Navigation
24
Σεπ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
24 Ιούλ 2018

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το… ανέκδοτο της ανάπτυξης!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ξεφτιλιστήκαμε (για ακόμη μία φορά) ως χώρα όταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέδωσαν στους εταίρους-δανειστές τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της χώρας. Μιλάμε για μια έκθεση ιδεών όπου το μοναδικό στοιχείο που έκανε… μπαμ ήταν η καλλιέργεια της κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους! Μιλάμε για ιδεοληπτικούς ανθρώπους που λόγω αγκυλώσεων αδυνατούν να καταλάβουν πώς διαμορφώνεται ο σημερινός πραγματικός κόσμος και τι πρέπει να γίνει προκειμένου η χώρα να επιτύχει ταχύτερη αύξηση του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος προκειμένου να ελέγξει το δημόσιο χρέος.

Οι ανισορροπίες για το Ελληνικό ή για τις Σκουριές σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του επιχειρηματικού κλίματος λόγω υπερφορολόγησης διαμορφώνουν συνθήκες καθήλωσης της αναπτυξιακής διαδικασίας και αποτελούν τα δείγματα γραφής των σημερινών ανεκδιήγητων τύπων. Οι τύποι που κυβερνούν σήμερα προσπαθούν να βολέψουν ημετέρους με επιδοτήσεις, εξαθλιώνουν τους πολίτες για να δίνουν επιδόματα και θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα σε μια αρρωστημένη κατάσταση υψηλού χρέους και αναιμικής ανάπτυξης. Δεν το… έχουν στο θέμα της ανάπτυξης και μάλιστα προσπαθούν με κάθε ευθύ ή πλάγιο τρόπο να ματαιώσουν επενδύσεις οι οποίες έχουν υψηλές προστιθέμενες αξίες και συγκρατούν ανθρώπινους εγκεφάλους στη χώρα. Το αφήγημα της Αριστεράς δεν είναι άλλο από την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας και τη μετατροπή των περισσότερων Ελλήνων σε επιδοματούχους.

Οι προτάσεις οπυ κατατέθηκαν στους εταίρους-δανειστές δεν άξιζαν ούτε το… χαρτί όπως είχε γράψει εύστοχα ένα ευρείας κυκλοφορίας οικονομικό περιοδικό. Μάλιστα μας… τρολάρισαν χαρακτηρίζοντας την έκθεση ιδεών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως… περίεργη καθώς η μόνη επένδυση που αναφερόταν ήταν αυτή που αφορά στη φαρμακευτική κάνναβη! Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν το μυαλό τους μόνο σε… περίεργα πράγματα, όπως η… φούντα! Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή ενεργούν ως αμετανόητοι νεοκομμουνιστές που έχουν το μυαλό τους στα παλαιά σοβιέτ.

Η λέξη ανάπτυξη για τους σημερινούς τύπους δεν υπάρχει καθώς δεν αναφέρεται πουθενά στη μαρξιστική θεωρία. Γι αυτούς η… ανάπτυξη έχει την έννοια της εξαθλίωσης του λαού και του βολέματος των ημετέρων κομισάριων και αριστερών “αεριτζήδων”. Κατακρεουργούν τους δημιουργικούς Έλληνες για να χρηματοδοτούν διορισμούς, κοπρίτες, λαμόγια και επιδοματούχους της ακραίας φτώχειας. Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν βάλει και ιδεολογικό μανδύα, συνδέοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη λαμογιά. Δεν θέλουν επιχειρήσεις που θα αναπτύσσονται και θα δίνουν υψηλές αμοιβές, αλλά διαλυμένο επιχειρείν με εξαθλιωμένους εργαζόμενους. Αλλιώς δεν υπάρχει Αριστερά. Αν περιποιεί τιμή σε μια χώρα να καταθέτει ένα θεωρητικό αναπτυξιακό πλάνο με έμφαση στην… κάνναβη, τότε τι να πούμε; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των κάθε λογής άχρηστων που συμμετέχουν σε κυβερνητικές θέσεις ή σε όργανα στρατηγικού σχεδιασμού…

Οι εταίροι-δανειστές αναθεωρούν συνεχώς του αναπτυξιακούς ρυθμούς της οικονομίας με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την πορεία του δημοσίου χρέους αλλά και τις αναγκαίες περικοπές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βγουν οι αριθμοί. Με το τρέχον ποσοστό επενδύσεων η χώρα μας δεν έχει κανένα μέλλον. Και αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι προκάλεσαν στη χώρα τεράστια οικονομική ζημία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία συνοδεύτηκε από τη μη βιωσιμότητα του χρέους μετά το 2032. Και να φανταστεί κάποιος ότι αυτό το ζήτημα είχε τελειώσει το 2014, όταν με τη βούλα των δανειστών αποδεικνυόταν η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και η υποχώρηση του κάτω από το 100% του ΑΕΠ το αργότερο το 2025. Τώρα, ούτε το 2060 δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο!

Αν συνειδητοποιούσαν οι πολίτες την τεράστια και πρωτοφανή ζημία που έχει προκαλέσει στις παρούσες τρεις και στις επόμενες τρεις γενιές το συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τότε θα τους έπαιρναν με τις… πέτρες! Αλήθεια, περιμένετε από αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους να διαμορφώσουν συνθήκες αυτοτροφοδοτούμενης ανάπτυξης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να καταστεί βιώσιμο το χρέος; Το έγκλημα του 2015 και όσα ακολούθησαν καταδικάζουν μια χώρα για πολλές δεκαετίες. Το ίδιο και η ψήφος αυτών που τους έφεραν στην εξουσία…

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict