Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
15 Φεβ 2019

Στήριξη της επιχειρηματικότητας για να μην καταρρεύσουμε

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Όπου υπάρχουν μυαλά σε σχήμα… σφυροδρέπανου δεν παράγεται πλούτος. Όλοι είναι ίσοι έναντι της φτώχειας και διαχειρίζονται τον εφιάλτη τους με τέτοια συστήματα. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν, δεν μπορούν να ονειρευτούν. Μόνο μια νομενκλατούρα και η ελίτ του εκάστοτε “ηγέτη” ήταν σε θέση να τρώνε με χρυσά κουτάλια (στην κυριολεξία). Γι αυτό το συγκεκριμένο οικονομικό-κοινωνικό σύστημα απέτυχε παταγωδώς και πολλά γρανάζια-σηματωροί του κατέληξαν στον… τάφο.

Οι χώρες που προόδευσαν στηρίχθηκαν στην επιχειρηματικότητα. Το χτύπημα στην επιχειρηματικότητα είναι χτύπημα κατά της κοινωνίας και της εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας. Οι χώρες που ευημερούν και έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι δυνατές και στο γεωπολιτικό παίγνιο. Η Ελλάδα λόγω θέσης μπορεί να έχει στρατηγικό ρόλο, ωστόσο, δεν τολμούμε να διανοηθούμε που θα βρισκόμασταν αν ήμασταν μια σοβαρή και αναπτυγμένη χώρα κατά τα πρότυπα του δυτικού κόσμου. Με τους τυχοδιώκτες που έχουμε μπλέξει, η έννοια της επένδυσης είναι αντικείμενο… γέλιου! Υπερφορολογούν γιατί μισούν αυτό που φέρνει την ευημερία και την ευδαιμονία. Δεν θέλουν να έχουν κέρδη οι εταιρείες, γιατί τότε και οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Δεν θέλουν την επιχειρηματικότητα γιατί για έναν προερχόμενο από την κομμουνιστική μήτρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εμπεδώσει ότι υπάρχουν μυαλά που κάνουν θαύματα. Είναι εχθρός τους η δημιουργία και εφιάλτης η προκοπή ενός λαού. Γιατί όπου υπάρχουν αυτά, οι κομμουνιστικές ιδέες αποτελούν αντικείμενο… χαβαλέ στο καφενείο!

Η κυβέρνηση που θα προκύψει στις προσεχείς εκλογές πρέπει να προωθήσει άμεσα τα κρίσιμα νομοσχέδια αιχμής ώστε να απελευθερωθούν δημιουργικές δυνάμεις και να κινητοποιηθούν επενδυτικά κεφάλαια σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανακάμψουν η οικοδομή και το real estate, να “τρέξει” με μεγαλύτερες ταχύτητες ο τουρισμός, να έρθουν στη χώρα περισσότερες ναυτιλιακές εταιρείες, να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές στα logistics. Tαυτόχρονα πρέπει να υπάρξει ένα θετικό σοκ ώστε να κινητοποιηθούν γρηγορότερα επενδυτικά κεφάλαια που έχουν προσανατολισμό στον κλάδο της ενέργειας. Όταν όλα τα παραπάνω γίνουν με στοχευμένες δράσεις και κινήσεις ακριβείας, τότε θα ενισχυθούν περαιτέρω το εμπόριο και η κατανάλωση. Όταν όλα δουλέψουν στο optimum σημείο, τότε η χώρα θα γυρίσει σελίδα.

Τα υγιή έσοδα που θα προκύψουν για το Δημόσιο μέσα από μια λογική φορολογία και ανταγωνιστικές εισφορές τόσο για τους εργοδότες όσο και τους εργαζόμενους. Μόνο έτσι θα έχουμε καταφέρει να λειτουργήσει σωστά και το κοινωνικό κράτος για να ενισχυθούν οι τομείς αιχμής η υγεία-πρόνοια και η παιδεία, ταυτόχρονα με τη θωράκιση της εθνικής άμυνας και της δημόσιας τάξης. Αυτά τα αυτονόητα που διδάσκονται πλέον στο μάθημα των Αρχών της Οικονομικής Θεωρίας της Γ΄ Λυκείου, αποτελούν ζητούμενα για τους αριστερούς… σκερβελέδες που πέρασαν από την εξουσία ή βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω.

Όλοι οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα σημερινά καρκινώματα που κυβερνούν, ώστε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας. Να επιστρέψουν το χαμόγελο, η χαρά για τη δημιουργία και η προσδοκία για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Όλα θέλουν τρόπο και όχι κόπο. Πρώτα απ΄ όλα προϋποθέτουν μυαλό από τους πολίτες αυτής της χώρας. Η σωτηρία μας είναι στα χέρια μας. Είναι πολυτέλεια να την αφήνουμε σε ανεύθυνους, δογματικούς, τυχοδιώκτες, λαϊκιστές, ανεπαρκείς, αμόρφωτους και γελοίους. Είναι θέμα τιμής. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τις επόμενες γενιές. Είναι εθνική υπόθεση και θα την κερδίσουμε μόνο εφόσον δούμε την επιχειρηματικότητα να ενισχύεται. Από εκεί θα αρχίσει ένα δυναμικό turn around story για να μην ξαναζήσουμε στο μέλλον συνθήκες χρεοκοπίας, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ πιο οδυνηρές από τις σημερινές.

 

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict