Navigation
27
Οκτ
location
Αθήνα
21oC
Αίθριος - καθαρός
6 Νοέ 2015

Ομοσπονδία Πρακτόρων: Καταστροφικές οι συνέπειες φόρου στα παιχνίδια

lefta2 Επιχειρήσεις

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα του τύπου και εκτενείς αναφορές στο σύνολο των Μ.Μ.Ε.  , η Κυβέρνησή  σας προσανατολίζεται στην επιβολή τέλους 0,05 € στην αξία στήλης του παιχνιδιού ΚΙΝΟ  στην προσπάθεια ανεύρεσης ισοδύναμων για την αποφυγή επιβολής Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική παιδεία .

 Όπως  ήδη έχετε ενημερωθεί από το ανώτατο συνδικαλιστικό μας όργανο , την ΠΟΕΠΠΠ , οι επιπτώσεις και οι παρενέργειες από μια τέτοια πρακτική , θα είναι καταστροφικές για τον κλάδο μας. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα και απόλυτα  , όταν προσπάθειες που έγιναν και στο παρελθόν  , από άλλες κυβερνήσεις , για την επιβολή αντίστοιχων φόρων απέτυχαν διότι  αντικειμενικά και πραγματικά οικονομικά στοιχεία απέδειξαν ότι τέτοιου είδους επιβολής φόρου στα τυχερά παιχνίδια σε έναν κλάδο που ήδη υπερφορολογείται, τον οδηγεί μαθηματικά στην καταστροφή και τον αφανισμό .

 Και αυτό , γιατί το επιπλέον τέλος , καταστρέφει την ανακύκλωση του παιγνιδιού , ΚΙΝΟ , πρακτική στην οποία στηρίζεται ο μεγαλύτερος  όγκος της συμμετοχής του παικτικού κοινού . Αναλυτικότερα , όταν οι παίκτες καταβάλουν 0,55 € , σε περίπτωση που κερδίσουν στην κατώτερη κατηγορία , αντί να πάρουν επιστροφή το ποσό που κατέβαλαν θα τους επιστραφούν 0,50 €  άρα λιγότερα 0,05 € . Είναι τουλάχιστον παράδοξο και σαφέστατα αποτρεπτικό , στην ψυχολογία αλλά και την διάθεση των παικτών , το ότι θα χάνουν…. κερδίζοντας. Επιπλέον στοιχείο , ότι αυτή η προσαύξηση πλήττει οικονομικά τη συντριπτική πλειοψηφία  των πελατών μας , οι οποίοι παίζουν μικροποσά και μονόστηλα δελτία.  Πιο απλά το σύνολο σχεδόν του ΚΙΝΟ , αποτελείται από μονόστηλα άρα το επιπλέον κόστος αφορά στο ΣΥΝΟΛΟ της συμμετοχής στο παιχνίδι αυτό.

Αντίστοιχο πρόβλημα θα δημιουργήσει κάθε τέτοια προσθήκη – αύξηση της τιμής στήλης και στα υπόλοιπα παιχνίδια  , την στιγμή μάλιστα που η ΟΠΑΠ Α.Ε. , πρόσφατα ΜΕΙΩΣΕ την αξία στήλης στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ , εναρμονιζόμενη στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής .

Έτσι λοιπόν  , καλούνται για άλλη μια φορά οι πολίτες , παικτικό κοινό  , πράκτορες και εργαζόμενοι στα πρακτορεία να πληρώσουν ακόμη ένα φόρο  και μάλιστα για να αποφευχθεί η επιβάρυνση  στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Ήδη οι αντιδράσεις των πελατών  , άρχισαν να αγγίζουν τα όρια της κοινωνικής –ταξικής αντιπαράθεσης .

Επαναλαμβάνουμε  την πεμπτουσία της επιστολής της ΠΟΕΠΠΠ προς εσάς

 « . H κίνηση αυτή εάν εφαρμοστεί, όχι μόνο δεν θα φέρει αύξηση εσόδων στο κράτος αλλά αντίθετα θα φέρει μείωση για το λόγο ότι θα μειωθεί  δραματικά ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών με αποτέλεσμα να αποδίδεται λιγότερος φόρος  στο ελληνικό δημόσιο , ταυτόχρονα δε, το δεύτερο μεγαλύτερο κακό που θα επέλθει είναι να οδηγηθεί όλη η μάζα των πελατών στον παράνομο στοιχηματισμό  , τη μάστιγα που χρόνια προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε σε συνεργασία με την πολιτεία.»      Και ότι πράκτορες , κοινό και ΟΠΑΠ Α.Ε. « φορολογούνται με πολύ υψηλούς συντελεστές και εννοούμε ότι: οι  εταιρείες  των πρακτορείων με 26% επί πλέον της φορολόγησης τους ως φυσικά πρόσωπα, στην ΟΠΑΠ ΑΕ πλην του φόρου που της αναλογεί ως Ανώνυμη εταιρεία  επί πλέον  με 30%  φόρο στη μικτή κερδοφορία των παιχνιδιών της και 20% φορολόγηση στα κέρδη των πελατών.»

 Γνωρίζοντας πολύ καλά τα οικονομικά μεγέθη , μπορούμε να σας προτείνουμε ισοδύναμα:

           -Φορολόγηση και εφαρμογή του Νόμου στις διάφορες διαδικτυακές εταιρείες, που παρά τω Νόμω , δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , καθώς και στα διάφορα παράνομα Μίνι Καζίνο που καθημερινά μέρος αυτών , ελέγχεται-σφγραγγίζεται  από τη Διωκτικές αρχές για να ξαναλειτουργήσουν την επόμενη μέρα.

 Σας διαβεβαιώνουμε πως το σύνολο των συναδέλφων , που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε , όπως και οι περισσότεροι κλάδοι στην Ελλάδα  , ζητήματα επαγγελματικής αλλά και φυσικής επιβίωσης , έχοντας ΗΔΗ με ο μέρος μας τους πελάτες μας ( άλλωστε σε αυτούς αφορά αυτή η επιβάρυνση) , θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο , όπως  πράξαμε και στο παρελθόν , διότι ξέρουμε πως έχουμε δίκαιο και δεν ζητάμε να μας παραχωρηθεί κάτι , αλλά να μην μας ΟΔΗΓΉΣΕΤΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , και στερήσετε την Ελληνική Οικονομία από μια βασική , βασικότατη πηγή εσόδων .

 Γιατί δυστυχώς  το κύκλωμα ΟΠΑΠ –Πράκτορες –Παίκτες , αποτελούν μόνιμη και ισχυρότατη πηγή εσόδων για τον ΚΡΑΤΙΚΌ προϋπολογισμό . Και λέμε δυστυχώς διότι η Οικονομία στην Ελλάδα έπρεπε να βασίζεται στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις και όχι στην συνεχή και πολυποίκιλη φορολόγηση των ΝΟΜΙΜΩΝ Τυχερών Παιγνίων

Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και ότι δεν θα προβείτε στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου που θα φέρει την ολοσχερή καταστροφή σε 4.500 οικογένειες και  20.000 εργαζόμενους σε αυτές.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ