Navigation
13
Ιούν
location
Αθήνα
28oC
Βροχή
6 Ιούν 2016

«Ποσειδώνια 2016»: Εδώ χτυπά η «καρδιά» της παγκόσμιας ναυτιλίας

Posidonia Οικονομία

Όλα είναι έτοιμα για την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο «MetropolitanExpo», δίπλα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, καθώς, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το «παρών» θα δώσουν περισσότεροι από 19.000 επισκέπτες.

Την πρώτη θέση, όσον αφορά τη ζήτηση για εκθεσιακό χώρο, κατέχει και πάλι η Κίνα, ενώ, ενόψει της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του λιμανιού του Πειραιά από την Cosco, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εμπορευματικές μεταφορές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και στις εταιρείες του κλάδου.

Εξάλλου, Κίνα, Νότια Κορέα και Ιαπωνία ετοιμάζουν, για άλλη μία φορά, εντυπωσιακά περίπτερα, όπου θα παρουσιάζονται τόσο τα ναυπηγεία όσο και οι κατασκευαστές εξοπλισμού.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2.500 επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας, ενώ στην τελετή εγκαινίων αναμένεται να παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Lim Kitack, ο οποίος θα είναι, επίσης, ο κύριος ομιλητής στο TradeWindsShipownersForum, το οποίο θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου.

Στο επίκεντρο των εργασιών του Forum θα βρεθούν τα πιο φλέγοντα θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων οι αγορές νέων και μεταχειρισμένων πλοίων, καθώς και η διάλυση πλοίων, το επενδυτικό κλίμα και η έλλειψη χρηματοδότησης, οι αποτιμήσεις πλοίων, οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι της τεχνολογίας και το «συνδεδεμένο» πλοίο.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις σημαντικών πλοιοκτητών σχετικά με θέματα όπως οι επενδύσεις, οι εξαγορές, η ζήτηση για πρώτες ύλες και η τιμή του πετρελαίου.

Η Ιαπωνική Ένωση Εξαγωγέων Πλοίων (JapaneseShipExportersAssociation)θα παρουσιάσει και φέτος πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις σε σεμινάριο, όπου τα μεγαλύτερα ιαπωνικά ναυπηγεία θα επιχειρήσουν να προσελκύσουν νέες παραγγελίες από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς επωφελούνται από την ευνοϊκή συγκυρία του ασθενούς γιεν, που τα καθιστά μια οικονομικά προσιτή λύση.

Στη διάρκεια της έκθεσης αναμένεται να διεξαχθούν περισσότερα από 40 επιβεβαιωμένα συνέδρια, σεμινάρια, workshops και συνεντεύξεις Τύπου, που καλύπτουν κάθε πτυχή του κλάδου της ναυτιλίας.

Ένα νέο σημαντικό χαρακτηριστικό στα φετινά «Ποσειδώνια» θα είναι η δυναμική συμμετοχή παλιών και νέων ναυτιλιακών κέντρων, γεγονός που οφείλεται στην ενίσχυση του παγκόσμιου ανταγωνισμού και σε αυτόν τον τομέα.

«Παρά τις αρνητικές προοπτικές του τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας για το 2016, τα ’’Ποσειδώνια’’ επισφραγίζουν τον ρόλο τους ως η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση, χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε δύσκολες αγορές», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των Εκθέσεων «Ποσειδώνια ΑΕ».«Η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα φημίζεται για το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και για την εξαιρετική της ικανότητα να επενδύει τη σωστή στιγμή, σε δύσκολους καιρούς», πρόσθεσε.

Η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ