Navigation
24
Σεπ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
5 Ιούλ 2018

Οι… πειρατές της εξουσίας

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

 

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από το… κωμικό δημοψήφισμα του 2015 που δεν έγινε για κανέναν άλλον λόγο, πλην της εσωκομματικής ρήξης εντός του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης. Η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παραμένει προσκολλημένη στην εξουσία μέσα από ένα διαβολικό timing όπου δεν μεσολάβησαν εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως το 2015, αλλά και το 2010, ρίχνοντας τις κυβερνήσεις των Σαμαρά και Καραμανλή αντίστοιχα.

Έτσι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα, με βάση τις εκδηλώσεις… λατρείας που βλέπουμε πλέον σε καθημερινή βάση, το κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε αποδρομή. Οι δηλώσεις τους και η καθημερινή τους παρουσία στο δημόσιο βίο προσθέτει πόντους στον τελικό λογαριασμός της γελοιοποίησης και του εξευτελισμού τους. Γιατί όταν γίνεσαι φαιδρός στα τελευταία σου, τότε είσαι τελειωμένος. Γνωρίζουν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποχωρήσουν. Γνωρίζουν ότι η τιμωρία τους θα είναι ανάλογη των ψεμάτων, του θράσους και της αναίδειας τους. Μια… μη κυβερνητική οργάνωση προσπαθεί να διαλύσει τα πάντα, να απαξιώσει, να φτωχοποιήσει, να ταπεινώσει. Δεν τους ενδιαφέρει η ζημιά που προκάλεσαν και προκαλούν.

Η σημερινή συγκυβέρνηση αναζητεί… τρόπους για να προκαλέσει βλάβες, ζημίες ή ακόμη και συμφορές. Δεν υπάρχει συστολή, δεν υπάρχουν αρχές, δεν υπάρχει λογική. Είναι… καρεκλοδεμένοι και κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έχουν αποτύχει οικτρά. Δηλητηρίασαν τον ελληνικό λαό από το 2011 με τον λαϊκισμό. Εκεί, στις πλατείες του μίσους όπου συναγελάζονταν με μπαχαλάκηδες, φασίστες και… νεόμαγκες. Σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι περισσότεροι από αυτούς που έσπαγαν, έκαιγαν ή απειλούσαν έχουν βολευτεί και κάνουν μαθήματα αστικής δημοκρατίας, από την οποία πλέον σιτίζονται και μάλιστα πολύ καλά. Αυτό τους ενδιαφέρει…

Κοιτάζεις τον ελληνικό λαό και πραγματικά, αναρωτιέσαι εάν στο ελάχιστο νιώθουν ντροπή όλοι αυτοί που τους ψήφισαν. Τι θα τους έκαναν αν είχαν αυτήν την παρέα στην καθημερινότητα τους ως εργοδότες, εργάτες, συνεργάτες, συνεταίρους, συγγενείς ή φίλους. Η ζωή τους όλη ένα ψέμα. Δεν κοκκινίζουν. Γενικά οι άνθρωποι που έχουν τσίπα, όταν τα κάνουν θάλασσα τότε πηγαίνουν σπίτι τους. Για ετούτους εδώ, πέρα βρέχει! Φτωχοποιούν συνεχώς του πολίτες, διαλύουν όνειρα, υποθηκεύουν το μέλλον άλλων 4 γενεών, ξεπουλούν σύμβολα και σταθερές της εξωτερικής πολιτικής. Δεν τους νοιάζει.

Τα μέλη της σημερινής συγκυβέρνησης νιώθουν σαν τους πειρατές που στη μέση του ωκεανού έκαναν το μεγάλο ρεσάλτο. Δεν βλέπουν ότι το πλοίο είναι σαν… καρυδότσουφλο.. Δεν τους ενδιαφέρει που τους αποδοκιμάζουν το πλήρωμα και οι επιβάτες. Αρκεί που έκαναν το ρεσάλτο. Δυστυχώς, ό,τι και να ειπωθεί τώρα είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, το ατύχημα του 2015 θα μας κυνηγάει για πολλές δεκαετίες. Ας πρόσεχαν όσοι τους ψήφισαν. Τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Για όσους εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν, πραγματικά το… βιβλίο της λογικής και της ηθικής σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Η στήριξη σε κατ΄ επανάληψιν αναξιόπιστους σημαίνει συνενοχή. Η ταύτιση με τους καταστροφείς ισοδυναμεί με ανοησία. Οι… πειρατές της λογικής δεν θα αφήσουν εύκολα την εξουσία. Υπάρχουν όμως οι θεσμικοί παράγοντες που μπορούν να τους αποτρέψουν ώστε να προκαλέσουν μια εθνική τραγωδία με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Το Σύνταγμα προβλέπει ακριβώς τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία απαλλάσσεται μια χώρα από πολιτικούς ταγούς που είναι κατώτεροι των περιστάσεων και ενήργησαν ή ενεργούν εις βάρος των συμφερόντων, προκαλώντας τεράστια ζημιά και ανήκεστο βλάβη. Ο ρυθμιστικός παράγοντας του πολιτεύματος γνωρίζει πολύ καλά πού βρίσκεται η χώρα. Μοιάζει με ένα πλοίο, το οποίο έχει καταληφθεί από “πειρατές” και λόγω αδέξιων χειρισμών θα μείνει ακυβέρνητο στη μέση του ωκεανού…

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ