Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
31 Οκτ 2018

Οι κουτοπονηριές δεν περνάνε στις αγορές…

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

Προ ημερών ακούσαμε τον σημερινό ένοικο του Μαξίμου που παράλαμβανε το χαρτοφυλάκιο του Νίκου Κοτζιά, ότι “οι δανειστές δέχθηκαν να μην μειωθούν οι συντάξεις”. Βεβαίως και κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις, ωστόσο, είναι τέτοια η ζημιά που προκάλεσαν οι σημερινοί τύποι το 2015, που μάλλον θα ισοδυναμεί με το… όγδοο θαύμα του κόσμου η μη περικοπή τους έστω και σε ένα σημαντικό ποσοστό σε σχέση με όσσα προβλέπονται στη συμφωνία που οι ίδιοι έχουν υπογράψει και κυρώσει δια νόμου!

Ο ένοικος του Μαξίμου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “το θέμα των συντάξεων συζητείται”, ενώ προ ημερών ο επικεφαλής του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι είναι μάλλον… αδιανόητο να μην ισχύσει έστω και σε μικρότερο βαθμό μία συμφωνημένη μεταρρύθμιση. Με τα ψέματα νομίζουν κάποιοι στην κυβέρνηση ότι θα… καταργήσουν στα λόγια συμφωνίες, διαδικασίες, συζητήσεις και διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους κόλπους των δανειστών. Και πιστεύουν οι εδώ… αθεόφοβοι ότι οι πολιτικοί εκπρόσωποι μιας χώρας που είναι δεσμευμένη έως το 2060 μπορούν να λένε ό,τι τους… καπνίσει!

Προ διμήνου ακούγαμε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να μιλάει για έξοδο στις αγορές και μάλλον δεν… έβλεπε ή δεν ήθελε να δει ότι με κουτοπονηριές, με καθυστερήσεις, με παγαποντιές και με φουλ αναξιοπιστία δεν μπορείς να… τουμπάρεις τις αγορές. Οι διεθνείς επενδυτικοί κύκλοι μας έστειλαν το μήνυμα και μετά ήρθε και η ιστορία της Ιταλίας για να απομακρύνει οριστικά το… όνειρο της εξόδου που συμπίπτει με το… τέλος των μνημονίων! Χθες, είπε ότι η έξοδος στις αγορές θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες συνθήκες. Μιλάμε για αστειότητες, προχειρότητες και νοοτροπία ανθρώπων που λειτουργούν με όρους κομμουνιστικής προπαγάνδας. Το αίμα νερό δεν γίνεται βεβαίως…

Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η φυγή της σημερινής κυβέρνησης θα αποτελέσει την απαρχή για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας στο διεθνές περιβάλλον. Πολύ περισσότερο στην αποκατάσταση της αλήθειας στο εσωτερικό ακροατήριο. Με τις κουτοπονηριές και τους δήθενα καταφερτζήδες της σημερινής κυβέρνησης είδαμε τα αποτελέσματα και δυστυχώς διαπιστώνουμε μέρα με τη μέρα την τεράστια ζημιά που έχουν προκαλέσει. Οι έννοιες της τσίπας, τους φιλότιμου και της συγγνώμης φαίνεται ότι είναι άγνωστες γι αυτούς.
Οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν εδραιώσει βαθιά μέσα τους ότι απευθύνονται σε ένα ακροατήριο μειωμένης αντίληψης και εξακολουθούν να θεωρούν ότι ισχύει το ίδιο για όλους τους πολίτες. Όμως, πλησιάζουν οι κάλπες και τότε θα έρθει η πραγματική ανάσταση και ο εξοβελισμός όλων αυτών που ζημίωσαν τη χώρα και προκαλούν καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερο κακό. Όπως δεν περνούν οι κουτοπονηριές στις αγορές, έτσι δεν θα περάσουν και στις επόμενες εκλογές στο μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ