Navigation
19
Ιούν
location
Αθήνα
33oC
Ασθενής Βροχή
25 Ιαν 2019

Οι θρασύτατοι σκιτζήδες της εξουσίας

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώνει ένα πολιτικό κύκλο ντροπής από το χειρότερο πολιτικό έκτρωμα που πέρασε από τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες, τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η ήττα των κομμουνιστών στον συμμοριτοπόλεμο επιχειρείται να αμβλυνθεί από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα απαράδεκτα έχουν ακουστεί από δεκάδες μισέλληνες βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διστάζουν να… πυροβολήσουν στην καρδιά της εθνικής υπερηφάνειας. Άλλωστε δεν ξέρουν τέτοιες έννοιες και δεν τους ενδιαφέρουν.

Βέβαια, η χώρα δεν έχει ανάγκη από εθνικιστικές κορόνες, αλλά πρέπει να βρει τον δρόμο της μέσα από μια κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων του Έθνους με δημιουργικό τρόπο. Χρειαζόμαστε τις συνθέσεις και όχι τις αντιθέσεις. Χρειαζόμαστε τη λογική και όχι τον παραλογισμό. Χρειαζόμαστε τους χρήσιμους και όχι τους άχρηστους. Απευχόμαστε να (ξανα)μπλέξουμε με επικίνδυνους και αναζητούμε τους συνετούς.

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περάσει στην ιστορία ως η πλέον καταστροφική, κι ας μην καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος τη συμφορά και τις συνέπειες της ψήφου το 2015. Ας μην έχουν πάρει… μυρωδιά για το πόσα χρόνια θα μας συνοδεύουν τα εγκλήματα που διέπραξαν το 2015. Συσσώρευσαν άμεση και έμμεση ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ σε βάθος ετών, προκάλεσαν καταστροφή στο τραπεζικό σύστημα, φτωχοποίησαν την κοινωνία με ακραία φορολογικά μέτρα, διέλυσαν τους θεσμούς, δοκιμάζουν κρίσιμες σταθερές της αστικής δημοκρατίας μας. Είναι αποτυχημένοι σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής πολιτικής, ενώ επιβάρυναν το επενδυτικό περιβάλλον και ισοπέδωσαν την κοινωνία. Αν είχαν στοιχειωδώς φιλότιμο θα έπρεπε να έχουν εγκαταλείψει την εξουσία, για να μην πούμε και τη χώρα. Αλλά, αυτά αφορούν κανονικούς ανθρώπους και κανονικούς πολιτικούς, όχι τους αριστερούς νεοκομμουνιστές και τις παραφυάδες τους ή τα λαϊκοδεξιά ρετάλια.

Βλέποντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα με τον… σύντροφο Μαδούρο, οι εδώ σύντροφοι και… συνεταίροι του δικτάτορα πρέπει να ανησυχούν, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι.  Η κατάρρευση του καθεστώτος στη Βενεζουέλα θα οδηγήσει σε… οδυνηρές αποκαλύψεις για τους σημερινούς κυβερνώντες στην Ελλάδα, οι οποίοι μιμούνται πρακτικές ενός στυγνού συστήματος πολιτικής διακυβέρνησης. Μάλλον πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν πολλοί όταν θα έχει καταρρεύσει οριστικά το πιο μαύρο καθεστώς που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μαζί με τον… παλαβό της Βορείου Κορέας.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει “σκοτώσει” την ελπίδα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Μόνο αφελείς τους πιστεύουν στα όσα λένε περί εξόδου από μνημόνια. Για την ακρίβεια από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο δένει πατόκορφα τις τρεις υπάρχουσες γενιές αλλά και τις επόμενες 4-5. Οι σκιτζήδες της εξουσίας υπονομεύουν κρίσιμους θεσμούς και καθίστανται ιδιαιτέρως επικίνδυνοι για την εθνική υπόσταση της χώρας. Χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα. Θεμιτά και αθέμιτα. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι θα χάσουν και προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με νύχια και με δόντια.

Οι σημερινοί κυβερνώντες προκαλούν το κοινό αίσθημα και πρέπει να τύχουν της… ανάλογης μεταχείρισης για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος της χώρας και των πολιτών, όταν θα είναι στην αντιπολίτευση. Τέτοιοι θρασύτατοι σκιτζήδες δεν πρέπει να ξαναπεράσουν από τη χώρα. Όλα αυτά έγιναν λόγω της ανεύθυνης ψήφου κάποιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας. Οι πολίτες είναι υπεύθυνοι και ταυτόχρονα αφελείς όταν ψηφίζουν ελεεινά πολιτικά υποκείμενα, που μετατρέπονται σε θρασύτατους ψευτόμαγκες και ταυτόχρονα πολιτεύονται χωρίς τσίπα και φιλότιμο. Πρέπει να περάσουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Αλλά, αυτό είναι θέμα των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι οι τελευταίοι θα έχουν λίγο… κουκούτσι μυαλό για να πράξουν το χρέος τους.

Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict