Navigation
21
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αραιή συννεφιά
20 Απρ 2015

ΟΠΑΠ: Τον Ιούνιο τα 90 πρώτα PlayOpap-επενδύσεις στον Ιππόδρομο

opap Επιχειρήσεις

Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν τα πρώτα 70-90 καταστήματα  Play του ΟΠΑΠ  ενώ 20 είναι ήδη ολοκληρωμένα σημείωσε σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ  Καμίλ Ζίγκλερ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

Όσον αφορά το ιπποδρομιακό στοίχημα, η διοίκηση της εταιρείας, ανέφερε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, πώς μετά την υπογραφή της σύμβασης και την κύρωσή της από τη Βουλή, θα ακολουθήσουν επενδύσεις στον Ιππόδρομο με στόχο την αναζωογόνηση του παιχνιδιού που θα επαναλανσαριστεί από το φθινόπωρο, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί στελεχιακά η θυγατρική της Opap Investment, Ιπποδρομίες ΑΕ που θα αναλάβει το παιχνίδι.

Ο κ. Ζίγκλερ που πραγματοποίησε ολόκληρη την εισαγωγική του ομιλία στα ελληνικά, αναφέρθηκε στην πολύ καλή πορεία της εταιρείας το 2014, το οποίο παρά τη δύσκολη συγκυρία ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία η εταιρεία σημείωσε αύξηση τζίρου από το 2008. Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα τόσο της σημαντικής ενίσχυσης του Πάμε Στοίχημα, όσο και της εισαγωγής νέων παιχνιδιών όπως το Σκρατς και τα Λαχεία.

Σχετικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους υπο-παραχωρησιούχους ο Πρόεδρος της εταιρείας σημείωσε ότι “υπάρχει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως από ευρωπαϊκές εταιρείες παρότι η μακροοικονομική συγκυρία δε βοηθά καθώς η αβεβαιότητα αποθαρρύνει τους επενδυτές”.

Για το 2015, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ  είπε πως «παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ο οποίος επικεντρώνεται στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs τους αμέσως προσεχείς μήνες. Επιπλέον, συνεχίζουμε τις ενέργειες τόσο για την αναζωογόνηση των υπαρχόντων παιχνιδιών μας όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Πιστεύουμε ότι το πλέγμα αυτών των ενεργειών θα οδηγήσει τον ΟΠΑΠ  προς ακόμη ένα έτος ανάπτυξης παρά τις αβεβαιότητες στο μακροοικονομικό περιβάλλον».

Παράλληλα, «ο εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας βελτίωσε σημαντικά και την κερδοφορία μας, με τα λειτουργικά μας κέρδη (EBITDA) να σημειώνουν αύξηση 56%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2014 σε 195 εκατ. ευρώ, αυξημένα 38% συγκριτικά με το 2013».

Ως απόρροια των πολύ καλών αποτελεσμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πρότεινε και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή (0,20 ευρώ ανά μετοχή έχει δοθεί ήδη ως προμέρισμα τον Ιανουάριο), αυξημένο κατά 180% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι «το μεγαλύτερο όφελος αυτής της πολύ επιτυχημένης χρονιάς το καρπώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, (το οποίο εισέπραξε 414 εκ. ευρώ από φόρους κάνοντας τον ΟΠΑΠ την εταιρεία που πληρώνει τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα), ενώ εξίσου ωφελημένοι ήταν και οι συνεργάτες μας πράκτορες».

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι 5% του μετοχικού της κεφαλαίου με εύρος τιμής από 0,30 -13 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ