα της τραγωδίας και από την άλλη η… τραγωδία του μέλλοντος σε οικονομικό επίπεδο. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους με τόσο φρικτό τρόπο έρχονται να κλείσουν την αυλαία της κυβερνητικής τραγωδίας που, δυστυχώς, χτύπησε την Ελλάδα το 2015.

Η χώρα βαδίζει σε μαύρο φόντο εδώ και τριάμισι χρόνια. Τώρα, μάλιστα, το ζει στην κυριολεξία! Η τραγωδία στο Μάτι Αττικής αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία βλέπουν, πια, τη ζωή οι άνθρωποι. Το φρικτό τέλος για δεκάδες συμπολίτες μας έχει μετατρέψει την κοινωνία σε έναν φορέα λύπης, απόγνωσης και στενοχώριας. Σε λίγο είναι δεδομένο ότι θα έρθει και η οργή – οργή για όσα απροκάλυπτα ακούστηκαν μέσα στις ιστορικές στιγμές αυτής της συμφοράς με βάση τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις δηλώσεις των σημερινών συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα είναι μάλλον αστείο πάνω σε στάχτες, αποκαΐδια και καμένες σάρκες να δούμε τους σημερινούς τύπους να στήνουν ένα πανηγυρικό σκηνικό για την… έξοδο από τα μνημόνια. Δεν πείθουν και ό,τι μας πουν είναι γραμμένο σε… μαύρο και κόκκινο φόντο. Οι άνθρωποι που προκάλεσαν τεράστια ζημία για τη χώρα έως το 2060 προκάλεσαν οργή με τη στάση και τις δηλώσεις τους. Μίλησαν για την αυθαίρετη δόμηση, τους… κακούς πολίτες που έχτισαν και τόσα άλλα. Το γεγονός ότι έγιναν δεκάδες λάθη από την πλευρά τους φαίνεται ότι δεν τους συγκινεί. Για παράδειγμα, οι… μαγκιές του 2015 και η δέσμευση πολύτιμων αποθεματικών των φορέων του Δημοσίου για να… φοβίσουμε τους ξένους έχει πλέον, εκτός από την οικονομική ζημία στην κοινωνία, και ανθρώπινα θύματα.

Δεν ξέρουμε εάν ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θα έχει το θράσος να στήσει φιέστες στις 21 Αυγούστου. Πάντως, το ΔΝΤ και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των δανειστών μάλλον έχουν… κάψει κάθε όνειρο. Άλλωστε, ο ένοικος του Μαξίμου δεν δικαιούται κάτι τέτοιο, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το τρίτο μνημόνιο και την τεράστια ζημία που θα μας συνοδεύει για δεκαετίες. Ταυτόχρονα, οι χειρισμοί τους στα οικονομικά του κράτους ήταν τέτοιοι, ώστε έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες. Η διάλυση του κράτους έχει πλέον ανθρώπινα θύματα, πέρα από τη διάλυση σε οικονομικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει καμία φιέστα για τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια. Δηλαδή, από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που η ίδια προκάλεσε. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει τόσο για λόγους ουσίας όσο και για τους πραγματικούς λόγους που συντρέχουν ως αποτέλεσμα της τραγωδίας στο Μάτι Αττικής. Τα… μάτια των αγορών θα (μας) παρακολουθούν κάθε δευτερόλεπτο. Πιθανότατα, η σημερινή… κυβερνητική οργάνωση έχει καταλάβει ότι μπήκε για τα καλά στο… Μάτι της… φωτιάς, με τις πράξεις και παραλείψεις της σε όλα τα επίπεδα. Κυριολεκτικά και μεταφορικά! Το ίδιο συμβαίνει και με την περιβόητη «καθαρή έξοδο», η οποία δεν έχει κανένα περιεχόμενο. Είναι… απανθρακωμένη! Επίσης κυριολεκτικά και μεταφορικά!

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ