Navigation
17
Μαΐ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
28 Ιούλ 2017

Προσοχή! Έχουν σχεδιάσει άλωση της Δικαιοσύνης.

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η αυστηρή Μνημονιακή επιταγή (αλλά και στοιχειώδης δημοκρατική υποχρέωση) για την άμεση, εκ βάθρων αλλαγή του τρόπου λειτουργίας, των μεθόδων και κυρίως του χρόνου απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για την κομματική άλωση του θεσμού από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Επίτηδες, συστηματικά και με συνωμοτική στρατηγική, ο κάθε…. Πολλάκης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον τελευταίο καιρό, επιτίθεται με πάθος και εμμονή εναντίον συγκεκριμένων αποφάσεων της Δικαιοσύνης με στόχο να …αποδείξει την τεράστια απόσταση που χωρίζει τους λειτουργούς της, από την …λαϊκή σοφία και το «κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Στόχος αυτών των αλλεπάλληλων, συντονισμένων, βερμπαλιστικών επιθέσεων είναι η καλλιέργεια ενός κλίματος αποστροφής και αγανάκτησης στην κοινή γνώμη που να δικαιολογεί τις ήδη δρομολογημένες και προγραμματισμένες αλλαγές στον τρόπο επιλογής, αξιολόγησης και οργάνωσης της διοικητικής ιεραρχίας στον ανεξάρτητο θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Τρόϊκα και οι δανειστές επιμένουν εδώ και πολλά χρόνια, τελικά επέβαλαν στο Μνημόνιο ΙΙΙ, την αλλαγή στον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό των δομών και των υποδομών της και τελικά την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ουδόλως ενδιαφέρεται γι’ αυτές τις «τυπικές λεπτομέρειες».

  • Ο τρόπος διαχείρισης του στελεχιακού δυναμικού της Δικαιοσύνης είναι ο μοναδικός –δικός τους- στόχος και αφού ήδη πέτυχαν την άλωση της κρατικής γραφειοκρατίας και την τοποθέτηση «δικών τους παιδιών» σε όλες τις κορυφαίες θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης, έχουν βάλει τώρα στόχο την Δικαιοσύνη.

Ο ρόλος της νέας άμισθης επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Γραφείου Πρωθυπουργού στον συντονισμό και την εκτέλεση αυτού του «δημοκρατικού πραξικοπήματος» είναι καίριος και καθοριστικός.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει το «δημοκρατικό της πρόγραμμα» γιατί δεν ελέγχει το «βαθύ Κράτος». Η Δικαιοσύνη είναι ο επόμενος στόχος και δυστυχώς ούτε που το κρύβουν πια.

Η Ένωση των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προ πολλού καταλάβει τους πραγματικούς κυβερνητικούς στόχους γι’ αυτό αναγκάστηκε να εκδώσει γραπτή ανακοίνωση που επισημαίνει τις κομματικές παρεμβάσεις στο δικαστικό σύστημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «προσπαθεί να επιτύχει την υποταγή και χειραγώγηση της δικαστικής εξουσίας, ώστε να μη λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή, αλλά ως επέκταση της ίδιας της κυβέρνησης».

Η κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών που επιχειρείται από αυτή την επικίνδυνη παρέα που κυβερνά τον τόπο, δεν είναι θεωρητικό πολιτικό ζήτημα ούτε δημοκρατική πολυτέλεια.

Το καλοκαίρι που οι Έλληνες θα αναστενάζουν στις παραλίες, οι κυβερνητικοί ήδη προετοιμάζονται για την τρίτη αξιολόγηση που περιλαμβάνει τις αλλαγές στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στα σωστά μέτρα (που έχουν ήδη επεξεργαστεί οι ξένοι σύμβουλοι της Τρόικας) θα περιληφθούν και ακραίες κομματικές παρεμβάσεις στην ιεραρχία της Δικαιοσύνης.

Ένας ακόμη κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας μας αντί να βελτιωθεί απλώς θα αλωθεί από το κομματικό κράτος.

Οι καιροί ου μενετοί…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ