Navigation
20
Σεπ
location
Αθήνα
24oC
Αίθριος - καθαρός
3 Μαρ 2015

Όσοι δεν απολαμβάνουν το …σόου Βαρουφάκη, ας αλλάξουν …σκηνοθέτη

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Οι Έλληνες αγαπούν να μισούν τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομικών. Ακόμη και στα χρόνια της επίπλαστης οικονομικής ευδαιμονίας, όσοι πέρασαν από τον 6ο όροφο των γραφείων της οδού Νίκης στην πλατεία Συντάγματος, δεν κατάφεραν ποτέ να σταδιοδρομήσουν περαιτέρω στην πολιτική. Ανέκαθεν το πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών λειτουργούσε ως ασπίδα δημοφιλίας που προστάτευε τον εκάστοτε Πρωθυπουργό από τη λαϊκή οργή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα διαδραματίζει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ελληνική -αλλά κυρίως στη διεθνή- πολιτική σκηνή. Από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει τη στρατηγική ρήξης με το ευρωπαϊκό κατεστημένο, για να χτίσει το προφίλ του «ευαίσθητου λαϊκού αριστερού ηγέτη» που έρχεται να ανατρέψει την «μερκελική πολιτική» στη γηραιά ήπειρο, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ιδανικός για το ρόλο του πολιορκητικού κριού.

  • Με την επιτηδευμένα ατημέλητη εμφάνισή του, την επιθετική έως αγενή συμπεριφορά, την προκλητικά ασαφή επιχειρηματολογία, τη δημιουργική και αλαζονική εναλλαγή θέσεων, απόψεων και εκτιμήσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο τέλειος ηθοποιός σ’ ένα κακό, ημιτελές, αντιαισθητικό και αντιπαραγωγικό, θεατρικό έργο που έχει στήσει με επιμέλεια ο Αλέξης Τσίπρας για να δείξει στους Έλληνες ψηφοφόρους ότι «διαπραγματεύεται σκληρά σε αντίθεση με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς».
  • Αν δεν μας αρέσει η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, δεν φταίει ο ηθοποιός αλλά ο σκηνοθέτης και παραγωγός αυτής της εθνικής τηλεοπτικής ανοησίας που όλοι οι Έλληνες λατρεύουν να παρακολουθούν, σαστισμένοι και ανήμποροι, τραυματισμένοι και ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής στην οποία οδηγούνται με απίστευτη ταχύτητα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ένας στυγνός τεχνοκράτης που εκλήθη να βοηθήσει προσωρινά στα οικονομικά και κατόπιν να γκρεμισθεί στον Καιάδα της εθνικής αμνησίας.

Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών έχει επιδοκιμαστεί από την εκπληκτική, πρωτοφανή σε βάρος και σε δύναμη, σταυροδοσία 133.500 Ελλήνων ψηφοφόρων που έχουν πιστέψει στην εθνική ανοησία του «Αντιμνημονίου», στον εκπληκτικής αποδοχής Μύθο που θέλει την «Μερκελική Ευρώπη», να γκρεμίζεται με τα λεφτά και τη στήριξη που θα παρέχει η ίδια η Άγγελα Μέρκελ.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, απολαμβάνει ακόμη και σήμερα –παρά το απόλυτο ξεγύμνωμα των πολιτικών του επιλογών- της αμέριστης συμπαράστασης, μιας μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Ακόμη και αυτοί που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, ενδόμυχα πιστεύουν ότι με την πολιτική που ασκεί ο νέος Πρωθυπουργός «κάτι καλό θα βγει».

Οι άλλοι λαοί και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες «δεν ήξεραν, δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν»… ενώ μόνον ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί, θέλει και γνωρίζει πως να ξαναφέρει την ελπίδα και την προοπτική στους λαούς.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ιδανικός στο ρόλο που του έχουν αναθέσει. Οι Έλληνες παρακολουθούν εκστασιασμένοι το σήριαλ που του προσφέρει η Εθνική προπαγάνδα.

Πρόκειται για την κλασική περίπτωση του ασθενούς που πιστεύει ακράδαντα ότι για τις οδύνες της ασθένειας, ευθύνεται αποκλειστικά ο κακός χαρακτήρας του γιατρού που τον θεραπεύει….

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ