Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
29 Οκτ 2018

Όσο κυνηγούν τον ιδιωτικό τομέα, τόσο σκοτώνουν το κοινωνικό κράτος

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ξέρουμε όλοι ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι «δυσκοίλια» με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Λογικό βεβαίως είναι κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν συνδέσει την παρουσία τους με τον… Μαρξ, τον κομμουνισμό, τον κρατικισμό, την… αταξικη κοινωνία και άλλα τέτοια… θεωρητικά. Η προσαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο είναι αργή και γίνεται με λανθασμένο τρόπο.

Οι εταίροι-δανειστές είναι αυτοί που έχουν επιτρέψει κατά τα τελευταία τρία-τριάμισι χρόνια να γίνουν εγκλήματα στην οικονομία και έχουν τεράστιες ευθύνες. Επέτρεψαν την υπερφορολόγηση και ανέχθηκαν καθυστερήσεις και… κόλπα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ανέχθηκαν από τους σημερινούς κυβερνώντες να αυξήσουν τις δαπάνες μισθοδοσίας στον δημόσιο τομέα κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα εκτέλεσαν ή εκτελούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Δυστυχώς, η Ελλάδα διαθέτει μεγάλες επιχειρήσεις σε ποσοστό μόλις 0,6%! Όλες οι υπόλοιπες είναι μεσαίες, μικρομεσαίες και μικρές. Αν σε αυτές προσθέσουμε και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τότε έχουμε το «παζλ» αυτών που αποτελούν τους στυλοβάτες της οικονομίας, αλλά, κατά έναν… σχιζοφρενή τρόπο, η σημερινή κυβέρνηση τους βυθίζει στα Τάρταρα.

Η σημερινή κυβέρνηση διατείνεται ότι εκπροσωπεί το κοινωνικό κράτος! Αυτό, όμως, ούτε σε συνθήκες ασφυκτικού ελέγχου από τους δανειστές μπορεί να γίνει, αλλά ούτε μπορεί να έχει θετικές προοπτικές με βάση το μείγμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει. Έχουν καταλάβει στην… αριστεροαδέξια κυβέρνηση ότι αν για έναν μήνα κατέβαζε ρολά ο ιδιωτικός τομέας, τότε θα επέρχετο κοινωνικό κραχ; Από πού θα έβρισκαν τα λεφτά για να πληρώσουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και λειτουργικά έξοδα του κράτους; Ψιλά γράμματα όλα αυτά, για τους σημερινούς κυβερνώντες…

Η σημερινή συγκυβέρνηση, εάν διέθετε στοιχειώδη λογική και δεν ήταν προσκολλημένη στα χρεοκοπημένα μαρξιστικά μοντέλα, θα είχε ανοίξει το παιχνίδι στην οικονομία και θα έβαζε τις βάσεις για να αυξηθούν εντυπωσιακά το ΑΕΠ και οι θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Αντ’ αυτού υπερφορολογεί για να διορίζει στον δημόσιο τομέα απελπισμένους ανθρώπους. Και όσο το κάνει αυτό, τόσο η οικονομία θα συρρικνώνεται, αφού θα χτυπιέται η επιχειρηματικότητα. Οπότε και τα «φέσια» προς το κράτος θα αυξάνουν. Οπότε, με αυτήν την πολιτική, το επόμενο βήμα θα ήταν μια νέα και μάλιστα πιο βίαιη περικοπή δαπανών, δηλαδή συντάξεων, επιδομάτων, παροχών κ.λπ.

Οι σημερινοί, απίθανοι κυβερνώντες φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί πως σκάβουν τον λάκκο στο κοινωνικό κράτος. Γιατί όσο στραγγαλίζεις τον ιδιωτικό τομέα, τόσο το κοινωνικό κράτος θα συρρικνώνεται. Αυτό το ξέρουν πλέον και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Δεν το ξέρουν άραγε οι σημερινοί κυβερνώντες; Και βέβαια το ξέρουν. Απλά πιστεύουν ότι, μέσα από τη φτωχοποίηση των πολιτών και τον στραγγαλισμό της μεσαίας και μικρής επιχειρηματικότητας, θα έχουν λόγο ύπαρξης σε μια εξαθλιωμένη χώρα φτωχοποιημένων επιδοματούχων, που κάθε μέρα θα βλέπουν ότι το κράτος δεν θα μπορεί να παρέχει στοιχειώδεις υπηρεσίες ασφάλειας, Υγείας, Παιδείας κ.λπ. Το αφήγημα της αριστερής ευαισθησίας εκ των πραγμάτων είναι καταδικασμένο σε χρεοκοπία. Γιατί, χωρίς ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καν κράτος…

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ