Navigation
28
Φεβ
location
Αθήνα
15oC
Λίγα σύννεφα
13 Μαρ 2018

Πέρα βρέχει στη χώρα της… κουμπούρας!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα βρίσκεται πραγματικά σε μια πολυεπίπεδη θεσμική, αξιακή, πολιτισμική και οικονομική κρίση. Μπορεί να μην πτωχεύσαμε ατάκτως και κάποιοι να ήθελαν να κάνουν πραξικόπημα αλλά μετά σκέφτηκαν ότι υπάρχει και το… Γουδή. Η εικόνα όμως της ελληνικής κοινωνίας παρουσιάζει τέτοια σημάδια παρακμής λόγω της… ιδιαίτερης πολιτικής κατάστασης που εγκαθιδρύθηκε το 2015 και για την οποία θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να συμμαζευτεί. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να επανέλθουμε σε ένα περιβάλλον κανονικότητας.

Βλέπουμε συμπολίτες μας να παραμένουν απαθείς σε σωρεία προκλητικών ενεργειών από τη σημερινή (δια)κυβέρνηση της χώρας, που σε άλλες εποχές το 1 τοις χιλίοις να γινόταν θα χαλούσαν τον κόσμο. Βέβαια, ξέρουμε ότι αυτοί που χαλούσαν τον κόσμο συμμετέχουν πλέον στη νομή της εξουσίας. Απολαμβάνουν τα οφέλη της αστικής δημοκρατίας, μιας και ίσως να μην τους παρουσιαστεί ποτέ στο μέλλον ανάλογη ευκαιρία…

Η μεγάλη ζημιά της μνημονιακής εποχής έγκειται στο θράσος, την αναίδεια και τη ροπή προς την ανομία από ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού. Ψήφισε αυτούς που του έταξαν τα περισσότερα και τώρα πρέπει να πληρώσουν το κόστος της επιλογής τους. Αλλά και πάλι, δεν φαίνεται να… πτοούνται. Παραμένουν όλοι απαθείς, είτε γιατί αδυνατούν να κατανοήσουν τα όσα… τρελά διαπιστώνουν πλέον στη χώρα, είτε γιατί ντρέπονται επειδή έκαναν μια επιλογή για την οποία δεν μπορούν να βγάλουν… άχνα ή να βρουν έστω ένα σοβαρό επιχείρημα για να τη στηρίξουν.

Η χώρα έχει πλημμυρίσει πλέον από οργισμένους και απογοητευμένους πολίτες, οι οποίοι ωστόσο είναι πρόθυμοι να είναι τζαμπατζήδες, να αποδέχονται την ανομία, να επιζητούν το βόλεμα και να κάνουν τα στραβά μάτια στα όσα αισχρά συμβαίνουν γύρω τους. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου στοιχειώδεις κανόνες λογικής έχουν πάει περίπατο. Έχουμε φτάσει στο σημείο να βλέπουμε παρασιτικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να αισθάνονται… άνετα με όσα συμβαίνουν. Βολεμένοι, ταραξίες και πάσης φύσεως… καταστροφείς παρακολουθούν τη χώρα να αποσυντίθεται. Και κάποια στιγμή να είστε σίγουροι ότι τα… παράσιτα και οι ασκούντες καφενειακή κριτική, θα κουνάνε και το δάκτυλο!

Από την άλλη, διαπιστώνουμε ότι ούτε καν στοιχειώδεις κανόνες ίσης μεταχείρισης και σεβασμού προς το σύνολο του ελληνικού λαού δεν τηρούνται. Κάποιοι έχουν πάρει την απόφαση τους να φτιάξουν μια πελατεία που αποτελεί ισχνή μειοψηφία, αλλά με την ανοχή και τη σιωπή της επιτρέπει να γίνονται αίσχη. Δεν υπάρχουν πλέον άλλες λέξεις για να περιγράψουν την αναισθησία κάποιων που ανέχονται και βεβαίως αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις οι οποίες είναι εξόχως προκλητικές για τη νοημοσύνη ενός στοιχειωδώς ευσυνείδητου πολίτη.

Αυτό που έχει γίνει σήμερα στην Ελλάδα θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά για πάρα πολλά χρόνια. Καμία ψήφος δεν είναι χωρίς επιπτώσεις. Μια λάθος κίνηση στην κάλπη μπορεί να καταδικάσει έναν λαό και να τον βάλει σε περιπέτειες. Μόνο που όταν το αντιληφθεί θα είναι… δραματικά πολύ αργά! Μέχρι να το αντιληφθεί όμως, πέρα βρέχει για τους… ιθαγενείς που κατοικούν στη χώρα της… κουμπούρας!

 

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ