Navigation
18
Νοέ
location
Αθήνα
21oC
Ασθενής Βροχή
24 Μαΐ 2018

Πληγή για τη χώρα η δημόσια… αταξία!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Καθημερινές είναι πλέον οι καταστάσεις… τρέλας που βιώνουμε σ΄ αυτήν τη χώρα με τα καμώματα της κυβέρνησης. Πέρα από το οικονομικό μαρτύριο, η συγκυρία έρχεται να “κουμπώσει” με την προκλητική ανοχή στη βία, τον τραμπουκισμό και την αλητεία. Δεν είναι εικόνα δυτικής χώρας αυτή, όταν διάφοροι άεργοι με ιδεολογικό μανδύα “μπουκάρουν” σε πρεσβείες ή δημόσια κτίρια όπου λειτουργούν οι εντεταλμένοι θεσμοί της Πολιτείας. Μιλάμε για χώρα που σε πολλές περιπτώσεις κάποιες… τριτοκοσμικές φαντάζουν ως αναπτυγμένες!

Η χώρα πλήττεται από μια πολυεπίπεδη κρίση. Οικονομικά δεν φαίνεται να μπαίνει φρένο στον κατήφορο. Χάνονται ολοένα και περισσότερες περιουσίες, στενάζουν περισσότεροι Έλληνες υπό το βάρος της εγκληματικής φορολογίας, διαλύονται οικογένειες και συμπολίτες μας αυτοκτονούν για…. πλάκα. Αυτά είναι τα πιο… απλά που μπορεί να συμβαίνουν σε μια περίοδο ραγδαίας φτωχοποίησης, ακραίας εξαθλίωσης, θεσμικής αποδόμησης και κοινωνικής διάλυσης. Οι συμπεριφορές των ανθρώπων καθορίζονται από καθημερινές οικονομικά ακραίες καταστάσεις. Το παρατηρούμε στους δρόμους με τη συμπεριφορά οδηγών, το διαπιστώνουμε στα σήματα κυκλοφορίας που είναι… αόρατα από τις… μπογιές και τα αυτοκόλλητα, το βλέπουμε στις αθλιότητες που γράφονται στους τοίχους. Επίσης, το βλέπουμε στην εριστικότητα κάποιων στις καθημερινές τους κινήσεις.

Παρά τις τεράστιες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δυστυχώς σήμερα καταγράφεται μια πρωτοφανής ροπή προς την ανομία και την παρανομία. Όταν ένας εν δυνάμει εγκληματίας γνωρίζει ότι ακόμη και αν διαπράξει κακούργημα θα περάσει ένα διάστημα… διακοπών στις φυλακές και μετά θα βγει, τότε δεν πρόκειται να διαστάσει να γίνει βίαιος. Ούτε επίσης ένας… ακτιβιστής θα διαστάσει να προκαλέσει φθορά σε δημόσια περιουσία, ιδίως μάλιστα όταν γνωρίζει ότι μπορεί να τον πάνε μετά με ταξί στο σπίτι του! Και βέβαια όλα αυτά τα πληρώνει άμεσα και έμμεσα ο ελληνικός λαός και ειδικότερα οι φιλήσυχοι και αγρίως φορολογούμενοι πολίτες Αν όλοι αυτοί όμως ήξεραν ότι θα μείνουν για πάρα πολλά χρόνια φυλακή και ότι θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα… σπασμένα, τότε θα μιλούσαμε σε άλλη βάση για τις λεγόμενες… ακτιβιστικές συμπειφορές!

Η διασάλευση της δημόσιας τάξης και της οικιακής γαλήνης προκαλεί ανυπολόγιστη ζημία στην κοινωνία και τους πολίτες. Διαταράσσει τη ζωή φιλήσυχων πολιτών, προκαλεί κόστος και πόνο σε πολά επίπεδα, ενώ αποτρέπει πολλούς από την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου. Τα δυνητικά κεφάλαια που θα μπορούσαν εισρεύσουν στη χώρα αλλά δεν ήρθαν είναι τεράστια. Ιδίως κατά το παρελθόν όταν είχαμε σε πλήρη δράση τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σήμερα πολίτες και επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις στο έλεος των κακοποιών και των μπαχαλάκηδων, οι οποίοι αξιοποιούν τα… δώρα που τους κάνει η κυβέρνηση. Τα… δώρα αυτά είναι η ανοχή και ατιμωρησία όσων καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία ή οι ευνοϊκοί νόμοι αποφυλάκισης βαρυποινιτών και αποβρασμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Η ανασφάλεια των πολιτών σε συνθήκες οικονομικής ημι-διάλυσης καθώς και η ανοχή στα φαινόμενα… αταξίας, τελικώς αποβαίνουν εις βάρος των αδύναμων που η σημερινή κυβέρνηση υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. Το κόστος είναι τεράστιο και δεν πρόκειται ποτέ να το προσεγγίσουμε. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει όταν η χώρα επανέλθει στην κανονικότητα…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress