Navigation
9
Απρ
location
Αθήνα
16oC
Αίθριος - καθαρός
7 Μαρ 2016

Οργή από τους υπαλλήλους της τράπεζας: Τα παιχνίδια μια σου και μια μου μακριά από την Attica Bank

attica bank Τράπεζες

Οργισμένη ανακοίνωση από τους εργαζομένους στην Attica Bank έπειτα από τον σάλο που έχει ξεσπάσει και έχει θέσει τη τράπεζα στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην τράπεζα απαντούν στην “λάσπη που έχουν δεχθεί”  από “αναλύσεις του ποδαριού”, και σημειώνουν πως θα “σταθούν απέναντι σε όποιον προσπαθήσει να μετατρέψει το τραπεζικό ίδρυμα σε σάκο του μποξ”.

Όπως αναφέρει η ανάκοινωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Attica Bank:

ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΤΥΠΟΥ «TIT FOR TAT» («ΜΙΑ ΣΟΥ & ΜΙΑ ΜΟΥ»)ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA BANK

 Όταν σ’ ένα ειδησεογραφικό έντυπο παρουσιάζονται τίτλοι και υπότιτλοι που εμφανώς αλλοιώνουν την αναντίρρητη πραγματικότητα, όταν σε αναλυτικό άρθρο «βασιλεύει» το υπονοούμενο και επαπειλείται η τιμωρία, όταν προβοκάρονται καθημερινές, το κυριότερο, δε, στρατηγικές αποφάσεις αρμοδίων κατά το Σύνταγμα και τους Νόμους Διοικητικών Οργάνων Δημοσίων και Ιδιωτικών Φορέων και το χειρότερο όταν σπιλώνονται ακέραιοι άνθρωποι και υπονομεύονται κινηματικές συλλογικότητες, στα πλαίσια ενσκήψασας τελευταία σύγκρουσης που διαδραματίζεται μεταξύ οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων, έχοντας στη μέση το αμιγώς επιχειρησιακό status της Attica Bank, τότε, όλοι όσοι πλήττονται οφείλουν να αντιδράσουν αφενός επικοινωνώντας δημόσια τη μία και μοναδική αλήθεια αφετέρου κινώντας προστατευτικούς μηχανισμούς για την αποστόμωση των ψευδών και την επιστροφή της «λάσπης», απ’ όπου αυτά κι αν προέρχονται!

Ώσπου ν’ απαντηθεί κατάλληλα απ’ όλους τους θιγόμενους (Πολιτεία, κυβέρνηση, ΤτΕ, ΧΑ, ΕΚ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ανώνυμες Εταιρίες που οι μετοχές τους διαπραγματεύονται σε οργανωμένη αγορά αξιών, όπου δηλαδή ανήκει και η Τράπεζά μας) η επικίνδυνη συρραφή παντελώς άσχετων μεταξύ τους κρίσεων και συμπερασμάτων με αναλύσεις του ποδαριού, δεν μπορεί να μην αναγραφούν κάποιες αλήθειες που προκύπτουν αβίαστα και επαναφέρουν την τάξη σε κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν δημιουργούσε «τέτοια» ανησυχία.

Λες και ανακαλύφθηκε εν έτη 2016 το Χρηματιστήριο, μιλούν για ύπαρξη υποαξιών στις επενδύσεις σε μετοχικές αξίες. Για 1998 – 1999 – 2000 και τις αθρόες δημόσιες εγγραφές για άντληση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών από το επενδυτικό κοινό, τη «φούσκα» του ΧΑΑ ή τη μετέπειτα ολική απίσχνανση των αντληθέντων ή και επενδεδυμένων κεφαλαίων, τσιμουδιά. Για PSI+, υφαρπαγές – μεταφορές αποθεματικών δισεκατομμυρίων €, μούγκα. Στο μεροληπτικό τους οίστρο «ενδιαφέρονται» μεμονωμένα για την Τράπεζά μας και τους μετόχους της. Ξεχνούν επιλεκτικά πως μια στρατηγική τοποθέτηση σε Τράπεζα ή περνά από την καταγραφή υποαξιών στην καταγραφή υπεραξιών ή το αντίστροφο. Άλλο είναι να έθεταν ζήτημα αποεπένδυσης σε μια υποκειμενικής πάντα κρίσης δημοσιογραφική προσέγγιση και άλλο να ανακατεύουν σε μια εξελισσόμενη θεωρία των παιγνίων την Attica Bank. Μήπως ασπάζονται την άποψη πως η Τράπεζα, 3 μήνες μόλις μετά την πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση του 2015, δεν πρέπει να υπάρχει στον ανταγωνισμό; Γιατί, άραγε, τώρα; Συγκρίνουν με ποιο δείκτη αναφοράς άραγε την απόδοση; Εμείς θα τους απαντήσουμε, λοιπόν, μέσω δικών τους μάλιστα γραφομένων πως όταν η διακύμανση ανώτατης – κατώτατης τιμής μετοχών των 4 συστημικών Τραπεζών για τις 52 τελευταίες βδομάδες είναι Alpha Bank 18,5 € – 0,95 € με τρέχουσα 1,68 €, Eurobank 16 € – 0,24 € με τρέχουσα 0,662 €, Εθνική Τράπεζα 20,4 € – 0,1 € με τρέχουσα 0,222 € και Πειραιώς Τράπεζα 56,7 € – 0,07 € με τρέχουσα 0,174 €, για την Attica Bank παρουσιάζεται 1,59 € – 0,07 € με τρέχουσα 0,088 €. Η ανωτέρω απόκλιση και τα ποσοστά καταμαρτυρούν –και για τις 5 εναπομείνασες στο εγχώριο χρηματιστηριακό γίγνεσθαι Τράπεζες–, ας το πούμε με επιείκεια, το ίδιο: τα πράγματα για την εθνική οικονομία και την ελεύθερη αγορά πραγματικά δύσκολα! Πολλώ δε μάλλον όταν υφίστανται και το ξέρουν πάνω από 50 δισεκατομμύρια € μη εξυπηρετούμενα δάνεια επιχειρήσεων απ’ όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων…

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων στην Τράπεζα, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, μέτοχοι και επενδυτές, όλοι οι συμμετέχοντες εθνικοί φορείς στην κοινωνική οικονομία της αγοράς και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, αλλά και η διοίκηση, το management, με αιχμή του δόρατος το βασικό μέτοχο ΤΣΜΕΔΕ – ΕΤΑΑ, η οικογένεια της Attica Bank, μια ψυχή, μια φωνή και μια γροθιά, απαντούν σε όσους επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τον τραπεζικό οργανισμό ως «σάκο του μποξ» πως οι αλλότριοι με τα εταιρικά συμφέροντα της Τράπεζας σκοποί και τα άδικα χτυπήματά τους μας ατσαλώνουν στη μακρά πορεία από το σήμερα στο αύριο!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress