Navigation
25
Μαΐ
location
Αθήνα
19oC
Καταιγίδες
7 Μαρ 2016

Ποιες εταιρείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους

πλουτος Επιχειρήσεις

Το 2016 καταγράφηκαν 2.188 δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την Hurun, μια εταιρεία στην Σαγκάη που αναλαμβάνει την ετήσια κατάταξη και την έρευνα σχετικά με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Αποδεικνύεται ότι ορισμένες εταιρείες έχουν υψηλότερη συγκέντρωση των πλουσιότερων των πλουσίων από άλλες. Φυσικά, κάποιες από αυτές τις εταιρείες διοικούνται από ισχυρές οικογένειες με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία τους.

Διαβάστε παρακάτω τις 11 εταιρείες με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους:

Facebook

Έδρα: Menlo Park, Καλιφόρνια

Αριθμός εργαζομένων: 12.700

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Πέντε

Η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδα ιδρύθηκε το 2004 από τον σημερινό CEO Mark Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum και Chris Hughes.
Το 2015, το Facebook έφτασε τα 12,5 δισ. δολ. σε ετήσιες πωλήσεις. Συγκαταλέχθηκε επίσης στον κατάλογο του Business Insider του 2015 για τις 50 καλύτερες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Αμερική.

Estée Lauder

Fabrizio Freda, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Estée Lauder Companies.

Έδρα: Νέα Υόρκη

Αριθμός εργαζομένων: 44.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Πέντε

Η Estée Lauder, η οποία κατασκευάζει και εμπορεύεται προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, μακιγιάζ, αρώματα και προϊόντα περιποίησης μαλλιών, ιδρύθηκε από το ζευγάρι Estée Lauder και Joseph Lauder το 1946. Σήμερα, η οικογένεια Lauder ελέγχει το 77% των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και έχει εκτιμώμενη περιουσία 16,5 δισεκατομμυρίων δολ.

Hennes & Mauritz

Έδρα: Στοκχόλμη, Σουηδία

Αριθμός εργαζομένων: 93.351

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Πέντε

Η H & M, τα δημοφιλή είδη ένδυσης και αξεσουάρ, ιδρύθηκε το 1947 από τον Erling Persson. Ο γιος του, Stefan Persson, ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος για 16 χρόνια, μέχρι το 1998. Σήμερα, ο Stefan κατέχει μερίδιο 28% και είναι πρόεδρος, ενώ ο γιος του, ο Karl-Johan, είναι Διευθύνων Σύμβουλος.

Infosys

Έδρα: Μπανγκαλόρ, Ινδία

Αριθμός εργαζομένων: 193.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Πέντε

Η συμβουλευτική και τεχνολογική εταιρεία με βάση έξω από την Ινδία ιδρύθηκε το 1981 από τους K. Dinesh, S. Gopalakrishnan, Narayana Ramarao Nagavara Murthy, Nandan M. Nilekani, Pandit Shrikant και S. D. Shibulal. Σήμερα, ο Vishal Sikka διευθύνει την Infosys, η οποία έκανε 8,6 δισ. δολ. σε πωλήσεις το 2015.

SACI Falabella

Έδρα: Σαντιάγκο, Χιλή

Αριθμός εργαζομένων: 98.324

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Πέντε

Η Falabella ιδρύθηκε το 1937, όταν ο Salvatore Falabella άνοιξε το πρώτο μεγάλο ραφείο στη Χιλή. Η εταιρεία λιανικού εμπορίου έχει εξελιχθεί σε μια πολυεθνική και ελέγχεται κυρίως από την οικογένεια Solari (απόγονοι του ιδρυτή) σήμερα.

Walmart

Έδρα: Bentonville, Αρκάνσας

Αριθμός εργαζομένων: 2.200.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Επτά

Η αμερικανική λιανική εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 από τον Samuel Moore Walton και τον James Lawrence Walton και τώρα έχει πάνω από 11.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η οικογένεια Walton έχει τον απόλυτο έλεγχο του λιανικού γίγαντα: Έξι μέλη της οικογένειας Walton κατέχουν περίπου το 54% των μετοχών.

SC Johnson & Son

Έδρα: Racine, Ουισκόνσιν

Αριθμός εργαζομένων: 13.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Επτά

Η SC Johnson & Son, που παράγει προϊόντα οικιακής χρήσης, ιδρύθηκε το 1886 από τον SC Johnson. Ο γιος του, Herbert Fisk Johnson, διηύθυνε την εταιρεία μέχρι που πέθανε το 1928. Τότε ανέλαβαν τα δύο παιδιά του και σήμερα, οι απόγονοι του Johnson, εξακολουθούν να κατέχουν το 100% της εταιρείας.

Dr. Oetker

Έδρα: Μπίλεφελντ, Γερμανία

Αριθμός εργαζομένων: 28.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Οκτώ

Η οικογενειακή επιχείρηση που παράγει το μπέικιν πάουντερ, μίγματα κέικ, κατεψυγμένη πίτσα, και διάφορα άλλα προϊόντα διατροφής, ξεκίνησε το 1891, όταν ο Δρ. August Oetker δημιούργησε το μπέικιν πάουντερ. Σήμερα, η οικογένεια Oetker περιλαμβάνει οκτώ δισεκατομμυριούχους.

Roche

Έδρα: Βασιλεία, Ελβετία

Αριθμός εργαζομένων: 88.509

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: Εννέα

Η μεγάλη βιοτεχνολογική εταιρεία ιδρύθηκε το 1896 και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην έρευνα επικεντρωμένη στην υγειονομική περίθαλψη. Οι απόγονοι του ιδρυτή Fritz Hoffmann-La Roche κατείχαν το μερίδιο ψήφου μέχρι πρόσφατα και σήμερα κατέχουν το 45% των δικαιωμάτων ψήφου.

Cargill

Η Cargill είναι τώρα η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής.

Έδρα: Wayzata, Μινεσότα

Αριθμός εργαζομένων: 150.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: 10

Ιδρύθηκε το 1865 ως μια μικρή επιχείρηση αποθήκευσης σιτηρών από τον WW Cargill και η Cargill είναι πλέον η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Αμερικής, παρέχοντας τρόφιμα, γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα. Ο θετός γιος του WW της Cargill, John MacMillan, ανέλαβε την επιχείρηση το 1909 και σήμερα, η οικογένεια Cargill-MacMillan περιλαμβάνει πολλούς δισεκατομμυριούχους.

Hyatt

Έδρα: Σικάγο, Ιλινόις

Αριθμός εργαζομένων: 45.000

Αριθμός των δισεκατομμυριούχων: 10

Η παγκόσμια εταιρεία φιλοξενίας ξεκίνησε το 1957, όταν ο Jay Pritzker αγόρασε το μοτέλ Hyatt House στο Λος Άντζελες. Σήμερα, 11 μέλη της οικογένειας Pritzker είναι στην Παγκόσμια Λίστα Δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2016.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress