Navigation
24
Ιούν
location
Αθήνα
37oC
Αίθριος - καθαρός
31 Μαΐ 2016

Σήμα κινδύνου για το Athens Ledra Hotel

athens-ledra-hotel Επιχειρήσεις

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται το ξενοδοχείο Athens Ledra της Λ. Συγγρού, το οποίο βρίσκεται σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του σε εργαζομένους, προμηθευτές, τράπεζες και ΙΚΑ, με τις ακυρώσεις να πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες, και τους περισσότερους εργαζομένους να ακολουθούν από αύριο, 1η Ιουνίου, το δρόμο της επίσχεσης εργασίας, ώστε να λαμβάνουν- τουλάχιστον- το σχετικό επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ημερομηνία- ορόσημο για το ξενοδοχείο είναι το πέρας των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων, που πραγματοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα το διάστημα 6 – 10 Ιουνίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες υπάρχουν αυξημένες πληρότητες συνολικά στα αθηναϊκά ξενοδοχεία λόγω των χιλιάδων επισκεπτών (σ.σ. εφέτος μόνο οι εμπορικοί επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 20.000, ενώ ο αριθμός των εκθετών φθάνει τις 1.900 από 89 χώρες). Αυξημένες, κατά τις πληροφορίες, είναι οι πληρότητες και στο Athens Ledra, όπου ωστόσο κατά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν αρκετές ακυρώσεις όχι μόνο σε κρατήσεις δωματίων από επισκέπτες των Ποσειδωνίων αλλά ακόμη και στον κλάδο των εκδηλώσεων- δεξιώσεων του ξενοδοχείου, λόγω των εντεινόμενων προβλημάτων των τελευταίων μηνών. Ουκ ολίγες κρατήσεις για δωμάτια και εκδηλώσεις μεταφέρονται τις τελευταίες ημέρες σε άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας υπό το φόβο του οριστικού ”λουκέτου” το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο βασικός πιστωτής, η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται στα πέριξ των 33 εκατ. ευρώ πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.

Οσον αφορά τώρα τις κινήσεις από πλευράς της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. του ομίλου Παρασκευαϊδη, επί του παρόντος τηρείται σιγή ιχθύος, παρά τις επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις οχλήσεις των εργαζομένων ειδικά μέσα στο Μάϊο. Οι τελευταίοι, περί τους 150 στον αριθμό, παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και μετά, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και την Alpha Bank. Σε μία προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις διασφαλίζοντας έστω και ένα μέρος των δικαιωμάτων τους, δύο ομάδες εργαζομένων, περί τους 100 στον αριθμό προχωρούν από αύριο σε επίσχεση εργασίας. Σημειωτέον ότι πλέον των απλήρωτων εργαζομένων, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που έφυγαν κατά τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και δεν έχουν λάβει τη δόση του Απριλίου που τους αναλογεί.

«Η υπόθεση του Athens Ledra είναι αυτή την στιγμή ένα κουβάρι και όσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται και οι ανησυχίες από πλευράς των προμηθευτών, οι οποίοι επίσης σφίγγουν τον κλοιό», αναφέρει στο newmoney.gr αρμόδια πηγή, προσθέτοντας ότι «το 2015 και δεδομένων των υψηλών πληροτήτων των αθηναϊκών ξενοδοχείων, τα έσοδα στο Athens Ledra ήταν ικανοποιητικά, παρά την πτώση- παραδοσιακά- των χειμερινών μηνών. Η διοίκηση είχε ρυθμίσει τις οφειλές στο ΙΚΑ, ωστόσο, μετά από την επανειλημμένη αθέτηση της πληρωμής δύο δόσεων, τα προβλήματα εντάθηκαν, με τη δέσμευση τελικά των λογαριασμών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict