Navigation
21
Νοέ
location
Αθήνα
19oC
Ασθενής Βροχή
24 Οκτ 2016

Οι πρωτοσέλιδες «ροζ» ιστορίες της ΑΥΓΗΣ κρύβουν πολιτικές ίντριγκες

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε, προδομένος από τους συντρόφους του και χωρίς βοήθεια από τους άλλοτε ισχυρούς συμμάχους του στο εξωτερικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός οδηγείται εκών άκων σε πολιτικές πρωτοβουλίες που σίγουρα θα προκαλέσουν τραύματα, χάσματα και οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία.

Η αποτυχία του Αλέξη Τσίπρα να πάρει πολιτική έγκριση από την Άνγκελα Μέρκελ ή από τον σοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς,  για μια θετική πρωτοβουλία στο θέμα του χρέους, η διαφαινόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και κυρίως το θέμα των ωμών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες που –όπως φαίνεται– πυροδοτήθηκε από την εσωκομματική αντιπολίτευση, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» περιβάλλον με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Στην Κεντρική Επιτροπή, ο πρωθυπουργός εμφανίσθηκε αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό σκηνικό για να προχωρήσει στις επόμενες πρωτοβουλίες, χωρίς πλέον να αποκλείεται και ο σχεδιασμός για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης.

Οι ροζ ιστορίες στην ΑΥΓΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι -για πρώτη φορά από το 1952 που ιδρύθηκε η «Αυγή»- δημοσιεύθηκε σε πρωτοσέλιδο «χτύπημα» η προσωπική «ροζ» ιστορία ενός δημοσίου προσώπου με ονοματεπώνυμο.

Η δημοσιοποίηση του ονόματος του αντιπροέδρου του ΣτΕ ήταν μια προφανής και πρωτοφανής προκλητική ενέργεια, που οδήγησε στην αρνητική απόφαση του ΣτΕ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, γεγονός που έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου που φέρουν την ευθύνη των χειρισμών.

Το αποτέλεσμα του Συνεδρίου αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας – παρά τη θριαμβευτική επανεκλογή του που θεωρείται φυσιολογική για εν ενεργεία πρωθυπουργό– δεν ελέγχει πλέον το κόμμα και η ομάδα των στενών συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εντελώς αδύναμη και αποξενωμένη από τον κομματικό μηχανισμό.

Το κλίμα είναι τόσο τεταμένο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος, που κάποιοι, πέραν του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού, δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο μιας νέας προσφυγής στις κάλπες

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το περιβόητο πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» έπαιξε καθοριστικό ρόλο και ανιχνεύουν προσπάθειες εσωτερικής υπονόμευσης από υπουργούς που κινδυνεύουν να χάσουν το χαρτοφυλάκιό τους στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις –ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές- για την πρωτοσέλιδη δημοσίευση της εφημερίδας «Αυγή» αναφορικά με τον ανώτατο δικαστικό, μέλος του ΣτΕ, που ελέγχεται για προσωπική του υπόθεση. Αρκετοί θεωρούν ότι η πρωτοβουλία αυτή πρόσφερε έδαφος στην αντιπολίτευση να καταγγέλλει αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και εκτιμούν ότι, εν κατακλείδι, μία υπόθεση όπως αυτή των τηλεοπτικών αδειών, η οποία ήταν προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύει να γυρίσει «μπούμερανγκ» λόγω αλλεπάλληλων άστοχων ενεργειών. Ειδικά τη δημοσίευση στην κομματική εφημερίδα κάποιοι τη «χρεώνουν» σε «σκληροπυρηνικά» κυβερνητικά κέντρα, που αφενός θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό και τον στενό του συνεργάτη, κ. Παππά, και αφετέρου επεδίωκαν την αναβολή του ανασχηματισμού γι’ αργότερα.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress