Navigation
29
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
8 Νοέ 2018

Ποινήν εκτίουμε λόγω… αστοχίας στην κάλπη!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Τουλάχιστον το 80% των πολιτών νιώθει εξαπατημένο, οργισμένο και εξαγριωμένο με τη σημερινή κυβέρνηση. Κάποιοι απορούν με το υπόλοιπο 20% που τα βλέπει όλα… ρόδινα, αλλά μάλλον… αγνοούν ότι μιλάμε για ένα κόμμα που αποτελεί συνέχεια της χειρότερης εκδοχής του πιο χυδαίου βαθέος ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80. Λογικό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που παρασιτούν, που διορίστηκαν πριν από 20-30 χρόνια ή οφείλουν πολλά στο Ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκουν… στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού.

Αυτό το 20% που πιστεύει ακόμη και σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως αποτελεί ένα σημαντικότατο εύρημα για περαιτέρω… ανάλυση. Η επιστήμη πρέπει να αναζητήσει τους κώδικες στους οποίους υπακούει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ακόμη και όταν “βομβαρδίζεται” από ασύστολα ψεύδη. Εν ολίγοις, πρέπει να ανακαλυφθούν οι λειτουργίες του ανθρωπίνου εγκεφάλου και οι αντιδράσεις του ή τα όρια του, όταν το μάτι έχει δει τόσα πολλά και το αυτί έχει ακούσει τόσα απίθανα και απίστευτα!

Η οικονομική στασιμοχρεοκοπία λόγω του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, η πτωχοποιημένη και ισοπεδωμένη κοινωνία, η… αρρώστια των προσώπων που υπηρετούν τους θεσμούς και η βουλιμία διαφόρων τυχοδιωκτών για τη νομή της εξουσίας έχουν ρίξει βαριά σκιά πάνω από τη χώρα. Είναι δεδομένο ότι γι αυτήν την κατάσταση ευθύνονται οι πολίτες, οι οποίοι πιάστηκαν… Κώτσοι γιατί πίστευαν ότι κάποιοι… κακοί τον γονάτισαν και θα έρθουν κάποιοι… καλοί για να τον ξανασηκώσουν. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό βεβαίως, αλλά οι γονατισμένοι πλέον έχουν γίνει ένα με το έδαφος!

Το 2015 στέλνει σπουδαία διδάγματα σε όλους μας. Μας διδάσκει τι σημαίνει να πιστεύεις σε ψεύτες και λαοπλάνους και πόσο ακριβά μπορείς να το πληρώσεις και μάλιστα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Τόσο σε οικονομικό, αξιακό, θεσμικό, πολιτισμικό, εκπαιδευτικό όσο και εθνικό επίπεδο. Οι σημερινοί κυβερνώντες απολαμβάνουν τα οφέλη της… καρέκλας, αλλά οι μισοί από αυτούς που τους ψήφισαν νιώθουν την…. ελπίδα σε όλο της το μεγαλείο. Είναι αυτοί που βολεύονται ως παράσιτα, ελκύονται από την ανομία ή τραβάει ο… οργανισμός τους το ψέμα!

Όσοι βολεύτηκαν κατά τρόπο παρασιτικό αποκτώντας υπόσταση αστικού τύπου μετά τις… διαδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες, δεν έχουν κανένα λόγο να μην θεωρούν τη σημερινή κυβέρνηση ως… ευλογημένη. Δεν ενδιαφέρει αυτούς τους ανθρώπους η τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η σημερινή κυβέρνηση στη χώρα γιατί οι ίδιοι έχουν όφελος. Δεν θυσιάζουν δηλαδή το “εγώ” τους για το “εμείς”. Όσο για τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας, πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτίουμε ποινή. Γιατί κάθε ψήφος στην κάλπη δεν είναι χωρίς επιπτώσεις. Ψηφίζεις για να… τιμωρήσεις, αλλά στο τέλος αυτοτιμωρείσαι. Η… αστοχία στην κάλπη δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αυτό ας μην μας διαφεύγει και ας καταλάβουν όλοι τι έγινε το 2015. Πιθανόν ελάχιστοι να το καταλαβαίνουν αυτοί τη στιγμή, αλλά είναι σίγουρο ότι πολλοί περισσότεροι νιώθουν ποιο είναι το μέγεθος της… ελπίδας!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ