Navigation
5
Ιούλ
location
Αθήνα
33oC
Αραιή συννεφιά
24 Νοέ 2017

«Ουρές» έξω από τα πολυκαταστήματα για την Black Friday (ΦΩΤΟ)

μαυρηπαρασκευη1 Επιχειρήσεις

Και επισήμως «Black Friday» από σήμερα το πρωί στην Ελλάδα του οικονομικού μαρασμού, με τα μαγαζιά και τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων να ελπίζουν σε προσέλκυση των καταναλωτών.
Μάλιστα οι προσφορές που ανακοινώθηκαν ήταν για κάποιους ήταν τόσο δελεαστικές, ώστε αξημέρωτα στήθηκαν έξω από αλυσίδες καταστημάτων με ηλεκτρονικά προϊόντα για να μπουν πρώτοι με το που ανοίξουν και να προλάβουν να επωφεληθούν.

Ειδικότερα, από τις 5 το πρωί περίπου 30 νεαροί περίμεναν έξω από γνωστό πολυκατάστημα στο Σύνταγμα, ενώ η ουρά έως τις 8 που άνοιξαν οι πόρτες είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα. Ουρές και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, όπου κυρίως νεαροί καταναλωτές περίμεναν τα καταστήματα να ανοίξουν το πρωί. Ανάλογες εικόνες και στην Θεσσαλονίκη.

Οι εκπτώσεις σε νέα μοντέλα τηλεοράσεων κυμαίνονται από 20 έως 30%, το ίδιο ισχύει και στις παιχνιδομηχανές, ενώ αν μπεις ενδεικτικά στο site μιας μεγάλης αλυσίδας μπορεί και να… γελάσεις με την καρδιά σου! Κι αυτό γιατί υπάρχουν περιπτώσεις προϊόντων στα οποία η «black Friday» έκδοση δεν ξεπερνάει τα 15 ευρώ, κάτι που διακωμωδεί από μόνο του την όλη κατάσταση.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν από τις οχτώ το πρωί, αναμένοντας τους έχοντες να αυξήσουν απλώς την κατανάλωση εν αντιθέσει με την Αμερική, την χώρα που γέννησε το φαινόμενο της «Black Friday», πριν από 65 χρόνια. Εκεί όπου οι ουρές είναι ατέλειωτες, η αναμονή δώδεκα και πλέον ωρών δεδομένη, όπως και το ξενύχτι μέσα στο κρύο του Νοέμβρη. Είναι όμως τέτοιου εύρους οι εκπτώσεις ώστε έξω από πολύ γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, αφηνιασμένοι καταναλωτές εφορμούν μέσα μόλις ανοίγουν οι πόρτες, συνήθως στις πέντε το πρωί!

ΗΠΑ: Οι εκπτώσεις χτυπάνε «κόκκινο»

Είναι η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, αυτή που ακολουθεί την αργία της «Ημέρας των Ευχαριστιών» και συνήθως όλοι οι εργαζόμενοι έχουν αργία, εκτός από αυτούς που εργάζονται στα καταστήματα.

Πρόκειται για την ημέρα που οι εκπτώσεις χτυπάνε «κόκκινο» σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη, ειδικά όμως στις ηλεκτρονικές συσκευές με τιμές ακόμη και κάτω του κόστους!
Φαινόμενο που λαμβάνει χώρα μόνο στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στην Ιρλανδία και σε άλλες χώρες, όχι όμως στην Ελλάδα της κρίσης, που εισήλθε στο φαινόμενο της «Μαύρης Παρασκευής» μόλις πέρυσι.

Ειδικά στις ΗΠΑ, οι τιμές είναι εξωφρενικά χαμηλές, αφού μια τηλεόραση που πριν την «Black Friday» είχε δυόμιση χιλιάδες δολάρια, την συγκεκριμένη ημέρα τιμάται χίλια!
Επίσης, το έθιμο διαρκεί για δύο Σαββατοκύριακα, δηλαδή τέσσερις ημέρες, με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται η καταναλωτική φρενίτιδα και οι τζίροι.

Το 2014 που σημειωτέον υπήρξε για πρώτη φορά πτώση των πωλήσεων, ο συνολικός τζίρος στην Αμερική εκείνο το τετραήμερο ήταν 50.900.000.000 δολάρια.
Από το 1952 που ξεκίνησε το «έθιμο» η συγκεκριμένη ημέρα, σηματοδοτεί την αρχή της εποχής για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ