Navigation
6
Μαρ
location
Αθήνα
19oC
Λίγα σύννεφα
19 Απρ 2018

Όταν το κλήμα είναι στραβό και θέλει να το φάει ο γάιδαρος…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το 2015 απειλούσαμε τους εταίρους μας ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα βγούμε από το ευρώ. Επιπλέον, τους προειδοποιούσαμε ότι θα γεμίσουμε τις χώρες τους με Τζιχαντιστές, αν δεν μας έκαναν τα… χατίρια. Παράλληλα, σε σχέση με τους… ενοχλητικούς γείτονες μας, εκστομίζαμε ανοησίες του τύπου “Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” ή “Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”. Τότε “σπείραμε”… ανοησίες και σήμερα “θερίζουμε” φτωχοποίηση, εξαθλίωση, εθνική ταπείνωση…

Τα έργα και οι ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα γραφτούν μελλοντικά στα κιτάπια της Ιστορίας και θα διδάσκονται στα πανεπιστήμια ολόκληρης της υφηλίου, είτε ως προς τις οικονομικές, είτε ως προς τις γεωπολιτικές, είτε ως προς τις θεσμικές πτυχές. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα εχθρική ως προς το επιχειρείν, με δομές που προσομοιάζουν στα πρότυπα στυγνών δικτατοριών ερυθρού χρώματος, με πολίτες εξαθλιωμένους λόγω της υπερφορολόγησης και με ένα εθνικό φρόνημα που βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα μετά την απελευθέρωση μας από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από περίπου δύο αιώνες.

Σήμερα, η έννοια της πραγματικής επένδυσης στην Ελλάδα αποτελεί ανέκδοτο, το κράτος φορολογικού δικαίου έχει πάει… διακοπές, στρατιωτικοί μας συλλαμβάνονται σαν να βγήκαν για… καφέ στην παραλία, τσάμπα μάγκες της περιόδου 2010-2014 έχουν το θράσος και ομιλούν και γενικώς δίνουμε την εντύπωση μιας χώρας σε πολυεπίπεδη παρακμή και παράλυση. Μέσα σε όλα αυτά, ο κύριος υπεύθυνος, ο πολίτης που ψηφίζει, εμφανίζεται φοβισμένος και εξοργισμένος γιατί εκτός από το οικονομικό ξεγύμνωμα, μπορεί να τον γδύσουν και κυριολεκτικά όπως συνέβη με έναν άτυχο συμπολίτη μας χθες στη Βάρκιζα. Την ίδια στιγμή, ανόητοι νοσταλγοί του κομμουνισμού προσπαθούν να αποκαθηλώσουν κάθε τι που παραπέμπει σε χώρα του δυτικού κόσμου, ενώ αστυνομικοί τρώνε ανελέητο ξύλο από… νεοελληνόμαγκες αγωνιστές, τα κακοποιά στοιχεία αποφυλακίζονται ή χαρακτηρίζονται ως ακτιβιστές και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που επιτελούν την αποστολή τους, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα… τσούρμο!

Σήμερα ο Έλληνας είναι φοβισμένος γιατί ανά πάσα στιγμή δεν ξέρει τι τον περιμένει ως προς την πληρωμή φόρων και την κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων. Έχει χάσει την ελπίδα για το αύριο, παραιτείται μοιρολατρικά από την πίστη του για το τεράστιο απόθεμα δυνάμεων που διαθέτει. Ο Έλληνας είναι φοβισμένος από τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος για να αμυνθεί έναντι ληστών μετά το κράτος-λήσταρχο, είναι να προσποιηθεί τον… κοιμισμένο. Έτσι, όπως πάμε, δεν αποκλείεται να ακούσουμε από τους σημερινούς απίθανους κυβερνητικούς τύπους κάτι αντίστοιχο εάν οι Τούρκοι φτάσουν έως την Αθήνα για… καφέ!

Είναι στραβό το κλήμα στην οικονομία και την κοινωνία και φαίνεται ότι θα το φάει και ο… γάιδαρος στα εθνικά θέματα, αν συνεχιστεί ο σημερινός κατήφορος. Και ευτυχώς που αποτελούμε χώρα στρατηγικού ενδιαφέροντος για τους συμμάχους μας και εκείνοι αναλαμβάνουν διπλωματικά να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς όσους μας ενοχλούν.  Οι Τούρκοι απειλούν ευθέως μετά από δεκαετίες ελληνικές περιοχές, οι Σκοπιανοί τα θέλουν μονά-ζυγά δικά τους, οι Αλβανοί μας παίρνουν με μια υπογραφή περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ και βγάζουν χάρτες έως την… Αμφιλοχία! Και όσοι νομίζετε ότι μέσα σε όλα αυτά έχουμε την ησυχία και από τη γειτονική μας Βουλγαρία, απλά να σας ενημερώουμε ότι η συγκεκριμένη χώρα έχει κερδίσει πολλά περισσότερα από τους υπόλοιπους γείτονες μας, καθώς έχει γίνει υποδοχέας χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων και επενδύσεων!

Αν τα παραπάνω βρίσκουν αδιάφορους τους βολεμένους και ευνοημένους από τη σημερινή απίθανη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απλά να ενημερώσουμε ότι αποτελούν τον προάγγελο μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας. Γιατί αν δεν αλλάξουν άμεσα τα πράγματα σε επίπεδο πολιτικών συσχετισμών, πολιτικών επιλογών και ψήφου των πολιτών, τότε τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Γιατί αν υποστούμε μεγαλύτερη ζημιά, τότε η σημερινή κατάσταση θα μοιάζει με ξέγνοιαστη βόλτα στο δάσος του Σέιχ Σου! Εκεί που ένας ήσυχος περίπατος, μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο εφιάλτη, αν έχεις άγνοια κινδύνου για το πού πας και τι είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ