Navigation
9
Μαΐ
location
Αθήνα
24oC
Αίθριος - καθαρός
5 Δεκ 2018

Όταν ο ουρανός βρέχει… μυαλό και εμείς κρατάμε… ομπρέλα!

Λουκά Γεωργιάδη Αγορές | Λουκά Γεωργιάδη

Eίτε σε τρεις, είτε σε έξι, είτε σε έντεκα μήνες, η χώρα θα μπει σε τροχιά πολιτικής αλλαγής. Το σημερινό συνονθύλευμα τυχοδιωκτών, ανεπαρκών και τυχάρπαστων σφετεριστών της εξουσίας θα υποστεί πλήγμα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ανοίξει και ο δρόμος για να δικαστούν και να καταδικαστούν για το έγκλημα του 2015, το οποίο έθεσε τη χώρα σε τροχιά υποδούλωσης έως το 2060 και με κόστος πολλών πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Κι όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για πολλά σκάνδαλα που έχουν δει ή θα δουν το φως της δημοσιότητας και ήδη υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις έως και αποδείξεις….

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θεωρεί αδιανόητο το ενδεχόμενο να αφήσει η επόμενη κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη τους σημερινούς τύπους χωρίς να λογοδοτήσουν. Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα και αν μη τι άλλο πρέπει να… ξαναγνωριστούμε όλοι. Στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού το αυτονόητο έγινε ζητούμενο, το ευνόητο έγινε δυσνόητο, το κανονικό έγινε ανώμαλο. Οι τύποι που κυβερνούν σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα ότι αξιοποίησαν τη μοναδική ευκαιρία που τους έδωσε ένα… κοιμισμένο τμήμα του ελληνικού λαού, το οποίο σαγηνεύτηκε από τα ψέματα και ενθουσιάστηκε από τις… ανοησίες μιας παρέας τυχοδιωκτών.

Η ψήφος του 2015 ήταν κάτι παραπάνω από επιζήμια για το παρόν και το μέλλον των υπαρχουσών γενεών και των επόμενων τριών-τεσσάρων! Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε τους σημερινούς κυβερνώντες να κουνάνε το δάκτυλο και να επιδεικνύουν περισσό θράσος. Κι όμως, παρά τα ψέματα και τη συστηματική εξαπάτηση, εξακολουθούν να τους στηρίζουν αρκετά… παράσιτα, βολεμένοι και αφελείς.

Η χώρα λόγω των εγκλημάτων του 2015 έχει καταδικαστεί σε στασιμοχρεοκοπία, ακραία και σαρωτική πτωχοποίηση, κοινωνική εξαθλίωση, πρωτοφανή ανασφάλεια, θεσμική αποχαύνωση και πολιτισμική παρακμή. Οι σημερινοί τύποι όχι μόνο σφυρίζουν αδιαφορα, αλλά εξακολουθούν να προκαλούν με τη θρασύτατη συμπεριφορά τους. Κυρίως δε, για την απουσία των λέξεων “συγγνώμη” και “φιλότιμο”, τις οποίες δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν διδαχθεί! Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει σε μια χώρα που οι σημερινοί τυχοδιώκτες καταδίκασαν έως το 2060 σε στασιμοχρεοκοπία.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εφιαλτική κατάσταση θα αλλάξει άρδην μέσα στα επόμενα χρόνια από υπεύθυνες κυβερνήσεις οι οποίες θα προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές στο κράτος, θα προωθήσουν τις ιδιωτικοποιήσεις, θα απελευθερώσουν τις αγορές, θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα, θα μειώσουν τους φόρους και θα προκαλέσουν εν γένει επενδυτικό σοκ. Όμως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί και η χώρα βρίσκεται σε αργό θάνατο.

Το 2015 έδειξε ότι μια κρίσιμη μάζα του εκλογικού σώματος δεν είχε μυαλό και εξέλεξε μια κυβέρνηση, η οποία όταν ο θεός “έβρεχε μυαλά”, αυτή κρατούσε ομπρέλα. Μετά την τραγωδία της τετραετίας 2015-2018, στις προσεχείς εκλογές, μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων καλείται να αποδείξει στην πράξη ότι έχει μυαλό και ότι δεν κρατάει… ομπρέλα. Ας ελπίσουμε ότι δεν επαναληφθεί το ίδιο λάθος με το 2015. Τότε που υπό κανονικές συνθήκες θα βγαίναμε από το μνημόνιο και σήμερα θα ήταν ορατά τα αποτελέσματα από την αλλαγή σελίδας.

Δυστυχώς, με αποκλειστική ευθύνη και εγκληματικές έως… σκόπιμες παραλείψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπήκαμε στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και από τον περασμένο Αύγουστο βρισκόμαστε στο τέταρτο άτυπο μνημόνιο, ενώ κινδυνεύουμε να μπούμε από το 2032 και σε πέμπτο! Όλα αυτά την ίδια στιγμή, που ο ένοικος του Μαξίμου με περισσό όσο και εκνευριστικό θράσος, έχει την αναίδεια να μιλάει για “ΣΥΡΙΖΑ ή 4ο μνημόνιο με Ν.Δ.” Οι ψηφοφόροι οφείλουν να του δώσουν ένα καλό μάθημα στις επόμενες εκλογές, ώστε να μάθει να μην κοροϊδεύει και να μην υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού. Εκτός και αν ο λαός αρέσκεται να του υποτιμούν τη νοημοσύνη και να τον ξεφτιλίζουν…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ