Navigation
9
Απρ
location
Αθήνα
16oC
Αίθριος - καθαρός
12 Ιούν 2015

Πως είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την νέα ρήξη με τους εταίρους

Ευρωπαϊκή κρίση Κόσμος

Την έντονη δυσφορία της Μέρκελ μετά την τελευταία συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, αποκαλύπτει σήμερα ο γερμανικός Τύπος επικαλούμενος Γερμανό ανώτατο αξιωματούχο ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σκέφτεται πλέον το ενδεχόμενο ενός Grexit καθώς ο χρόνος τρέχει, κάθε μέρα μετράει και εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τους πιστωτές. Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ρίχνει λάδι στη φωτιά των ήδη τεταμένων σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της.
Focus

Η τελευταία συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει την οργή της Μέρκελ, η οποία πλέον συζητά το ενδεχόμενο ενός Grexit, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει πως δεν είναι τυχαία η δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους του CSU , του βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών- κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ. Το στέλεχος αυτό επισήμανε ότι, μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Grexit.
Bild

Εκτός από το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι πλέον και η Μέρκελ σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός Grexit, η εφημερίδα Bild σε άλλο άρθρο της παραθέτει τα σημεία τριβής μεταξύ των Ελλήνων και των δανειστών τους κάνοντας έναν απολογισμό των χρημάτων που καλείται να δώσει μέχρι τον Φθινόπωρο η χώρα μας στους πιστωτές της. Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, η Eλλλάδα θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 34,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

FAZ

Η υπομονή των ευρωπαικών κρατών εξαντλείται , η μπάλα βρίσκεται πλέον από την πλευρά των Ελλήνων, γράφει η γερμανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ, δείχνει ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος ενώ ο χρόνος εξαντλείται για την Ελλάδα.

Bloomberg

Στη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας επικεντρώνεται δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο υπογραμμίζει πως οι αποφάσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή αποστολή της χώρας μας σχετίζονταν με την ανάγκη να κρατηθεί η Ελλάδα σταθερά στους κόλπους της Δύσης. “Το μπρούτζινο άγαλμα του Χάρι Τρούμαν σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας, υπενθυμίζει πως μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα είχε στρατηγική θέση για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το αμερικανικό πρακτορείο και προσθέτει: “Εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά μεγέθη και δώσουν πρόσθετη βοήθεια, θα οφείλεται σε κάποιο βαθμό σε αυτό του ρόλο. Το πλεονέκτημα των Αθηνών”, επισημαίνει το Bloomberg, “είναι η θέση στα νοτιοανατολικά του ΝΑΤΟ λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ισλαμικός κίνδυνος από τα νότια και ανατολικά, η Ρωσία από τα τα βόρεια και ο κίνδυνος μαζικής μετανάστευσης προς την Ευρώπη, θέτει το ερώτημα αν η Ελλάδα αξίζει περισσότερο από τα δισεκατομμύρια που χρειάζεται για να βγει από την οικονομική της τρύπα”.

“Στη G7″, προσθέτει το Bloomberg”, “ο πρόεδρος των ΗΠA κάλεσε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, ενώ ο Τσίπρας αναμένεται να παραστεί σε οικονομικό Φόρουμ στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη”, επισημαίνει.

Σε άλλο δημοσίευμά του, το Bloomberg κάνει αναφορά στο δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία ετοιμάζεται για ένα Grexit και κατά συνέπεια για ελληνική χρεοκοπία εξετάζοντας το ενδεχόμενο ελέγχων κεφαλαίων για την Ελλάδα σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής εξωτερικών της υποχρεώσεων.

Έτσι είδαν την ρήξη οι FT

O Guardian είδε τον Dirty Harry να ζωντανεύει ενάντια της Ελλάδας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict

PolicePress