Navigation
18
Μαΐ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
21 Ιούν 2016

Οι μικρομεσαίοι ενημερώνουν τον Γιούνκερ για τις προοπτικές του χώρου

Κορκίδης Οικονομία

Τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βάζουν μπλόκο στην δυνατότητα ανάπτυξης στο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον θα τεθούν από τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Επιπλέον θα ενημερώσει για τις απόψεις του ελληνικού εμπορίου στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σχετικά με τη Συνεργατική Οικονομία ενώ θα κάνει αναφορά στη πρόσφατη ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (UTPs) στον αγροδιατροφικό τομέα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ θα επισημάνει τη σημασία της ψηφοφορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 7 Ιουνίου για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (UTPs).Η EuroCommerce ενημερώσε σχετικά την ΕΣΕΕ ότι σέβεται τις απόψεις μιάς πολύ μεγάλης πλειοψηφίας ευρωβουλευτών, σχετικά με το θέμα των αγροτικών προιόντων και ήδη εργάζεται σκληρά μαζί με άλλους φορείς στην αλυσίδα εφοδιασμού για να γίνουν οι δίκαιες εμπορικές πρακτικές, ο κανόνας στην Ε.Ε..
Επίσης εξετάζεται ενεργά στο πώς να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργία της Πρωτοβουλίας Εφοδιαστικής Αλυσίδας (ΤΚΣ), η οποία έχει προσελκύσει πάνω από 1.000 μεγάλες εταιρείες να δεσμευθούν για τις αρχές σε όλους τους κλάδους του εμπορίου και της αγροτικής παραγωγής.

Οι αρχές αυτές συμπληρώνονται από την εθνική νομοθεσία στα περισσότερα κράτη μέλη. Αυτές οι αρχές είναι σχεδιασμένες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις συμβάσεις προμηθειών που έχουν συντριπτικά συμφωνηθεί εντός των κρατών μελών, και σύμφωνα με τις διαφορετικές νομικές και εμπορικές συνθήκες τους. Η νομοθεσία της ΕΕ δεν μπορεί, ως εκ τούτου, ρεαλιστικά να προσθέσει αξία σε αυτό. Οι ευρωπαϊκοί φορείς είχαν εργαστεί σκληρά μέχρι να συμφωνήσουν με τους αγρότες όλης της Ευρώπης και τους άλλους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, αλλά οι εκπρόσωποι των αγροτών από τότε, δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στην SCI.

Είναι ατυχές το γεγονός ότι, στη συζήτηση που οδηγεί μέχρι την ψηφοφορία, τα θέματα που σχετίζονται με τις αθέμιτες πρακτικές, συγχέονται με τα διαρθρωτικά και βραχυπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ιδιαίτερα στον τομέα του γάλακτος και του κρέατος στην αγορά, όταν μάλιστα τα προβλήματα σε αυτούς τους κλάδους οφείλονται κυρίως στην παγκόσμια υπερπαραγωγή και τη μειωμένη ζήτηση.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης θέλουν να δουν ένα υγιή και ισχυρά αναπτυσσόμενο τομέα της γεωργίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ακόμα και αν έχουν λίγες άμεσες σχέσεις με τους αγρότες, έχουν ενεργήσει για να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν ορισμένα από αυτά τα προβλήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μακροπρόθεσμα όλοι μαζί με τους αγρότες θα πρέπει να στοχεύσουμε στην παραγωγή και να συνεργαστούμε στενότερα με ό, τι οι καταναλωτές προτιμούν και θέλουν να αγοράσουν. Πρόκειται για μια σχέση που θα ωφελήσει όλους.

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τη Συνεργατική Οικονομία η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τους καταναλωτές. Τα νέα αλλά και υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και πρακτικές, μπορούν σε συνεργατικές πλατφόρμες να συμβάλουν δυναμικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέου χρήματος και φυσικά θέσεων εργασίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict