Navigation
28
Οκτ
location
Αθήνα
18oC
Καταιγίδες
10 Μαρ 2016

Όμιλος ΟΤΕ: Υψηλοί στόχοι για το 2016 – Στο επίκεντρο ο πελάτης

ΟΤΕ Επιχειρήσεις

«Όχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομιλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στην πορεία της εταιρείας το 2015 κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου ΟΤΕ.

Νέες καινοτόμες υπηρεσίες αναμένονται εντός της χρονιάς με έμφαση την αναβαθμισμένη εμπειρία του πελάτη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για τον ΟΤΕ ΤV το 2016 αποτελεί χρονιά ορόσημο σε επίπεδο User Experience, με νέες υπηρεσίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Αντίστοιχη στόχευση υπάρχει και στον τομέα του ICT και της προώθησης καινοτόμων υπηρεσιών Μachine to Machine και Cloud.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε ένα θετικό απολογισμό του 2015. Η ομιλία του κ. Τσαμάζ στο Management Team Meeting Ομίλου ΟΤΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά, περιελάμβανε ειδικές αναφορές στις σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς, κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας. Η πληθυσμιακή κάλυψη του VDSL έφθασε στο 40%, με πάνω από 3.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών να έχουν εγκατασταθεί από το 2010. Σχεδόν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps. Στην κινητή, μέσα στο 2015, η πληθυσμιακή κάλυψη 4G αυξήθηκε σε πάνω από 80%, παραμένοντας Νο1 με διαφορά από τον ανταγωνισμό, διατέθηκε εμπορικά δίκτυο 4G+ με ταχύτητες έως και 300 Mbps, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ προσέφερε πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη, και ταχύτητες έως 375 Mbps.

Η καθιέρωση ενιαίας εμπορικής μάρκας για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet περιγράφηκε ως ορόσημο για την ιστορία του Ομίλου, καθώς σηματοδοτεί τον ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, που η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες, για να είναι η επιλογή της καρδιάς τους. «Αλλάξαμε για να είμαστε επίκαιροι. Αλλάξαμε ακολουθώντας την επιθυμία των πελατών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

OTE-Management-Meeting-2016-2-660x440

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά είναι ότι ο όμιλος ΟΤΕ δημιούργησε ένα σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια. Σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, η εταιρεία προχώρησε σε 330 νέες προσλήψεις μόνο στην Ελλάδα. «Συνολικά, τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 εργαζομένους. Πολύ λίγες εταιρείες στη χώρα μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

Ειδική αναφορά έγινε και στη Deutsche Telekom και τα οφέλη του Ομίλου ΟΤE από αυτή τη συνεργασία, όπως οι οικονομίες κλίμακας, το know how για ανάπτυξη προϊόντων και η πρόσβαση στην καινοτομία, όλα απαραίτητα για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι μεγάλοι Over-The-Top players. Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει και σημαντικά έργα του ομίλου DT όπως π.χ. το ΙΤ του Ομίλου ΟΤΕ που έχει αναλάβει τη λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής της T-Mobile Ολλανδίας και η υλοποίηση του κεντρικού συστήματος email της Telekom.

2016: Ξεκάθαρη στρατηγική και υψηλοί στόχοι

Για το 2016, ο Όμιλος ΟΤΕ θα συνεχίσει να ακολουθεί το στρατηγικό πλάνο έξι πυλώνων για να επιτύχει τους στόχους του.

«Όχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο», σχολίασε ο Πρόεδρος του Ομίλου αναφερόμενος στη δυναμική ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής.

Νέες καινοτόμες υπηρεσίες αναμένονται εντός της χρονιάς με έμφαση την αναβαθμισμένη εμπειρία του πελάτη σε όλα τα επίπεδα. Ειδικά για τον ΟΤΕ ΤV το 2016 αποτελεί χρονιά ορόσημο σε επίπεδο User Experience, με νέες υπηρεσίες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Αντίστοιχη στόχευση υπάρχει  και στον τομέα του ICT και της προώθησης καινοτόμων υπηρεσιών Μachine to Machine και Cloud.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τον πελάτη, να μείνουμε στην κορυφή και να πάμε την εταιρεία μπροστά. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Αλλά, είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict