Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
15 Οκτ 2018

Reality show με… νταούλια και ζουρνάδες!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα βρίσκεται στα… καλύτερα της, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, η οποία βλέπει ότι όσα συμβαίνουν στην οικονομία είναι… περίεργα. Το Χρηματιστήριο καταρρέει γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις τράπεζες, αλλά γι’ αυτό που συμβαίνει φταίνε οι κερδοσκόποι! Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση δεν είχαν πάρει καν μυρωδιά μέχρι πριν από μερικές ημέρες ότι οι τραπεζικές μετοχές έχουν χάσει σχεδόν το 98% της αξίας τους κατά την τελευταία τριετία!

Πέραν του Χρηματιστηρίου, ο Προϋπολογισμός πάει από το… καλό στο καλύτερο! Αλήθεια, γιατί να μειωθούν οι συντάξεις; Αφού η κυβέρνηση μπορεί να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του Δημοσίου στους νέους συνταξιούχους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους! Επίσης μπορεί να περικόψει δαπάνες από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οδηγώντας σε χαμηλότερα των προβλεπόμενων το ΑΕΠ, κάτι που οδηγεί και πάλι σε παρέκκλιση από τους στόχους. Λεπτομέρεια αποτελεί βεβαίως ότι πρέπει να βρεθεί και περίπου 1 δισ. ευρώ για να δοθεί ως αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Λεπτομέρεια της… ανθυπολεπτομέρειας αποτελεί το γεγονός ότι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου θα μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια για να εξισωθούν με τους συνταξιούχους προ του Μαΐου 2016, αν δεν γίνει η περικοπή των συντάξεων!

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει επιδείνωση των προσδοκιών σε όλους τους κλάδους, ενώ στη ΔΕΗ και σε άλλες ΔΕΚΟ τα τελευταία τριάμισι χρόνια παίζεται η… επιθεώρηση «Το μεγάλο σουρωτήρι». Τα επιτόκια των κρατικών τίτλων «πανηγύρισαν» την έξοδο από τα μνημόνια με νέα άνοδο! Το ίδιο και ο τραπεζικός δείκτης και ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τόση… ευφορία είχαμε να δούμε από το 2015, όταν η «περήφανη διαπραγμάτευση» θα έκανε τα… νταούλια να βαρούν δαιμονισμένα στον δικό μας ρυθμό. Τώρα φαίνεται όμως ότι οι αγορές βαρούν νταούλια και εμείς χορεύουμε. Και, δυστυχώς, δεν ξέρουμε καθόλου… χορό!

Κανείς δεν περιμένει από ανθρώπους που επί δεκαετίες ήταν «ναρκωμένοι» από τη μαρξιστική θεωρία, ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς και τις αγορές. Τα «δίδακτρα» για το ΣΥΡΙΑΖΑΝΕΛικό αντιμνημονιακό παραμύθι είναι πανάκριβα. Θα τα πληρώνουμε για δεκαετίες, γιατί ο ελληνικός λαός δεν είχε τη στοιχειώδη σοφία και το καθαρό μυαλό για να ξεχωρίσει το πρόβλημα της χώρας από τους τυχοδιώκτες που ζητούσαν την ψήφο του για να κάνουν… θαύματα. Είναι δεδομένο ότι σήμερα ζούμε ένα reality show, όπου οι κυβερνώντες θέλουν να δείξουν σε όσους ακόμη τρώνε… σανό, ότι κάποιοι κακοί ξένοι δεν βλέπουν τα σπουδαία κατορθώματά τους.

Μπορεί οι κυβερνώντες να μην ξέρουν να βαράνε… νταούλια και ζουρνάδες, αλλά τώρα χορεύουν στους ρυθμούς των δύο αυτών οργάνων. Αλλά ο χορός τους είναι για γέλια και προσφέρεται μόνο για reality show στα «μεσημεριανάδικα»! Σκορπάει γέλιο, αν και θα έπρεπε να μας κάνει να κλαίμε γοερά…

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ