Navigation
25
Σεπ
location
Αθήνα
29oC
Αίθριος - καθαρός
2 Απρ 2015

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για νέους από τη Nescafe

nescafe Brand News | Χρήμα & Πολίτης

Με στόχο να αντιμετωπίσει το  brain drain  η Nescafe, με την υποστήριξη του Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ) ξεκινάει το πρόγραμμα κατάρτισης και εξειδίκευσης με πιστοποίηση για νέους με τίτλο «Μπορούμε Εδώ».

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε 200 νέους 18-35 ετών προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης που σχεδιάζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, προκειμένου να αποκτήσουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πιστοποιήσεις που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία στην Ελλάδα. Η κατάρτιση πραγματοποιείται από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευμένων νέων σε εξετάσεις για τη λήψη πιστοποιήσεων από ανεξάρτητο φορέα σε όλες τις ειδικότητες, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Κατά την παρουσίασης αυτής της πρωτοβουλίας  ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος Διευθυντής Τμήματος καφέ Nestle Ελλάς, τόνισε ΄ότι«μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης και εξειδίκευσης με πιστοποίηση στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας».

Από την πλευρά της η κ. Θέκλη Πουλούκη, Γενική Διευθύντρια Ινστιτούτου Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ) σημείωσε: «Υποστηρίζουμε την ουσιαστική πρωτοβουλία του Nescafe για τους Νέους, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων και εργαζομένων στην Ελλάδα.»

Σε ποιους απευθύνεται η πρωτοβουλία:

– σε άνεργους απόφοιτους πανεπιστημιακών και τεχνικών σχολών AΕΙ, ΑΤΕΙ, καθώς και σε απόφοιτους μεταδευτεροβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 18-35 ετών,
– σε εργαζόμενους επαπειλούμενους με ανεργία ή εργαζόμενους που δεν είναι ευχαριστημένοι με την εργασία τους και σκέφτονται να την εγκαταλείψουν,
– σε φοιτητές-σπουδαστές-μαθητές.

Διάρκεια Προγράμματος

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2015 και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2015 με στόχο να εκπαιδευτούν 200 άτομα. Λεπτομερές πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των αιτήσεων.

Τα προσφερόμενα γνωστικά αντικείμενα του προγράμματος

1 Τεχνικός λειτουργίας και συντήρησης μικρών μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (35 διδακτικές ώρες -Δ.Ω.)
2 Σχεδίαση με χρήση AUTOCAD 2D (ανάπτυξη αρχιτεκτονικού & μηχανολογικού σχεδίου 2 διαστάσεων) (20 Δ.Ω.)
3 WEB DESIGNER (20 Δ.Ω.)
4 Ε-COMMERCE CONSULTANT (35 Δ.Ω.)
5 Χειριστές τροφίμων με ασφάλεια (17 Δ.Ω.)
6 Τεχνικός υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας (25 Δ.Ω.)
7 Τεχνικά προσόντα και γνώσεις επιτυχημένου πωλητή (35 Δ.Ω.)
8 Τουριστικά επαγγέλματα: Το επάγγελμα του RECEPTIONIST (30 Δ.Ω.)
9 Αγροτουρισμός (25 Δ.Ω.)
10 Βασικές αρχές γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών (GIS) (24 Δ.Ω.)
11 Γραμματεία διοίκησης (35 Δ.Ω.)

Τα ανωτέρω προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε επαναλαμβανόμενους κύκλους ανάλογα με την πληρότητα των τμημάτων.

Διαδικασία επιλογής υποψηφίων

Το διάστημα για την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά σήμερα 2 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου. Στη συνέχεια, θα διενεργηθεί η επιλογή των προς εκπαίδευση ενδιαφερομένων, με βάση τα κριτήρια επιλογής που αναγράφονται ακολούθως και αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής και μέχρι τον αριθμό των 200 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν έως και 2 ειδικότητες/μαθήματα που τους ενδιαφέρει να παρακολουθήσουν, με σειρά προτίμησης (όπου 1 σημαίνει πρώτη προτίμηση).

Αν κάποιος υποψήφιος έχει δηλώσει 2 ειδικότητες, θα γίνεται προσπάθεια να μπαίνει σε αυτήν που προτιμά περισσότερο, εκτός και αν δεν πληροί κάποιο από τα ειδικά κριτήρια.

Κριτήρια εισαγωγής

Για όλους τους ενδιαφερόμενους (ανέργους, εργαζομένους και φοιτητές-σπουδαστές) θα υπάρχουν 3 κατηγορίες κριτηρίων: γενικά, κοινωνικά και ειδικά κριτήρια. Επιπλέον, ο χρόνος υποβολής της αίτησης αποτελεί κριτήριο που θα συνυπολογίζεται στην περίπτωση όπου αυτό απαιτείται μετά από την εφαρμογή όλων των παραπάνω κριτηρίων.

Γενικά κριτήρια: η ηλικία (μπορούν να λάβουν μέρος νέοι από 18-35 ετών), η οικονομική κατάσταση (θα δοθεί προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους). Επίσης ειδικές-ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: θα προηγούνται άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες όπου κανένας γονέας δεν εργάζεται κ.λπ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict