Navigation
14
Ιούλ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
21 Οκτ 2015

Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους. Οι φίλοι του …Γιάνη, στο ΚΕΠΕ, παίρνουν 4.000 € το μήνα…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ενώ η Πρώτη Φορά περίπου Αριστερά Κυβέρνηση κόβει ασύστολα μισθούς και συντάξεις και επιβάλει νέους βαρύτερους φόρους, για ορισμένους κομματικούς φίλους, το πάρτι συνεχίζεται.

Τα περιβόητα ισοδύναμα που δήθεν αναζητά το υπουργικό συμβούλιο, για να καλύψει τις μαύρες τρύπες των ελλειμμάτων που το ίδιο δημιούργησε, δεν αγγίζουν ποτέ  τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ….περιβόητο ΚΕΠΕ το οποίο επρόκειτο να καταργηθεί από την προ-προ- προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά συνεχίζει να λειτουργεί και να μοιράζει αμοιβές υψηλότερες του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Στο αμαρτωλό ΚΕΠΕ, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, διόρισε κάποιους φίλους του, για να μπορούν να αμείβονται αξιοπρεπώς με μισθούς άνω των 4.000 € , μακριά από τον έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τη διαδικασία διορισμού των φίλων του Γιάνη Βαρουφάκη στο ΚΕΠΕ,  ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο ..κολλητός φίλος και σύμβουλος του στο υπουργείο, ο κ. Βασίλης Καφούρος. Ο κ. Καφούρος αποσπάστηκε από το ΚΕΠΕ αμέσως μετά την ανάληψη του υπουργείου από τον πρώην υπουργό οικονομικών.

Με την αξιοκρατική διαδικασία του κ. Καφούρου επελέγη ως νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΕ τοποθετήθηκαν φυσικά άτομα του στενού κύκλου του κ. Βαρουφάκη, όπως για παράδειγμα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Νικ. Φράγκος (που ήταν και επιλογή του Γιάνη για την θέση του Γ.Γ. στο Υπουργείο του).

Ο χορός των εξυπηρετήσεων

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ, αμέσως μετά την τοποθέτησή του, έσπευσε να ανταποδώσει την υποχρέωση προς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Προήγαγε τον συνεργάτη του Γιάνη,  κ. Καφούρο, στη θέση του ερευνητή βαθμίδας Α.

Στο μεταξύ όμως ο κ.  Μιχ. Ψαλίδοπουλος είχε διοριστεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (επίσης επιλογή του πρώην Υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη…).

Δεν παραιτήθηκε αμέσως από τα καθήκοντά του ως Προέδρου του ΚΕΠΕ, αλλά παράμεινε στον παραπάνω οργανισμό μέχρι και την ημερομηνία που είχε οριστεί για να πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Κρίσης του κ. Καφούρου, ώστε να μπορεί να προχωρήσει η προαγωγή του συνεργάτη του Υπουργού σε ερευνητή Α. Την ημέρα διεξαγωγής του συμβουλίου Κρίσης, ο κ. Ψαλιδόπουλος βρισκόταν ήδη στην Washington D.C. ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ….

Φυσικά κάποια στιγμή αντικαταστάθηκε ο Διευθυντής του ΚΕΠΕ. Ευτυχώς όμως βρέθηκε ένα «δικό μας παιδί»,  ένας διοικητικός υπάλληλος του ΚΕΠΕ, ο κ. Γιώργος Ψυχομάνης, που ταυτόχρονα τοποθετήθηκε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβούλιου του ΚΕΠΕ.

Ένα τουριστικό γραφείο μέσα στο ΚΕΠΕ;

Πολλά λέγονται περισσότερα ψιθυρίζονται και ακόμη περισσότερα αφήνονται ως υπονοούμενο για την επαγγελματική διαδρομή του νέου Διευθυντή του ΚΕΠΕ για τον οποίο υπάρχουν αρκετές διοικητικές αναφορές και επιπλήξεις εναντίον του.

Κάποιες κακές γλώσσες- τις απόψεις των οποίων δεν συμμεριζόμαστε- καταγγέλλουν ότι κάποιοι υπάλληλοι διατηρούν -εδώ και πολλά χρόνια- ένα ….τουριστικό πρακτορείο μέσα στο γραφείο του στο ΚΕΠΕ.

Για να μην υπάρξουν αντιδράσεις η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΠE και ερευνήτρια Γ’ βαθμίδας μαζί με μια άλλη στενή φίλη της, επίσης ερευνήτρια Α βαθμίδας, πήραν τις ανάλογες προαγωγές…

Οι προαγωγές συνεπάγονται φυσικά αύξηση αποδοχών ανεξαρτήτως της ποιότητας του παραγομένου επιστημονικού έργου.

Οι ερευνητές Α βαθμίδας αμείβονται με μισθούς της τάξης των 4.000 Ευρώ , δεν υποχρεούνται να χτυπάνε κάρτα όπως όλοι οι υπόλοιποι ερευνητές, για ευνόητους λόγους, με απόφαση που άλλαξε μόλις διορίστηκε στο ΚΕΠΕ ο κ. Ψαλιδόπουλος, με τις «πλάτες» του κ. Καφούρου και τις παρέας του…

Η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση επιμένει να επιβάλει υπέρογκους φόρους στους πολίτες αλλά τα μισθολογικά πάρτι στον ευρύτερο Κρατικό Μηχανισμό συνεχίζονται.

Άλλωστε περισσότεροι από 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι  αμείβονται με μισθό Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Τα επιδόματα για σάντουιτς εξακολουθούν να χορηγούνται όπως και οι πάσης φύσεως ενισχύσεις και τις αμοιβές για υπερωρίες και ταξίδια συνεργατών των υπουργών στο εξωτερικό…

 

Γιατί αυτή η ΠΦΑ Κυβέρνηση μπορεί….

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ