Navigation
27
Ιαν
location
Αθήνα
15oC
Αραιή συννεφιά
20 Νοέ 2015

Ολοκληρώθηκε το έγκλημα της περιόδου Βαρουφάκη…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη | Πρόσωπα

Οι ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν Ενεργητικό αξίας 340 δις €, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 10 δις Ευρώ.

Το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα αφελληνίσθηκε πλήρως όχι μόνο ως προς το μετοχολόγιό του αλλά –κυρίως- ως προς τον τρόπο διαχείρισης των προτεραιοτήτων στην Οικονομία.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε επιτυχώς, σε εξευτελιστικές τιμές μερικών λεπτών του Ευρώ ανά μετοχή, με τους Έλληνες μικροεπενδυτές αποκλεισμένους.

 • Η δήθεν ΠΦΑ Κυβέρνηση όχι μόνον έχασε κάθε έλεγχο στις συστημικές τράπεζες, όχι μόνον θα υποχρεωθεί να αλλάξει τα πρόσωπα στις διοικήσεις που η ίδια τοποθέτησε, αλλά υποχρεώθηκε σε πλήρες , ολοκληρωτικό, επονείδιστο ξεπούλημα κάθε υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας συνδεδεμένης με το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
 • Όταν πρωτοεξελέγη η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, τον Ιανουάριο του 2015, με την πρώτη ουσιαστική απόφαση της –δήθεν αριστερής -Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη, χαρίστηκαν χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε 270 συγκεκριμένους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η «πολιτική Βαρουφάκη». Ξεκίνησε η «σκληρή διαπραγμάτευση». Η πλήρης απαξίωση του τραπεζικού συστήματος που ακόμη ήταν ζωντανό και προσφάτως ανακεφαλαιοποιημένο.

Με μια κίνηση απίστευτης αγραμματοσύνης και επικίνδυνης αφέλειας, με υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκης, επεστράφησαν  στους δανειστές τα 11 δις €  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτά  που σήμερα επιστρέφουν υπό τη μορφή νέου επαχθούς δανεισμού από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Τα δημόσια ταμεία άδειασαν, θυσία στον βωμό της σκληρής διαπραγμάτευσης. Περιφέρειες, δήμοι και Οργανισμοί δεν μπορούν σήμερα να λειτουργήσουν γιατί οι διοικήσεις τους υποχρεώθηκαν να δανείσουν το Δημόσιο το οποίο φυσικά δεν μπορεί να επιστρέψει τα δανεικά.

Οδηγήθηκε η χώρα στον Μεσαίωνα των capital control. Μέχρι τον Ιούνιο 2015, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρηματοδοτούσε τις Ελληνικές Τράπεζες –έστω και με τον θεσμό του ΕLA- επειδή τις θεωρούσε φερέγγυες και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες. Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες ξεπουλήθηκαν με μερικά λεπτά του Ευρώ ανά μετοχή…

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να αναρωτηθούν: Άξιζε τον κόπο αυτή η δοκιμή;

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

 • ναι άξιζε
  και αξίζει

  ψηφίζουμε τσίπρα για να τη γκρεμίσουμε οριστικά τη παράγκα
  άκου αφελληνισμός των τραπεζών, γιατί υπήρχαν έλληνες στις τράπεζες;

  • o_no1_kraxtis

   Ποια είναι η παράγκα? Το σπίτι μας η Ελλάδα? Η πιστεύεις κ εσύ ότι τώρα θα χορεύουν στους ρυθμούς του ζουρνά μας? Εμείς καθόμαστε στο αγγούρι του μνημονίου αυτούς δεν τους βλέπω να ζορίζονται

  • Pic889

   Εχεις δίκιο στα περι “αφελληνισμού”. Μια λέξη που εφευρέθηκε απο τους ΜΜΕδες, κυρίως τους τηλεοπτικούς, για να κρυψει το γεγονός ότι το μόνο “πλεονέκτημα” του να εχουμε ελληνικές διοικήσεις στις τράπεζες ειναι να πεφτουν θαλασσοδάνεια σε καναλάρχες και ημετέρους. Του Mega του γυρισαν τα δανεια τζαμπα δυο φορές… Για χρηματοδότηση startups και υγιών επιχειρηματιών ότι ψιχουλο περισεψει..

   Ζήτω ο αφελληνισμος των τραπεζών απο μένα!

   • Rico Sadao

    …kai o afellinismos tis Ag-elladas apo mena
    Isos oi antikatastates mas na agapoun tin epixeirimatikotita kai ton kapitalismo pio poly.

 • Vlad Tsepes

  Άξιζε ναι. Γιατί οι ελληνώνυμοι πρέπει να πονέσουν μπας και αντιληφθούν ότι το τσάμπα χρήμα και η μη ύπαρξη επιπτώσεων σε ψεύτικες υποσχέσεις ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

PolicePress