Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
1 Απρ 2019

Ώρα ευθύνης για όλους

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού. Σε εθνικό επίπεδο δείχνουμε σαν να βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και φαίνεται ότι… απολαμβάνουμε τις «σφαλιάρες» και τις «μπουνιές», καθώς είναι κάτι που (απ’ ό,τι φαίνεται) αρέσει στην κυβέρνηση! Στο μείζον ζήτημα της οικονομίας πήγαν τόσα χρόνια χαμένα. Αλλά για τους ξένους έχει σημασία ότι η Ελλάδα δεν θα… παίξει ως πρώτο θέμα στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Η κοινωνία βρίσκεται σε μια κατάσταση ύπνωσης λόγω των απανωτών σοκ που έχει υποστεί. Πέφτει… ξύλο στα εθνικά θέματα, ενώ στην οικονομία εναλλάσσονται τα «ντιρέκτ» και τα «κροσέ». Οι μόνοι που κάνουν όνειρα σε αυτήν τη χώρα είναι τα πάσης φύσεως παράσιτα που συνεχίζουν να τρέφονται από τη σάρκα της ελληνικής οικονομίας. Το πράγμα δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ ακόμη. Η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί την επιτομή της ανευθυνότητας με όσα έκανε το 2015, ενώ συνεχίζει να κάνει πειράματα και αριστερές «ταρζανιές», μεταφέροντας τον λογαριασμό στον επόμενο. Σε κάθε περίπτωση, στους Έλληνες πολίτες.

Οι σημερινοί ανεύθυνοι κυβερνώντες γκρέμισαν το τραπεζικό σύστημα και θα την πληρώσουν οι δανειολήπτες. Ήρθαν και έκαναν χειρότερες τις προοπτικές της οικονομίας και οδηγούν σε αδιέξοδο περισσότερους οφειλέτες της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων. Διέλυσαν τα όνειρα νέων ανθρώπων και επιτυχημένων επαγγελματιών, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι μισούν την επιχειρηματικότητα. Είναι οπαδοί της… ολιγαρκούς αφθονίας. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ξεχωρίζει κάποιος λόγω των ιδεών του, της δουλειάς του, του κόπου και του κεφαλαίου που επενδύει.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση εθνικού εξευτελισμού, αναμφίβολα υπάρχουν τεράστιες ευθύνες τόσο από πολιτειακούς όσο και θεσμικούς παράγοντες. Το ίδιο συνένοχοι είναι και οι δανειστές, με την ανοχή που δείχνουν στα πειράματα αυτής της άθλιας κυβέρνησης. Οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση για όλους. Δυστυχώς όμως, η επόμενη κυβέρνηση θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συμμαζέψει τα συντρίμμια που θα αφήσουν πίσω τους οι σημερινοί ανεπαρκείς και καταστροφικοί τύποι. Ξέρουμε ότι τους σημερινούς κυβερνώντες, τους ενδιαφέρουν η καρέκλα και η μπάζα! Ξέρουμε ότι δεν δίνουν… μία για τη χώρα, παρά μόνο για το κόμμα και τη νομενκλατούρα που υποστηρίζουν. Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν και άπαντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα μισόλογα και το… κρυφτούλι δεν ωφελούν. Εδώ και τώρα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρεύμα καταδίκης της πιο άθλιας κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο. Με τη βάσιμη προσδοκία ότι σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν…

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict