Navigation
5
Αυγ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
30 Νοέ 2015

OΠΑΠ-Ziegler: Αποθαρρύνετε τους ξένους επενδυτές-νομικές κινήσεις και για φόρο και online

ziegler Επιχειρήσεις

Nέες νομικές ενέργειες στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για τον πρόσθετο φόρο στα παιχνίδια του οργανισμού προετοιμάζει η διοίκηση του ΟΠΑΠ μετά την προσφυγή στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου για τα VLTs, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου.

Όπως εξήγησε, “το project των VLTS παραμένει παγωμένο. Από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει η επανεκκίνηση του έργου. Έχουμε διεξοδικά ενημερώσει τόσο την κυβέρνηση, όσο και την ΕΕΕΠ σχετικά με τις αρνητικές και τις επιζήμιες του νέου κανονισμού. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τα μόνα αποτελέσματα του νέου κανονισμού θα είναι η γιγάντωση του παράνομου τζόγου, η απώλεια δημοσίων εσόδων και η μη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα”.

“Για το λόγο αυτό υποχρεωθήκαμε να καταθέσουμε στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου αίτημα διαιτησίας, κατά τα οριζόμενα στην από 2011 Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της OΠΑΠ ΑΕ για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση 35.000 παιγνιομηχανημάτων (VLTs), για ζημίες που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.  Εκτιμούμε ότι η διαδικασία της προσφυγής στο Λονδίνο θα ολοκληρωθεί χρονικά όπως οι αντίστοιχες περιπτώσεις. Έχουμε ακράδαντα επιχειρήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση”.

Η διοίκηση του OΠΑΠ τόνισε πως τους τελευταίους μήνες κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ), χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο OΠΑΠ είναι σε θέση να ξεκινήσει τη λειτουργία των VLTs «μέσα σε λίγες εβδομάδες»εφόσον επιτευχθεί συμβιβασμός.

Νομικές ενέργειες ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσει  η διοίκηση για το καθεστώς στην αγορά διαδικτυακού στοιχήματος το οποίο, όπως τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του οργανισμού Καμίλ Ζίγκλερ  παραβιάζει τη συμφωνία αποκλειστικότητας που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον OΠΑΠ.

Ο κ. Ζίγκλερ υποστήριξε πως σειρά εταιρειών που δραστηριοποιείται με προσωρινές άδειες στο διαδικτυακό στοίχημα δεν επιβαρύνονται με τον πρόσθετο φόρο που θα πληρώνει ο OΠΑΠ.

«Πρόκειται για διακριτική μεταχείριση» σε βάρος του OΠΑΠ τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο οργανισμός ιδιωτικοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια και πως όσα συμβαίνουν με την αιφνίδια αλλαγή του κανονισμού στα VLTs και τον πρόσθετο φόρο δίνουν αρνητικά μηνύματα στους ξένους επενδυτές, την ίδια στιγμή που είναι απαραίτητοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

“Προετοιμαζόμαστε και για άλλες ενέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αναμένουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες που θα ανακοινωθούν με ερμηνευτική εγκύκλιο”. Τόνισε πως “δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη η επιβολή φόρου, αυτού που η κυβέρνηση ονομάζει ειδικό τέλος και ταυτόχρονα και επιβολή φόρου επί των μικτών εσόδων”

Επίσης πρόσθεσε,  “δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να κοινοποιήσουμε έγγραφη ειδοποίηση στην Ελληνική Δημοκρατία σχετικά με παραβάσεις της Σύμβασης Παραχώρησης που σχετίζονται με την επιβολή του ειδικού τέλους. Θεωρούμε πως, μεταξύ άλλων, αυτό το τέλος συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων μη-αδειοδοτημένων και μη-εποπτευόμενων στην Ελλάδα διαδικτυακών παρόχων, οι οποίοι λειτουργούν κατά παράβαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της

Για τον πρόσθετο φόρο, σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι δανειστές, για τις δυσάρεστες επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του OΠΑΠ λόγω του ειδικού φόρου με αποτέλεσμα να μην επιτευχθούν οι στόχοι εσόδων που έχει θέσει το ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Ζίγκλερ υπενθύμισε ότι ο ΟΠΑΠ συνεισφέρει τους περισσότερους φόρους στη χώρα, και μέσω του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, στηρίζει μεταξύ άλλων την ανακαίνιση των Νοσοκομείων Παίδων, έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σας διαβεβαιώνω ότι η εταιρεία μας θα συνεχίσει να επιτελεί τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο που έχει”.

Μ.Πρωτονοταρίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ