Navigation
4
Απρ
location
Αθήνα
13oC
Ασθενής Βροχή
15 Νοέ 2016

Οι νέες Δεσμεύσεις της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth για το 2020

nestle Επιχειρήσεις

Μέσα σε εορταστικό κλίμα η Nestle Ελλάς παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς δέσμευσής της στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «NestléNeedsYOUth», η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς) παρουσίαφορέων του επιχειρηματικού, ακαδημαϊκούκαιπολιτικούκόσμου καθώς και εκπροσώπων του Τύπου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και σε ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες και τοΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο,ανακοινώθηκαν οι δεσμεύσεις της μέχρι το 2020καθώς οι νέοι στόχοι της για τον πυλώνα της Πρωτοβουλίας «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» .

“NestléNeedsYOUth” 2013-2016: Ο πρώτος κύκλος

Υπενθυμίζεται ότι σε Ευρωπαϊκόεπίπεδο,ηNestléείχε δεσμευτεί από την Αθήνα πριν από 3 ακριβώς χρόνια, στις 15 Νοεμβρίου του 2013, να προσφέρει 10.000 θέσεις εργασίας και 10.000 ευκαιρίες κατάρτισης για νέους ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ευρώπη. Μέσα στην τριετία αυτή ο στόχος υπερκαλύφθηκε αφού δόθηκαν 20.000 θέσεις και 12.000 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Επιπλέον, το 2014, ενεργοποιώντας τον τέταρτο πυλώνα της πρωτοβουλίας, τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», η Nestléσε συνεργασία με πάνω από 200 μεγάλες και μικρές εταιρείες προσέφερε συνολικά 115.000 ευκαιρίες απασχόλησης! Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μάλιστα η Nestlé υπήρξε πρωτοπόρος καθώς δημιούργησε πάνω από 600 σχήματα διττής μαθητείας σε χώρες της Ευρώπης, όπως Βουλγαρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ιταλία και Πολωνία, όπου η παράδοση αυτή είτε δεν υπήρχε είτε είχε πάψει να υφίσταται, διοργανώνοντας παράλληλα 10.000 εργαστήρια (workshops) για να προετοιμάσει και να υποστηρίξει τους νέους αποφοίτους στην είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρθηκε, στην Ελλάδα η Πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία. Για την πρώτη τριετία ο στόχος για την Ελλάδα αφορούσε σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης (προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία). Οι επιδόσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς μέσα στο διάστημα αυτό δόθηκαν 558 ευκαιρίες απασχόλησης (412 προσλήψεις, 146 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας). Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» που υλοποιήθηκε από τον Nescafé η εταιρεία προσέφερε σε συνεργασία με το ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ (τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ) σε 400 νέους ειδίκευση με πιστοποίηση σε κλάδους που έχουν ζήτηση στην Ελλάδα. Παράλληλα, υποστηρίχθηκαν περισσότεροι από 3.000 νέοι με συμβουλευτική καριέρας σε 71 συναντήσεις και με την εθελοντική συμμετοχή 285 εργαζομένων της εταιρείας. Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2014 η Nestlé Ελλάς ενεργοποίησε και τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) με 12 εταιρείες και οργανισμούς να στηρίζουν την πρωτοβουλία, καθώς και σημαντικές συνεργασίες με προγράμματα και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, ώστε να υποστηριχθούν ακόμη περισσότεροι νέοι στη χώρα μας.

Ο κ. Παύλος Κιόρτσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NestléΕλλάς, δήλωσε σχετικά: «Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, η δέσμευση αφορούσε 500 νέους από τη χώρα μας, στόχος φιλόδοξος αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Όμιλος απασχολεί γύρω στους 1.000 εργαζόμενους εδώ. Όμως ακριβώς αυτό το απαιτητικό περιβάλλον και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μας ώθησαν να ανεβάσουμε τον πήχη και να υλοποιήσουμε την πρώτη συνολική κινητοποίηση για τη νεανική απασχόληση που συντονισμένα ανοίγει, ενισχύει, ενδυναμώνει και αναπτύσσει τις δυνατότητεςαπασχόλησης των νέων. Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι με ουσία, ανοίγοντας τον οργανισμό μας σε προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία, αλλά και φτάνοντας όπου υπάρχουν νέοι για να τους καθοδηγήσουμε για την πρώτη σημαντική επαφή με την εταιρεία». Και συνέχισε: «Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Διότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ. Η πορεία αυτή, που με έναν τρόπο μεταμόρφωσε όλο τον οργανισμό μας και έδωσε μια νέα διάσταση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την επιχειρηματικότητα, συνεχίζει. Αυτή η σημαντική συνάντηση, ας είναι μια επιπλέον ώθηση για να δουλέψουμε όλοι μαζί δημιουργώντας μια καλύτερη μέρα για τους νέους μας».

Οι δεσμεύσεις «NestléNeedsYOUth» για το 2020

Ο δεύτερος κύκλος του «NestléneedsYOUth», ο οποίος τίθεται σε άμεση εφαρμογή,βασίζεται σε 4 δεσμεύσεις.Σύμφωνα με αυτές, η Nestléθα προσλάβει 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών -σε όλες τις λειτουργικές θέσεις-, σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής όπου δραστηριοποιείται. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα θα ανοίξει 15.000 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ, θα εισάγει σχήματα μαθητείας (VET, άτομα χωρίς απολυτήριο, ανώτερη εκπαίδευση) σε όλες τις χώρες. Η τρίτη δέσμευση της εταιρείας αφορά στη διοργάνωση εργαστηρίων «Readiness for work» (κλινικές βιογραφικών, συμβουλευτική καριέρας) σε συνεργασία με σχολεία και πανεπιστήμια ενώ, η τέταρτη επικεντρώνεται στη δράση της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά» (AllianceforYOUth), στοχεύοντας σε 230.000 ευκαιρίες απασχόλησης και μαθητείας μέχρι το 2020 μαζί με τους 200+ εταίρους της εταιρείας,στηρίζονταςέτσιτη συνεργασία επιχειρήσεων και εκπαιδευτικού συστήματος με το “European Pact for Youth”.

Η δέσμευση για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν, μετά από πολύ προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν όλες τις παραμέτρους συμπεριλαμβανομένης και τηςοικονομικής κατάστασης της χώρας, η Ελλάδα ανανεώνει τη δέσμευσή της με450 νέες ευκαιρίες απασχόλησης (300 προσλήψεις και 150 ευκαιρίες κατάρτισης και μαθητείας) για το διάστημα 2017-2020. Ένας στόχος ο οποίος θεωρήθηκε ρεαλιστικός, αλλά ταυτόχρονα εκτιμήθηκε ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

«Συμμαχία για τη Νέα Γενιά»: 230.000 περισσότερες ευκαιρίες μέχρι το 2020

Στησυνάντησηπουείχε πραγματοποιηθείνωρίτερα στοΕυρωπαϊκόΚοινοβούλιοηNestléκαιη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά»δεσμεύτηκανναδιπλασιάσουντιςπροσπάθειέςτουςκαιναδημιουργήσουν 320.000 νέεςευκαιρίεςγιατουςνέουςτηςΕυρώπηςτοδιάστημα 2017 – 2020. Μετά τη συνάντηση έλαβε μέρος δημόσιο debate,το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά και στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου για Θέματα Εργασίας, MarianneThyssen, αρκετά μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και εκπροσώπους οργανώσεων για τους νέους, εταιρειών της ‘Συμμαχίας’  και εκπαιδευτικών φορέων.

ΜιλώνταςστοdebateηMarianneThyssenδήλωσε: «ΗΣυμμαχίαγιατηΝέαΓενιάδείχνειότιεπενδύοντας στους νέους ωφελείται και η επιχειρηματική δράση. Είμαιιδιαίτεραχαρούμενηπουενδυναμώνειτιςπροσπάθειέςτηςμεμιανέαδέσμευση,υπότηνομπρέλατης‘ΕυρωπαϊκήςΣυμμαχίαςγιαΘέσειςΜαθητείας’ (EuropeanAllianceforApprenticeships), για να προσφέρει 230.000 νέες θέσεις σε νέους ανθρώπους στην Ευρώπη διασφαλίζοντας την πρώτη τους επαφή με την αγορά εργασίας. Αυτέςοισυμμαχίεςβοηθούνστηνανάπτυξητηςαπασχολησιμότηταςτωννέωνανθρώπωνμέσα από ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης επιπέδου».

Από την πλευρά του ο LuisCantarell, ExecutiveVicePresidentforNestlé ανέφερε: «Μέσασεδυοχρόνιαη ‘Συμμαχία’ επεκτάθηκεαπόπρωτοβουλίαμιαςκαιμόνοεταιρείαςσεένα ευρύ κοινωνικό κίνημα». Καισυνέχισετονίζοντας: «Έχουμεεταιρείες –μέλησε 23 ευρωπαϊκέςχώρες, οιοποίεςόχιμόνοπροσφέρουν δουλειά και κατάρτιση αλλά συνεργάζονται με αρμόδιες αρχές και σχολεία ώστε να δημιουργούν νέες ευκαιρίες. Έχουμεγίνειπραγματικοίπρεσβευτέςτηςνεανικήςαπασχολησιμότητας»

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress