Navigation
24
Ιαν
location
Αθήνα
16oC
Αραιή συννεφιά
9 Φεβ 2015

Quizdom: η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή

Quizdom_Icon_big Startups | Τεχνολογία

Το Quizdom κυκλοφόρησε  στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εφαρμογή του τελευταίου 6μήνου, με περισσότερους από 250.000 μοναδικούς χρήστες να έχουν κατεβάσει το Quizdom στο smartphone ή το tablet τους, ένας  αριθμός που ολοένα και αυξάνεται.

Το Quizdom είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android και iOS που κατατάσσεται στην κατηγορία των παιχνιδιών με ερωτήσεις γνώσεων. Δημιουργήθηκε από μια ελληνική ομάδα νέων ανθρώπων που ξεκίνησε δυναμικά τις δραστηριότητες της στο χώρο της ανάπτυξης mobile εφαρμογών και είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, κατακτώντας την εγχώρια κοινότητα των app stores.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του φιγουράρει στο No1 στην κατηγορία Trivia του Apple App Store, ενώ το τελευταίο διάστημα παραμένει σταθερά στις πρώτες θέσεις στα rankings στα ελληνικά app stores τόσο της Apple όσο και της Google.

Οι Έλληνες έχουν “αγκαλιάσει” από την αρχή το παιχνίδι, με τον μέσο ενεργό χρήστη να αφιερώνει περίπου 1,5 ώρα ημερησίως στο Quizdom, ενώ υπάρχουν παραδείγματα χρηστών που παίζουν περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα. Ενδεικτικό της ενεργούς συμμετοχής είναι πως εδώ και περίπου 2 μήνες που δόθηκε στους παίκτες η δυνατότητα να στέλνουν τις δικές τους ερωτήσεις, η ομάδα του Quizdom έχει λάβει περισσότερες από 20.000 ερωτήσεις.

Μέχρι τώρα, οι λάτρεις των παιχνιδιών γνώσεων είχαν την δυνατότητα να παίζουν με τους φίλους τους μόνο όταν μαζεύονταν σε ένα σπίτι και έπαιζαν κάποιο επιτραπέζιο. Από τη στιγμή που τα smartphones έχουν γίνει viral, η ομάδα του Quizdom σκέφτηκε να καλύψει αυτό το κενό στην ελληνική αγορά και να φέρει τη διασκέδαση στα… κινητά μας.

Το καινοτόμο στοιχείο λοιπόν του παιχνιδιού είναι ο social χαρακτήρας του. Ο καθένας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον φίλο του μέσα από τα social media ή να επιλέξει τυχαίο αντίπαλο από τη βάση των εγγεγραμμένων χρηστών. Έτσι, μπορείς να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου με στην παρέα σου και με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο, καθώς το 10% των downloads αφορά Έλληνες του εξωτερικού). Επιπλέον, οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από το chat.

Πίσω από την εν λόγω εφαρμογή βρίσκεται μια ομάδα νέων, οι Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Αλέξανδρος Αλμπάνης και Παντελής Μαυρομμάτης.

Ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης είναι ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας του Quizdom. Μεγάλωσε στη Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στα Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος για μεγάλες πολυεθνικές και τώρα ασχολείται με δικά του IT projects.
O Αλέξανδρος Αλμπάνης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με το πάθος του να είναι πάντα ο προγραμματισμός. Έτσι, συνέχισε τις σπουδές με μεταπτυχιακό στο Software Engineering του Πανεπιστημίου Westminster στο Λονδίνο. Ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό iOS. Τους τελευταίους μήνες είναι βασικός developer στο Quizdom.
Ο Παντελής Μαυρομμάτης απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του στο Goldsmiths του Λονδίνου ενθουσιασμένος από τον κόσμο των ψηφιακών media. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο και τώρα συστήνεται ως υπεύθυνος marketing και social media στο Quizdom.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ