Navigation
2
Ιούν
location
Αθήνα
23oC
Ασθενής Βροχή
17 Μαΐ 2018

Όταν ο κρατισμός υπονομεύει τη δημοκρατία

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

του Λουκά Γεωργιάδη

Ακούμε συχνά πυκνά διάφορα πολιτικά πρόσωπα να μιλάνε για τον κακό φιλελευθερισμό που αποτελεί… πληγή για τη δημοκρατία και πραγματικά αναρωτιέσαι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Σαν να μην έχουν δει τις προηγμένες χώρες του πλανήτη και ειδικότερα του δυτικού κόσμου, οι οποίες άκμασαν σε περιβάλλον απόλυτου σεβασμού των δημοκρατικών κανόνων και μέσα στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας. Δυστυχώς, τέτοιες… ανοησίες μόνο οι έχοντες αποκλειστική σχέση και εξάρτηση από τον κρατισμό τις εκφράζουν!

Σήμερα, στην Ελλάδα μιλάει για… δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτών που περιμένει τα πάντα από το κράτος, χωρίς να αναρωτιέται τι κάνει το ίδιο για να υπάρχει κράτος. Οι μισοί θέλουν να διοριστούν και οι άλλοι μισοί να ανοίξουν… σίγουρες δουλειές με το Δημόσιο. Τι… σόι διακυβέρνηση μπορεί να είναι αυτή που στηρίζεται στον παρασιτισμό και τη φαυλότητα, υπονομεύοντας ουσιαστικά την ουσία της δημοκρατίας; Δεν διδαχθήκαμε τίποτα για τα γενεσιουργά αίτια της χρεοκοπίας μας; Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την… κίρρωση του ήπατος ζητώντας να πιούμε περισσότερο αλκοόλ! Αυτός ο λαός δεν είναι φυσιολογικός. Μοιάζει με λαό που πάσχει από αυτοκτονικό ιδεασμό. Εδώ και αρκετές δεκαετίες το πολιτικό σύστημα αντί να λογοδοτεί στους φορολογούμενους πολίτες νομίζει ότι έχει λάβει ψήφο… εμπιστοσύνης για ρουσφέτια! Έτσι, συνέχιζε να ικανοποιεί ένα κακομαθημένο εκλογικό σώμα, το οποίο με αμετροέπεια και ανευθυνότητα ζητά τον… ουρανό με τ΄ άστρα. Εδώ βρίσκεται ουσιαστικά η πραγματική χρεοκοπία του δημοκρατικού μας συστήματος. Η σημερινή νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαθιδρυθεί από αυτούς που προηγήθηκαν του ΣΥΡΙΖΑ και σοσιαλιστικές ή αριστερές… ταυτότητες.

Όταν κάποιοι πιστεύουν ότι πήραν εντολή από τον ελληνικό λαό για να συνεχίσουν τη δημοσιονομική εκτροπή, χωρίς σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων, διορίζοντας το σόι τους και κάθε ανίκανο παρατρεχάμενο, τότε δεν πάμε καθόλου καλά. Κάποτε οι διορισμοί γίνονταν μέσα από τα απλόχερα δανεικά των αγορών και τώρα γίνονται από την αισχρή υπερφορολόγηση. Αυτή η… άρρωστη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ξέρουμε ότι ο κρατισμός έχει οικοδομηθεί πάνω στον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό κάποιων, ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος στη φαυλότητα.

Αυτοί που μιλάνε για τον… Μινώταυρο του φιλελευθερισμού έχοντας προσλαμβάνουσες από τα προνόμια του κρατισμού με τα δανεικά και την υπερφορολόγηση, είτε είναι υποκριτές είτε δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος. Αν νομίζουν ότι μετά από 200 χρόνια ελεύθερης Ελλάδας μπορούν να λειτουργούν με τα κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μάλλον πρέπει να το ξεχάσουν. Τα 368 χρόνια σκλαβιάς δυστυχώς μας κληροδότησαν το ρουσφέτι και το μπαξίσι. Ας το θυμηθούμε αυτό τώρα έτσι ώστε το 2021 να έχουμε αποτινάξει από πάνω μας τον πραγματικό ζυγό που δεν είναι άλλος από τις πρακτικές του κρατισμού και όσων λειτουργούν με όρους… Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το καρκίνωμα του κρατισμού είναι αυτό που δημιουργεί στρεβλώσεις στη δημοκρατία μας, θέτοντας στο περιθώριο τους υπεύθυνους πολιτικούς, τους οραματιστές, τους δημιουργικούς και συνετούς ανθρώπους. Και αυτό, δυστυχώς είναι το τίμημα μιας πολυεπίπεδα χρεοκοπημένης χώρας. Ντροπή μας και ντροπή σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν λογικές οι οποίες οδηγούν σε σοβαρό έλλειμμα και στρεβλώσεις στη δημοκρατία μας. Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν. Όπως και η ανοχή σε όλους αυτούς. Αλλιώς θα είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε μια “μπανανία” και όχι σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress